SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

Ynt: SMMM Ruhsat Alma İşlemleri

parkinsonsniper ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
Merhaba,

Temmuz sınavlarını verip ruhsat almaya hak kazandım. Bir şirkette iç denetçi olarak çalışıyorum ama imza yetkim falan yok yani "mesleği" icra etmiyorum. Bu durumda odaya giriş ücreti ve nispi aidatı %50 indirimli ödemem mümkün olur mu? Ayrıca bu durumu kanıtlamam isteniyor mu ruhsatı alırken?

hiçbir yerde çalışmıyorsan %50 indirimli ödüyorsun..

Anladım, peki hemen almam mı gerekiyor ruhsatı çünkü önümüzdeki 2 ay içinde muhtemelen işsiz kalacağım yani o zamana kadar bekleyebilir miyim acaba?

Ruhsat almak için istediğiniz zaman başvurabilirsiniz...odalar biraz aceleci davranıyor ama bir yaptırımı yok...

Ruhsat için başvuralı 60 gün oldu, yaklaşık olarak ne kadar sürüyor işlemleri bilgisi olan var mı?

hanmiroğlu ' Alıntı:
Merhaba,

Temmuz sınavlarını verip ruhsat almaya hak kazandım. Bir şirkette iç denetçi olarak çalışıyorum ama imza yetkim falan yok yani "mesleği" icra etmiyorum. Bu durumda odaya giriş ücreti ve nispi aidatı %50 indirimli ödemem mümkün olur mu? Ayrıca bu durumu kanıtlamam isteniyor mu ruhsatı alırken?

hiçbir yerde çalışmıyorsan %50 indirimli ödüyorsun..

Anladım, peki hemen almam mı gerekiyor ruhsatı çünkü önümüzdeki 2 ay içinde muhtemelen işsiz kalacağım yani o zamana kadar bekleyebilir miyim acaba?

bekle 2 ay işsiz kalınca ruhsatı alırsan odaya olan kısmının %50 sini ödüyorsun..
türmoba ödeyeceğin ücret değişmiyor...

hakankrl ' Alıntı:
Ruhsat için başvuralı 60 gün oldu, yaklaşık olarak ne kadar sürüyor işlemleri bilgisi olan var mı?
2,5 ay civarı odalara göre de değişebilir .bağlı bulunduğun odayı ara istersen ..

Ben geçtiğimiz hafta başvurdum ruhsat için İsmmmo'ya, evraklarımı alan memur 3 4 ay içinde alırsınız dedi. Geçen dönemlerde başvuran arkadaşlarım 2 ay sonra aldı. :-\

hanmiroğlu ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
2,5 ay civarı odalara göre de değişebilir .bağlı bulunduğun odayı ara istersen ..

29/09/2010 saat 15:00 de Ankara için ruhsat töreni düzenlenecekmiş..

arkadaşlar merhaba,

banada İSMMMO 'dan başvuru belgeleri geldi. kanun gereği 30 gün içinde başvuru yapılması gerekmektedir diyora yazıda.

ben şirkette çalışıyorum. şu an büro açmayı hiç düşünmüyorum.

bu 30 gün içinde 2,000 TL ödeyecek paramda yok.

bu sürenin bir yaptırımı var mı Sizce ?

arkadaşlar merhaba,

banada İSMMMO 'dan başvuru belgeleri geldi. kanun gereği 30 gün içinde başvuru yapılması gerekmektedir diyora yazıda.

ben şirkette çalışıyorum. şu an büro açmayı hiç düşünmüyorum.

bu 30 gün içinde 2,000 TL ödeyecek paramda yok.

bu sürenin bir yaptırımı var mı Sizce ?

ben istanbul oda ile görüştüm oraya yazılan sürenin kanuni bir hükmü olmadığını söylediler.istediğiniz zaman ruhsat başvurunuzu yapabilirsiniz.

Tekirdağ odası ruhsat için başvurduğumda 1.465.-Türmob 1.800.-TL oda için ücret ödeyeceksiniz dediler. Toplamda 3.265.- TL yapıyor.
Diğer odalardan araştıran arkadaşlar varsa rakamları öğrenebilirmiyiz ?

istanbul

oda : 525

türmob : 1465

toplam : 1990 tl cik cik diyorum çünkü 3-4 binlira ödenen illere göre istanbul cik oluyor

serkanK ' Alıntı:
istanbul

oda : 525

türmob : 1465

toplam : 1990 tl cik cik diyorum çünkü 3-4 binlira ödenen illere göre istanbul cik oluyor

Hocam tahtaya vurun aman diyeyim ismmmo bari bu konuda sapıtmasın. Anadoluda çok abuk subuk rakamlar isteyen odalar varmış. Stajda ütüle ütüle halimiz kalmadı bir telli dosyaya bile 50 TL verdik bari ismmmo bunda bir arttırım yapmasında sınavı kazandımı şu belgeyi zamanında alabilelim.

bu kadar uçurum olur mu ya. yazıklar olsun vala.

arkadaşlar bağımsız olarak muhasebe bürosu işletmek için ruhsat almanız şart değil , odaya başvuru yapmanız yeterli

HaCkHaN ' Alıntı:
arkadaşlar bağımsız olarak muhasebe bürosu işletmek için ruhsat almanız şart değil , odaya başvuru yapmanız yeterli

ruhsat almadan bağımsız olarak nasıl muhasebe bürosu işletilecek biraz açıklarmısın.

Ruhsata başvurma ile ruhsatı alma arasında geçen sürede büro açmak için ruhsatın beklenmesi gerekmediğinden bahsediliyor..

hakankrl ' Alıntı:
Ruhsata başvurma ile ruhsatı alma arasında geçen sürede büro açmak için ruhsatın beklenmesi gerekmediğinden bahsediliyor..

gerekmiyor..