Smmm mesleki uygulamaları hakkında kitap arıyorum.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Smmm mesleki uygulamaları hakkında kitap arıyorum.?

arkadaşlar piyasadaki en iyi muhasebecinin elkitabı sizce hangi yazara ait... kitap almayı düşünüyorum elimde bulunsun diye ama güncel olan ve en iyi açık anlatımlı olan hangisi bunu bilemiyorum... bu kitapları inceleyenler varmıı...

Ben olsam kitap almam, güncel forumları takip ederim, daha güncel bilgiye kitaptan ulaşamazsınız.

takıldığım konularda forumları tabiki takip edicem... ancak yinede elimin altında iyi bir kaynak olsun istiyorum... yeri geliyor insan bir tanım bilgisine bile bakmak göz gerçirmek istiyor... heran net ortamıda olmuyor....

İslam çankayanın muhasebecinin el kitabı, bir de ahmet tokaç ın vardı. İslam hocanın 2 ciltlik kitabını aldım, belki bir kez bakmışımdır. Ahmet Tokaç ın kitabını aldım mı almadım mı hatırlamıyorum bile.

İlla alacaksanız genel bilgi toplayan değilde özele yönelik, mesela vuk ve/veya KDV ye yönelik özellikli kitaplar almanızı öneririm. Oluşumdan Yılmaz Özbalcı gibi...

Ben Ahmet Tokaç ın bütün kitap serilerini aldım. Tavsiye ederim. Uygulamacı gözüyle pratik bir zihniyetle sunmuş. İslam Çankayanın Muhasebecilerin el kitabı da süper bi kitap. Ayrıca Hesap Uzmanları Derneğinin her yıl çıkardığı Beyanname Düzenleme Kılavuzu eşsiz bir kaynak.

Ancak sevgili arkadaşlar eğer imkanınız varsa bence bu uygulamalar için kitaplara dünyanın parasını vereceğinize çünkü herşey değişiyo, elinizde kalıcak; bunun yerine bir dergi aboneliği yada mevzuat CD aboneliği almanız sizin geleceğiniz için daha iyi. Çünkü herşeyi anında güncel versiyonuyla kendinizi geliştirmeniz size daha yenilik katacaktır.

Yani kitap almayın demiyorum. Elbetteki kitabın yeri ayrı ama. Mesleki kitaplar sadece o an için size fayda sağlıyor herşey değişiyor, 2 ay sonra, 3 ay sonra yeni madde gelir, yeni bir uygulama gelir, eski uygulama yürürlükten kalkar gibi.

kanunkaide ' Alıntı:
İslam çankayanın muhasebecinin el kitabı, bir de ahmet tokaç ın vardı. İslam hocanın 2 ciltlik kitabını aldım, belki bir kez bakmışımdır. Ahmet Tokaç ın kitabını aldım mı almadım mı hatırlamıyorum bile.

İlla alacaksanız genel bilgi toplayan değilde özele yönelik, mesela vuk ve/veya KDV ye yönelik özellikli kitaplar almanızı öneririm. Oluşumdan Yılmaz Özbalcı gibi...
vuk ve kdv yönelik özel kitaplar güzel fikir.... manassa arkadaşın çankaya kitabına süper yorumunu yapınca genel bir kitap olarak onu düşündüm ama vuk ve kdv içinde gerekirse ayrıca alabilirim... yardımlarınız için teşekkürler....

manasse ' Alıntı:
Ben Ahmet Tokaç ın bütün kitap serilerini aldım. Tavsiye ederim. Uygulamacı gözüyle pratik bir zihniyetle sunmuş. İslam Çankayanın Muhasebecilerin el kitabı da süper bi kitap. Ayrıca Hesap Uzmanları Derneğinin her yıl çıkardığı Beyanname Düzenleme Kılavuzu eşsiz bir kaynak.

Ancak sevgili arkadaşlar eğer imkanınız varsa bence bu uygulamalar için kitaplara dünyanın parasını vereceğinize çünkü herşey değişiyo, elinizde kalıcak; bunun yerine bir dergi aboneliği yada mevzuat CD aboneliği almanız sizin geleceğiniz için daha iyi. Çünkü herşeyi anında güncel versiyonuyla kendinizi geliştirmeniz size daha yenilik katacaktır.

Yani kitap almayın demiyorum. Elbetteki kitabın yeri ayrı ama. Mesleki kitaplar sadece o an için size fayda sağlıyor herşey değişiyor, 2 ay sonra, 3 ay sonra yeni madde gelir, yeni bir uygulama gelir, eski uygulama yürürlükten kalkar gibi.
dergi veya cd aboneliği maliyeti aylık nekadardır ?

Yaklaşım dergisi yıllık 320 TL..

Maliye Postası Yıllık 300.-TL (İnternet - CD Aboneliği)
sürekli güncel mevzuat takibi için böyle bir set ideal. Tabiki piyasada bir sürü ürün mevcut.

Dergi aboneliğide hemen hemen bu yukarıdaki tutara yakın.

Mesleki yayınlar biraz pahalı arkadaşlar. Bir kitaba 70-80.-TL vereceğinize bence böyle bir uygulama yapmanız daha hesaplı.
Benim internet-CD aboneliğim mevcut. Herşey elimin altında. Herşeye ulaşabiliyorum. İmkanınız varsa tavsiye ederim.