SMMM Belgesini Alma Aşamasında İken Memurluk

Üyelik
21 Ocak 2008
Mesajlar
8
mrb ben stajımı tamamlayarak smmm yeterlilik sınavlarına girdim, henüz sonuçlar belli olmadı fakat benim sorum;belge aşamasında iken kpss sınavına girmekten dolayı herhangi bi sıkıntı yaşarmıyım,ve kpss de tercih yapılıpta yerleştirildiği durumda belge için olumsuzluk teşkil eden bi sorunla karşılaşırmıyım
 
Ynt: smmm belgesini alma aşamasında iken memurluk

hiç bir sorun çıkmaz. stajın bittiği andan itibaren özgürsün:)
 
Ynt: SMMM Belgesini Alma Aşamasında İken Memurluk

kpss sınavına girmeniz sorun teşkil etmez hatta memuriyetinin ilk gününde yeterlilik sınavlarını verdiğini öğrenen bir arkadaşım var...
lakin ben 3568 e çalışırken bir kanun okumuştum bunu bilmenizde fayda var:


BAŞVURMA VE EKLENECEK BELGELER
Madde 11- Ruhsat almış olan meslek mensupları; bağımsız olarak tek başına veya ortaklık veyahut şirket kurarak mesleki faaliyette bulunmak istedikleri takdirde; "çalışanlar listesine" kayıt olmak üzere işyerlerinin bağlı olduğu ilgili odaya başvururlar.
Başvurma dilekçe ile olur. Başvuru dilekçesi 2 nüsha düzenlenir.
Dilekçenin, kayıt ve tarih numarasını havi nüshası ilgiliye verilir, diğer nüsha dosyada saklanır ve dilekçeye aşağıdaki belgeler eklenir.
1. (Örnek 1)'de gösterilen şekilde düzenlenmiş bildirim formu.
2. Ruhsatın verildiği tarihten, ruhsatın verildiği tarihte kamu görevlisi ise kamu görevinden ayrıldığı tarihten itibaren 12 ay geçtikten sonra yapılacak başvurular için Cumhuriyet Savcılığından alınacak sabıka kaydı belgesi.
3. Yeminli mali müşavirlerin yemin ettiklerine dair yemin belgesi.

12 ay bekleme süresi istifadan sonra, çalışma usul ve esasları yönetmeliği 11. madde...
 
Ynt: SMMM Belgesini Alma Aşamasında İken Memurluk

yardımcı bilgilerinizden dolayı ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederm
 
Ynt: SMMM Belgesini Alma Aşamasında İken Memurluk

Staj süresinde İstanbul'da çalışıyordum ve staj ve sınav işlemlerim için İstanbul S.M.M.M.Odası'na başvurmuştum. Temmuz 2008'de yeterlilik sınavına girdikten sonra askere gideceğim. Dönüşte İzmir'e yerleşmeyi düşünüyorum. Sınavların hepsini geçersem (askerdeyken veya askerden dönünce), doğrudan İzmir S.M.M.M. Odası'na kaydolma şansım var mıdır; yoksa staj işlemlerim İstanbul'da yapılmış olduğundan dolayı önce İstanbul'dan ruhsat alıp İzmir'e nakil mi yapmalıyım? Bu konuda bilginiz varsa ve yanıt verirseniz sevinirim.
 
Üst