SMMM Stajeri Olmak...

tuba07

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Kas 2011
Mesajlar
221
Konum
bursa
Merhabalar;
ben daha önce üniversite okurken yazmıştım kendimi nasıl geliştirebilirim diye,şuan smmm stajyeriyim şubat 2015 sınavı kazandım 2015 eylülde başlattım.Ben kendimi ciddi manada geliştirmek istiyorum muhasebe bürosundayım.Şuan sadece fatura ve makbuz banka vs işlemlerini yapıyorum.Yeni girdim.Daha önce ki işlerimde önmuhasebe+genel muhasebe bir arada yaptım,kurumlar byn geçici beyannamelerini yaptım.Pratik ve teori bilgim belli seviyeye kadar var ancak ben kendimi iyi geliştirmek istiyorum.Bunun için neler yapmalıyım kitaplar var muhasebecinin el kitabı vs bunun dışında hangi kitapları okumalıyım.
3 yıl çabuk geçicek boş bilgilerle smmm olmak istemiyorum.Bu yoldan geçen değerli smmm ve stajyerler cevap verirse memnun olurum. İyi günler.
 
var ; bol bol okuyacaksın . ben piştim diyene inanmıyorum zaten . arkadaşlarım " aaa kazandın , artık müşavirsin ." diyor ama henüz yeterli görmüyorum . nasıl bir doktor 6 yıllık eğitimi sonrası , birden bire tecrübe edinemiyor ; bizim de bu süreçte çok okuyup olaylara iştirak etmemiz şart .
 
bende okumak istiyorum ama neyi nasıl okumak gerek kanunları tüzükleri vs ayrıca kitaplar ne olmalı henüz kitap vs almadım ama bi kaç aya almaya başlıycam staj bitirme sınavları için değil kendimi geliştirmek için 3 yıl sonunda daha iyi bir muhasebe elemanı olmak için müşavir olmak kolay değil zamanla olucak inşallah.Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
 
Merhaba Tuba Hanım
bende aynı düşüncelere sahibim hem kendimi geliştirmek hem de sınav için alt yapı oluşturmak için ymm murat yıldız vergi notlarına bakıyorum.
Yeterliliği vermiş bir arkadaş saolsun kitaplarını gönderdi onlara bakıyorum forumları ve bazı sitelerdeki yazarları takip etmeye çalışıyorum.
Yapılan kayıtlar ile ilgili genelde cevap alamasam da Neden,niçin diye devamlı sorup ezber yapmaktan ise mantığını anlamaya çalışıyorum.
Facebook ta smmmyeterliliğe hazırlananlar diye bir grup var onu takip ediyorum.
 
Ben henüz kitap almadım ama takip yapıyrum bende inşallah sonunda iyi bir müşavir olurum ....
 
umarım hepimizi iyi bir müşavir olur yaşadığımız sıkıntıları unutmayıp bizden sonraki öğrenmeye istekli stajerlere bize davranılmasını istediğimiz gibi davranırız.
 
inşallah sizinle özelden konuşabiliriz belki bilmediğimiz şeyleri birbirimize söyleriz çalışma yöntemi olarak...
 
Allah yardımcınız olsun,iyi çalışma koşulları içinde ve mesleği öğrenmenize yardımcı olabilecek kimselerle çalışabilmenizi nasip eylesin....
 
Merhaba arkadaşlar
İlk iş yerimde staj notum düşün olduğu için stajim iptal oldu ancak nottan sıra orada 10 gün daha çalışmaya devam ettim. Sorum stajimin nktun verildiği güne kadar ki kısmı mi iptal oldu. Not tarihinden sonraki on gün sta günü olarak sayilir mi?
 
Üst