Noterler Birliği ile Türmob un anlaşması sonucu, Bu sene defter tasdiği yaptıracağımız mükelleflerin bilgilerini maliye bakanlığına internet üzerinden biz göndericekmişiz, bunu herkes duymuştur yine de yazmak istedim,Türmob dan allah razı olsun, biz de tam bunu bekliyorduk, oldu olacak mühürleri de göndersinler biz basalım, noterler çok yoğunmuş, biz oturuyoruz akşama kadar, kimin adına neyi kabul ediyorsunuz siz, sordunuz mu meslek mensuplarına.., gerekçeleri de şu ; meslek mensubu olmayanların defter tasdiği yaptırmasının önüne geçmek, bu ülkede yapılanlar hep olumsuz davranışta bulunanları engellemeye yönelik, zaten olumsuzluklarla dolu bir ülke olmamızdan dolayı hep sıkıntılar içindeyiz, daha hangi kurumların işlerini bizim üzerimize yıkmaya devam edecekler çok merak ediyorum, Hani tembellikten değil, başkasının yapacağı işi niye ben yapayım, zaten tasdik yetkisi noterde, onların tasdiklediği (doğruladığı ) bir defteri niye ben bildiriyorum, artık mesleğe tam bir şekil şartı verilmesi kanaatindeyim. bu uygulamadan sonra da defterlerin tasdik edilmesinin notere gelir sağlamaktan başka bir anlamının kalmadığını da söylemek isterim, inceleme haricinde hangi meslek mensubu oturup defter döküyor, tüm kayıtlar elektronik ortamdayken, ne gerek var boş kağıtları mühürlemeye ?