fonradar

Smmm Ofisimi Kapatıyorum

Üyelik
5 Mar 2020
Mesajlar
30
Konum
İstanbul
Arkadaşlar 31/12/2020 tarihi itibari ile smmm ofisimi kapatıyorum. Elektronik beyanname ve aracılık sözleşmelerimi 15 gün içerisinde iptal etmem lazım. Malum süresi 15 gün. Peki iptal edersem beyanname vermeye devam edebiliyor muyum. Yine malumunuz martın ve nisanın sonuna kadar beyan vermeye devam edeceğim. Gelir beyanı kurumlar vs. Eskiden biz sözleşmeyi iptal etsekte e beyannameden kendi dönemimize ait olan beyanları verebiliyorduk bu halen daha devam ediyor mu? Bir de dbs işi var. Hadi ocakta aralık kdv beyanlarını veririm. Peki ya sonra? şubatta mükelleflerin yeni smmm’si ocak kdv için dbs’ye kayıt etmesi gerekiyor. Benim de geçicilerini vermem gerekiyor. Nasıl olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi rica etsem 😊
 
Biraz farkli bir cevap olacak monopol piyasa ve oligopol piyasa turunde piyasaya giris ve cikis engeli vardir.
 
Kapatmış olsanız da hem kendi hem mükellefleriniz adına ilgili yıl tüm beyanlarını beyan dönemi ertesi yıla sarkmış olsa bile verebilirsiniz.
 
merhaba
ben şubat 2022 den ıtıbaren smmm büromu kapatıyorum.2015 te smmm büro açılışı yapmıştım. mükellef bulamadığım için e serbest meslek makbuzu ve e faturaya geçmedım. 2015 yılı ıtıbarıyle amortismana tabi tuttuğum demırbaş eşyama fatura kesmem gerekıyor. ne yapmam lazım. e dönüşüme geçip öylemı büromu kapatmalıyım. yoksa bir 2000 tl lik demırbaş eşya faturası için ceza yemeyi göze almalımıyım. sadece bir avukat mükellefim vardı. birde kendi defterim vardı. serbest meslek makbuzumda kağıt ortamındadır. e dönüşüme geçmediğim için ve demirbaşa fatura kesmediğim için kaç tl ceza ya tabi olurum?
 
Üst