SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

Ynt: SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

merhabalar

ismmmo dan hala oda kaydınızı yaptırmamışsınız acilen yaptırınız diye mesaj gelen oldumu ben hala almayı düşünmüyorum ama bir sorun olur mu ilerde bilmiyorum şuan çalıştığım yerde bir faydası olmayacak bi anda 2000 TL vermek işime gelmiyor benim gibi bekleyen var mı?

kolay gelsinnn

Ben o aşamaya gelsem bir dakika bile beklemem alırım ruhsatımı..

Ama hala stajım devam ediyor. 2012 gelir mi acaba???

Saygılar.

bende öyle düşünüyordum ama bulunduğum şirketten 1 den kişide belge var şuan için kullanamıyorum önceden bende hemen alacaktım lakin ekonomik sıkıntıya girince bekletmeye geçmek zorunda kaldım iyiki de önceden yaptım iyice zorlaştı staj 3 yıla çıktı ben hemen öncesinde aldım o yönden şansılıyım ama bir piyango çıkmıyor ki hemen alayım

Belgeyi aldıktan sonra maaşınızda bir değişiklik olmadı mı.. ?? Hiç değilse ruhsat ücretini ödese çalıştığınız yer. Örnekleri var. Bence bir dillendirin... Belki o piyango çalıştığınız yerdedir.

Saygılar.

yok maaş artışı olmadı kurumsal bir şirket üretim üzerine belki ondan olup olmamasının bir etkisi yok öyle de böylede işimi yapıyorum artış yapsalardı alırdım taksite girer fark ile kapatırdım ama olmadı
biraz düzelince alacağım tabiki de o kadar emek verdim ama beklemek zorundayım artık yeni işimde belgem ile çalışacağım bunu biliyorum

Onca emek verilerek alınan belgenin bir karşılığı olmalı... Eminim bir gün, bir fırsat o karşılığı yaratacaktır.

Saygılar.

İstanbul için ruhsat almanın maliyeti ne kadar acaba?
Bilen var mı?

eskişehir için ruhsat almanın bedeli ne kadar acaba? ben söyliyim 4000 tl!! isyan ediyorum

arkadaşlar yeterlilik sınavıbaşvurusu sırasında foto,kimlik fotkopisi, ikametgah gibi bütün evraklarım tamamlayıp vermiştim yinemi foto falan istiyorlar ayrıca ben bir yerde sigortalı olarak çalışıyorum bir mahsuru varmı henuz ruhsat başvurusunda bulunamadım illaki odayamı gidilecek evden orası tam 3.5 saat üstelik çok nemrut bir patronum var izin almak mı mümkün değil.Aslında bilen biri bana bi iyilik yapıp aşama aşama anlatsada izin almayı başardığımda bi sorunla karşılaşmasam bari

Arkadaşlar Meslek yasasının 30 ncu md.de Birliğin gelirleri " Üye odalardan paylar, ruhsat ücretleri, Birlik malvarlığının gelirleri, bağış ve yardımlar " olarak sayılmıştır. TÜRMOB un ruhsat ücreti ( 810 Tl) istemesi yasal, bunun dışında ....fonu vs adı altında istediği paralar yasal değildir. Türmob'un fon ihdas yetkisi yoktur. Fon ancak kanunla konabilir. Bu konuda İdare mahkemelerinde dava açılabilir.

Ruhsat bedelini çalıştığı şirkete ödeten var mıdır, kayıtlara gider olarak alabilek mümkün müdür.. ?
Bana göre pek mümkün görünmüyor ama eğer mümkün olabilirse ödemeyi çalıştığım şirket üstlenecek görünüyor..

hakankrl ' Alıntı:
Ruhsat bedelini çalıştığı şirkete ödeten var mıdır, kayıtlara gider olarak alabilek mümkün müdür.. ?

Bu konuda bir fikir verebilecek yok mu..

hakankrl ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

şirket ödeyebilir ama çalışanın bordrosuna ücret gibi eklemesi gerekir eğer mutlaka belge isteniyorsa böyle yapılabilir bu benim fikrim( sen yeterki şirkete ödet ;) yöntem buluruz)

ugur6666 ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

şirket ödeyebilir ama çalışanın bordrosuna ücret gibi eklemesi gerekir eğer mutlaka belge isteniyorsa böyle yapılabilir bu benim fikrim( sen yeterki şirkete ödet ;) yöntem buluruz)

Benim ruhsat bedelini şirket ödedi. Bu hafta başvuru yapıcam. Benim patron ödemeyi bana çık dedi.
Biz bu şekilde hallettik. Ama uğur6666 nın da dediği gibi sen şirkete ödet yöntem çok.
ikramiye, prim vs. olabilir ama ssk falan girer işin işine maliyet artar , hediye çeki gibi alabilirsin ( sadece gv-dv ye tabi ) ama en iyi ve masrafsız çözüm bizim yaptığımız gibi. Patronuna söyle bu da bir çözüm yolu diye. Belki kabul eder.

Merhaba,

Temmuz sınavlarını verip ruhsat almaya hak kazandım. Bir şirkette iç denetçi olarak çalışıyorum ama imza yetkim falan yok yani "mesleği" icra etmiyorum. Bu durumda odaya giriş ücreti ve nispi aidatı %50 indirimli ödemem mümkün olur mu? Ayrıca bu durumu kanıtlamam isteniyor mu ruhsatı alırken?

parkinsonsniper ' Alıntı:
Merhaba,

Temmuz sınavlarını verip ruhsat almaya hak kazandım. Bir şirkette iç denetçi olarak çalışıyorum ama imza yetkim falan yok yani "mesleği" icra etmiyorum. Bu durumda odaya giriş ücreti ve nispi aidatı %50 indirimli ödemem mümkün olur mu? Ayrıca bu durumu kanıtlamam isteniyor mu ruhsatı alırken?

hiçbir yerde çalışmıyorsan %50 indirimli ödüyorsun..

Ruhsat alan arkadaşları tebrik ederim eminim evrak işlemleri çok tatlı bir telaşı vardır. Darısı tüm emek verenlere.

hanmiroğlu ' Alıntı:
parkinsonsniper ' Alıntı:
Merhaba,

hiçbir yerde çalışmıyorsan %50 indirimli ödüyorsun..

Anladım, peki hemen almam mı gerekiyor ruhsatı çünkü önümüzdeki 2 ay içinde muhtemelen işsiz kalacağım yani o zamana kadar bekleyebilir miyim acaba?