Merhaba arkadaşlar,
Sayın heerdeem,
Bu sınavları desek daha doğru olur, ilk girişte verenlerdenim. Bizim dönemde oda bünyesindeki kursa katılıp ilk girişte veren 3 arkadaş daha vardır. Merakınızı giderdiysem ne mutlu

Gerçekten pazar günü 9 da başlayan 3 saatlik muhasebe sınavından sonra eliniz hala yazmaya devam edebiliyorsa şanslısınız.. 3 saati full olarak kullanınca ve durmadan yazınca öyle oluyor da.
Ben kendi girdiğim dönem itibariyle yaptığım çalışmalardan sınava girecek arkadaşlara faydası olabilecekleri paylaşmak adına yazıyorum. Sistem değişikliği varsa bilemem. Ancak bizim dönemde Denetim Soru Tekniği ni değiştirmişlerdi ? ve sonuç ta denetimden takılan çok arakadaş oldu. Bunlara da dikkat etmek gerekiyor tabii ki.
Temel hukuk dersine gelince Arif Kocaman'ın Temel Hukuk kitabı yeterli olacaktır bence. Tesmer tarafından satılıyordu. Bir ara sınav öncesi bulamayan arkadaşlar eski sınava giren tanıdıklarından temin etmeye çalışmıştı. En kısa zamanda temin edip ezberlemeye veya geçici bir süre hatırınızda misafir edecek kadar ilgi alaka göstermeniz gerekecektir. Şaka bir yana Kitaptaki metni aynı şekilde yazmaya çalışırsanız daha rahat geçersiniz. Eski soruların dağılımına da bakmanızı tavsiye ederim. Bazen İdari yargılama Hukukundan da çıkıyor.
Meslek hukukunda eski çıkmış sorulardan hazırlanırsanız yeterli olacaktır. Ancak bütün derslerde kanun metnine yakın doyurucu cevap vermeniz gerekli.
Vergi en çok zorlanma ihtimalinizin olacağı derstir bence. Zira VUK,GV,KV,KDV,ÖTV,6183 6 adet başlıca savaşacağınız ders gibi. Şansıma 3 üne sağlam çalışayım diyerek diğer 3 üne hiç bakmadığınız da ve hiç bakmadığınız üçünden soru geldiğinde ters köşedesiniz. Biraz da sınav günü şansınızın sizden yana olmasını dileyin. Hiç alakanızı çekmeyen VUK konularından bile soru çıkabilir. Kendim zirai kazanca bakmadım. bir kaç sınav sonra sorulan sorulardan dı heralde. Kendimce belki tanımlardım ama kanundakinden uzak bir tanım olurdu.