Smmm olduktan sonra Büromu Şirketmi?

kapot

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Ağu 2008
Mesajlar
201
Ne dersiniz SMMM olduktan sonra Şirket mi Daha iyi Büro mu.
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

Şirket mi Büro Mu
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

ben de aynı ikilemin içindeyim kardeş.benim daha önce hiç büro deneyimim olmadı o nedenle bi cesaretsizlik sözkonusu açıkcası.eğer belli bir müddet sabit giderlerini karşılayabilme gücün varsa büronu aç derim.ayakkabı boya ama kendi işini yap derler benim büyüklerim hep.sen elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış.sabret ve kendini hep geliştirmeye çabala.iyi şanslar
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

SMMM oldukta ne oldu ki sanki çevre yok adama defterini yılbaşında bana ver diyom 10 yıllık muhasebecim diyor alamam diyor yeni bulayım diyorum yeni işyeri açan da yok bulduk 2-3 tane o da küçük şahıs şirketi esnaf YANİ ÇIKAR YOL YOK.
şirketin muhasebesine bakalım diyoruz ama bu belgeyi neden aldık ki en iyisi insanın kendi işi diyoruz büro açalım serbes çalışalım diyoruz çevre yok defter yok para yok pul yok. şaşırdım kaldım şirkette olsan aynı hep aynı.
aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ruhsat dahil 6000 ytl para yatırdık onu geri kazanabilsek bari DÜŞÜNÜYORUM HEP SIKILIYORUM Bİ UMUT YARABBİM.
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

arkadaşlar merhaba.
bir doktor hem hastanede çalışıyor hemde muayenesi olabiliyor.yine farklı meslek kollarında bizdeki gibi BAĞIMLI ÇALIŞIYORSAN BÜRO AÇAMAZSIN.gibi bir yasak yok.mesleğin objektifliği zedeliniyormuş hikaye.ne alakası var.bu olay meslekte yeni olanların önünde bir engel bence.ben şu anda bağımlı çalışıyorum ve aldığım belgeyi sadece iş görüşmelerinde kullanabildim.her yıl aidatını ödüyorum.
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

kapot ' Alıntı:
Şirket mi Büro Mu

Arkadaşım böyle bir sorunun genel anlamda tek doğru ve net bir cevabı olamaz.Sadece bizler burda kendi yorumlarımızı sunabiliriz ki buda sana bir yarar sağlamaz
serbest çalışmak ve bağımlı çalışmanın faydalarını yada zararlarını uzun uzadıya tartışmaya gerek yok herkes üç aşağı beş yukarı biliyor mesleğin piyasasını...

Bu konuda tek bir şey söyleyebilirim sana sorumluluktan çekinmeyen özgüveni yüksek ve güçlü bir kişilik yapın varsa, bağımsız çalışmanı tavsiye ederim. Bunun dışında mükellef bulma ve maddi problemler çözümsüz değildir. Hiç büro açıpta batan görmedim :)
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

Bu aralar şirket derim,aslında güzel bir şirketse hep şirket.Bu işin cılkı çıkıyor arkadaşlar.

Müşteriler para vermez,
Devlet işini bize yaptırır,

Ve maalesef ikisinin gözünde de pek değeriniz yoktur.
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

bu soru iş yaptığınız çevreye veya belli bazı şartlara göre değişir heralde ama. yeterli çevresi olmayan ve sadece geleceğe umutla bakan yeni bir meslek mensubu için, hadi bismillah deyip büro açmak şu dönemde biraz büyük bir risk olur sanırım. o yüzden şirket diyorum
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

yorumlar ve sıkıntılar aşağı yukarı aynı, ok. büro açalım, cepten yiyelim , sıkıntılara katlanalım , öyl yapalım böyle yapalım , da, hani biz serbest meslek erbabıydık. Resmen ticaret bu yahu, yukarıdaki saydıklarımı yapacaksam simit satarım daha iyi hem riski az hem kazancı daha iyi, ne bunca sene okuyacaksın taban patlatacaksın öyle değilmi ? bizim bu sıkıntılarımızın nedeni daldan düşmeyenlerin haldan anlarım diyerekten başa geçmeleri arkadaşlar, bizi temsil edenler ağa, kazanaçları yerinde, çokta umurundaydı senin sıkıntıların, neyse ağır konuşucm şimdi , ilyas salmanın filminde bi adam diyor ya, hıyar sat evlat hıyar , aynen doğru hıyar sat daha iyi DİPLOMALI HIYARCI .:)
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

mali doktor ,
Beğenmiyorsan ruhsatı iade et. O kadar çok ruhsat alan varki senin yokluğunU hiçkimse hissetmez.
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

2 ay önce odaya gittim dedimki ben büro açıyorum işlemleri başlatalım.. o sırada başkan geldi dediki: ooo cesur yüreklerden birisi senmisin dedi.. benim dedim.. anladığım kadarıyla birçoğu cesaret edemiyor diye düşündüm çevremdede birçok arkadaş var zaten.. desenizki pişmanmısınız: hiç değilim iyiki yapmışım sonuna kadar devam..
(yalnız zora gelip sevenler için korkarsanız kendinize güvenmesseniz hiç bulaşmayın )
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

Luzatez ' Alıntı:
mali doktor ,
Beğenmiyorsan ruhsatı iade et. O kadar çok ruhsat alan varki senin yokluğunU hiçkimse hissetmez.

:) ya sev ya terket mantığı he:)

Bazı kişilerin bu mantığa verdikleri güzel bir cevap vardı.

Sevmiyorumda terketmiyorum da, bu mesleğin sorunları düzelene kadar eleştriye, fikir beyanına, mücadeleye devam.

direne direne kazanacağız (coplar, göz yaşartıcı sprey amanın)
 
Ynt: Smmm olduktan sonra Büromu Şirketmi?

Arkadaşlar öncelikle belirteyim, parasızlıktan büro açacak durumda değilim.Ancak bu belgeyi almak için 4 yıl uğraştım bunun 2 yılı yeterlilikte tek dersten maliyet yüzünden geçti son hakkımda geçebildim. Staj süreci de çok sorunluydu benim için uygulama eksiğim yüzünden çok zorlandım 3 yer değiştirdim,3.sü ise staj bitimine 2 ay kala oldu.

Sıkıntı büyük ama üç kuruşluk adama kölelik apacağıma bir kaç yıl kendi paramla sürünürüm daha iyi diyorum.İş aradım bir süre şirketler kolayına kaçıyor, 1500 tl maaş,bağımlı gel ben yine seni istediğim gibi kullanayım mantığındalar.

bu belgeyi çok zor aldım,mesleğimi de seviyorum ve ayaklar altına aldırmak istemiyorum,şartlarım da zor hakikaten ama buradan tüm arkadaşlara sesleniyorum hepimiz zor şartlar altında bu belgeyi almaya hak kazandık.Meslek onuru açısından bağımlı olarak çalışmamaktan yanayım. Hiç bir meslek mensubunun da yapmamasından yanayım.

Odanın ise büro açma zorunluluğu konusunda yeni başlayanlara biraz esneklik sağlamasını diliyorum sadece. En azından meslek mensubu arkadaşlardan bize yardımcı olmak isteyenler var,bari onlrarın yanında çalışmaya hak tanısalar bir süreliğine o da yeter.
 
Ynt: SMMM Olduktan sonra Büro MU Şirket mi

Veli arkadaşımın ifadesine katılıyorum,
sorumluluktan çekinmeyen özgüveni yüksek ve güçlü bir kişilik yapısı. Bunun dışında mükellef bulma ve maddi problemler çözümsüz değildir.
tamamen bu mantıkla büromu açtım ve devam ediyorum. Risk alabiliyorsanız, biraz da maddi gücünüz varsa ben büro derim..
 

Benzer konular

Üst