Son Dakika Yeni ÖNERGE

Üyelik
16 Tem 2008
Mesajlar
98
Konum
Hatay
Arkadaşlar Şu an aldığım bilgiye göre Nurettin Canikli tarafından, yeni bir önerge ile 10 yılını doldurmuş SMMM lere de sınavsız B.D. yetkisi verilmesi yönünde önerge değişikliği verilmiştir.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Sayın Prestij

Stajı da sayacakları haberi geldi o zaman 8-9 yıla iniyor doğrumudur?
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Değerli Meslektaşlarım,

YMM, SMMM yada Geçici Madde ile mesleğimize katılması istenen Kamu Görevlisi ilgili kişilerin hiç birisi bedavadan, sınavsız, şartsız, hukuksuz böyle bir muafiyeti hak etmiyor.

1989 yılında yapılan elzem hata tekrarlanmak isteniyor. İlk defa meslek ve meslektaşa kalite gelecek iken birilerinin çığırtkanlığı ile herşey berbat edilmeye çalışılıyor. Bu oyuna gelinmesin.

Sayın Nail Sanlı Cumhurbaşkanı ile ?SMMM lerde bağımsız denetim verilsin? diye görüşmesin. ?Hiç kimseye TTK? ya eklenen geçici bir madde ile sınavsız ve çeşitli imtiyazlar uydurularak bağımsız denetim ünvanı bedavadan verilmesin? diye görüşsün.

Komşuda pişer bize de düşer mantığına, yazıklar olsun diyorum.

1989 yılında dünyada olmayan bir YMM mesleğini Türkiye? de kucağımıza bırakan, SM ve SMMM ünvanlarını hiç bir şekilde kalite ölçümü yapılmadan, sınavsız verenleri hiç hayırla yadetmedim.

Yeni TTK ?da yapılmak istenen bu değişikliğe sebep olanları, destek verenleri, karşı çıkmayarak dolaylı destek verenleri ve ner nasılsa vesile olanları da ömrümün sonuna kadar hayırla yadetmeyeceğim.

Yazıklar olsun böyle zihniyete!

Şu an içimizde birilerini çok mutlu eden yeni bir yasa teklifi yapılmış ve en az 10 yıllık kıdem sahibi SMMM ?lere de (bu meslektaşlarımızın pekkkkk çoookkkk kısmı 1989 piyango talihlileridir) kıdemlerinden dolayı ( askeri biz düzen sahibi birlik olduğumuzdan çayda dem Türmob ?da kıdem geçerlidir. Paşa takımı YMM ler, Kurmay takımı da 1989 talihlileridir) muafiyet için TBMM ?de yasa çıkartılmaya çalışılıyormuş.

Cambaz ipte oynanıyor arkadaşlar. TBMM ?den geçen YMM ?lere kıyak kanunu yasalaşacak, sizinkide yolda, ha geldi ha gelecek derken. Hooop. Sonunu anlatmamıza gerek yok sanırım.

Uyumayın. Hakkınıza sahip çıkın.

Sınavsız hiç kimse, ama hiç kimse Bağımsız Denetimi haketmemektedir. Siz SPK ?dan sınav olun, yetki alın, yıllarca rapor yazın. Geçici madde sizi görmesin. Şayet bir muafiyet olacaksa, birisi bunu haketmişse onlar da şüphesiz SPK dan yetki almış ve fiili denetimde bulunan SMMM ve YMM lerdir. Gerisi kesinlikle ama kesinlikle SINAV ?a tabi tutulmalıdır.

Hakkımızı arayalım. Kimseye MUAFİYET İSTEMİYORUM. Tüm meslektaşların SINAV ?a tabi tutulmasını istiyorum. Hakedenler, kendini yenileyenler bu işi yapsınlar istiyorum. Pek çok yerde KOBİ TFRS eğitimi vermiş birisi olarak, ders verdiği meslektaşalrı yakından tanıma fırsatı olmuş birisi olarak yazıyorum. TBMM ?den geçen ve şu an Sayın Cumhurbaşkanımızda bulunan kanun (zannımca aynen onaylanacaktır) resmi gazetede yaımlanır yayımlanmaz Anamualefet Partisinin Geçici madde ile ilgili yasa maddesinin iptali istemi ile Anayasa Mahkemesi? ne dava açmasını talep ediyorum.

Şu an 10 yıllık kıdeme sahip SMMM ?lere de muafiyet verilmesi kocaman bir safsatadır. İnanmayın. Gerçekse de, olacaksa da külliyen buna da karşı çıkın. Sayın Cumhurbaşkanımızın imza için makamında olanada.

Safınızı lütfen seçin artık.

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.

PEYAMİ SAFA
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Taxtotax,

Kesinlikle size katılıyorum.

Eğer muafiyet verilecekse SPK belgesi olan SMMM ve YMM lere verilmeli.

Sınavsız YMM lere muafiyet verilmesine karşıyım.
YMM lere muafiyet verildi diye, bize de sınavsız muafiyet verilsin diyen SMMM lere de karşıyım.

Sınav yapsınlar.
Zihniyet eğer bu kadar kolaysa, uluslararası anlamda boyut kazandı denilen bu meslek te DENETİM yetkisini bu zihniyetde yerine getirmek ne derece kolay?!..

Özgül Dilaver
İzmir
SMMM Stajyeri
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

sayın forundaşlar sayın üstatlar forumlardan takip ettiğim kadarıyla yapılan yorumlara baktığımda büyük bir olaymış gibi gösterilen ttk değişikliği hükümetin enfes çalışmasıyla (başta hayati yazıcı ve diğerleri sayesinde) yine berbat oldu daha çıkmadan bi dünya eleştiriye maruz kaldı değişti birilerine kıyak geçildi. böylece avrupa birliğine ve diğer dünya ülkelerine uyum sağlayı verdik. bir kanun çıkardık ve yine elimize yüzümüze bulaştırdık. tabi şunuda göz ardı etmemek lazım türmob hemen konuya el atmış basın bülteni ile hemen hak arama çalışmlarına başlamış bravo. yani madem bir düzenleme yeni bir yasa yapılıyor her türlü zemini hazırlayıp şartları iyi analiz edip kısa sürede çıkarılacağına her konuyu netleştirip öyle çıkarmak gerekmez mi? Kanun meclisten ilk geçtiğinde açıklama yapan bakan bu haliyle yasalaşacak kesinlikle değişmeyecek diyor. sonra bakıyorsunuz hem değişiyor hem geçici maddelerle eklemeler çıkarmlar oluyor. bu 400. madde ile ilgili kendisi ymm olan nurettin canikli önerge vermiş. acaba vekilliği biterse işsiz kalmim diye mi ymmlere sınavsız bu hak verilsin demiş olabilir mi? gerçekten nasıl bir meslek örgütü nasıl bir iş yeni ttk ile her şey düzeleceğine şeffaflaşacağına daha da karmaşıklaşıyor. birilerini memnun etmek yerine gerçekten kim hak ediyorsa nasıl hak edilecekse ona göre düzenleme yapılsa ya. bakıyoruz düzenleme yapıldı ymmlere denetim verildi ardından itirazlar geldi tamam meslek örgütünün gazını alma adına hadi siz smmmlere de ucundan accık verelim de çok bağırmayın var mı böyle birşey. bizim ülkemizde kimse hakkına razı olmasını bilmiyor hemen bir torpille öne geçme çabası içerisinde. çoğu kamu kurumunda hiç ilgisi olmadığı halde ve o liyakate sahip olmadığı halde sırf siyasi görüşü nedeniyle daire başkanı olanlar var. hal böyle iken ttk yenilense ne olur yenilenmese ne olur. çoğu yerde muhasebeci tuttuğu defterin parasını alamıyor bağkurunu yatıramıyor. 657 devlet memuru gibi çalışıyor ama işin ekonomik yönünden ise rezilliğini kendi çekiyor dünya kadar sorun var çözümsüz bunlar halolmadan diğerleri nasıl çözülsün. binanın temeli çürük üstüne villa yapılsa ne olur.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Saçma sapan uygulamalar ve kararlarla hiç bir yere varılamaz.

Spk belgeli olanlara muafiyet tanınmalı, diğer adaylar kim olursa olsun sınavdan geçmelidir.

Çünkü SPK bağımsız denetim lisansı uluslararası geçerliliği olan ve en üst düzeydeki şirketleri denetleme yetkisi veren bir belgedir.

Daha ne olsun.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

sayın meslektaşlar;

ona muafiyet, buna muafiyet nereye kadar.
1989 dan itibaren gazete kağıdı gibi bir sürü belge dağıtttılar
özel smm sınavı çıkardılar
sonra özel ymm sınavı çıkardılar
şimdi denetçilik için muafiyet var gündemde
Herkes sınava girsin !!! hemde güzel bir sınava. Bakalım 10 yıllık tecrübesi olan arkadaşlardan kaç tanesi sınavı geçecek?
nasıl yönetilmeyi hak ediyorsak öyle yönetiliriz.(sözüm odalara ve turmob'a)

Saygılar.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

yine kendine yontacaklar belli kendimizi kurtaralım hak hukuk oda ne
10 yıl saçmalığınıda kabul etmiyorum stajı saymalarınıdı
benim 17 senelim muhasebe geçmişim var 1992 yılından beri bu işi yapıyorum
belgeyi geç almak mı suçum
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

bu ülkede gerçekten hakkıyla iş yapmış sınava girmiş 3 sene staj görmüş yeterlilik sınavlarında tabiri caizse anası ağlamış hatta ve hatta spk sınavına girmiş onu da kazanmış atıyorum 3 senelik smmm nin durumu ne olacak peki nasıl bir anlayıştır bu ya hakeden bütün emeğini ortaya koymuş biz smmm lerin sucu nedir bence tam tersi olmalıydı 10 yıl üstü değil on yıl altına muafiyet tanınmalıydı.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

DOKUZEYLÜL ' Alıntı:
sayın meslektaşlar;

ona muafiyet, buna muafiyet nereye kadar.
1989 dan itibaren gazete kağıdı gibi bir sürü belge dağıtttılar
özel smm sınavı çıkardılar
sonra özel ymm sınavı çıkardılar
şimdi denetçilik için muafiyet var gündemde
Herkes sınava girsin !!! hemde güzel bir sınava. Bakalım 10 yıllık tecrübesi olan arkadaşlardan kaç tanesi sınavı geçecek?
nasıl yönetilmeyi hak ediyorsak öyle yönetiliriz.(sözüm odalara ve turmob'a)

Saygılar.

Bu düşüncenin altına aynen imzamı koyarım.Bu iş bu kadar laçka olmamalıydı.Türmob yönetimi sınıfta kaldı.Saygınlık hayali de ölü doğdu.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

İki gündür Eşitlik ve adalet olsun diye uğraşıyoruz. Olası sonuç; YMM ve 10 yıllık SMMM meslektaşlarımıza muafiyet.
Bu meslekte yeni nesiller sürekli mağdur olmakta ve diğer bir kesime de sürekli ayrıcalık tanınmaktadır. Daha sonra da birlik ve beraberliği yaklayamamaktan yakınıyoruz.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Diyecekler ki hakkımızı arayalım itiraz edelim vb. Hakkını arayıp itiraz edeceksin .Sonra da diyecekler ki şu kadar sene tecrübesi olanlara da sınavsız şu bu hakkı.SONUÇ; Başklarının hakkını korumak için çok güzel itiraz edeceğiz , protesto edeceğiz ancak başkaları da şimdi dağın öteki yakasına geçtikleri için asla el uzatamayacaklar.Walla ne ala.Varsa başka bir grup başka bir zümre ben onaların hakkını aramaya onlar için protestoda bulunmaya gene hazırım.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Söylenene göre önerge geri çekilmiş. Tüm SMMM ve YMM sınavla belge alması için
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

İyide ilk etapta 500 milyon ciroyu geçenlerin bağımsız denetimi gündemde iken SMMM yetki verseler ne olacak. Bu firmaların zaten YMM var.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

ben sınavları kazandığım halde ruhsatı almadım.
açıkçası böyle bir örgütten, birlikten almak da istemiyorum
bu insanlarla aynı sıfatı taşımak mide bulandırıcı.

Rabbena hep bana demeyen,
kul hakkı yemekten korkan,
sadece üniversite mezunu olup,
sınavla , bileğinin hakkıyla SMMM olmuş olanlar

ayrı bir birlik kurup örgütlenmeye giderse ben katılırım

ayıptır ya,
adaletsizliğe sessiz kalmayacağız deyip kendilerini kurtarınca başarıymış gibi lanse ediyorlar..

demek ki neymiş ?

iltimasın her türlüsüne isyan etmek gerekiyormuş
ona yapıldıysa bana da yapılsın demek te iblislikmiş

YA HERKESE SINAV YAPILSIN YADA HİÇ KİMSEYE İLTİMAS GEÇİLMESİN
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

odanın sitesinde " YMM lere verilen verilen denetim yetkisinin 10 yıllık SMMM'lere de verilmesi için TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerce ortak önerge verilmesi sağlanmış olup, söz konusu önerge ekte bulunmaktadır." açıklaması var. diğer taraftan sayın yahya arıkan basın açıklamasında ve protesto yazısında
"4 bin yeminli mali müşavire imtiyaz sağlandığını açıklayan Arıkan: 84 bin muhasebeciye, anayasal çalım atıldı? demiş.
bir taraftan bunu söyleyip bir taraftan bu 84.000 meslek mensubunun bir kısmına yine ayrıcalık sağlattırmaya ne denir bilemiyorum! kendiyle çelişen bir mücadele... yazıklar olsun...
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Adamın derdi 84000 muhasebecinin içinde kendi ve kendi gibilerin rantlarını korumak gerisi mühim değil

şevki yılmazın dediğin gibi madem eşitlikten yanasın adam herkes için sınav yada muhafiyet iste
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Benim anlamadım oda sürekli sms atıyor.Şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz diye. İyide ben 10 yıllık smmm değilimki beni nediye rahatsız ediyorsun. Sanki bir başarı elde ettinde bana onun bilgisini vermeye çalışıyorsun.
 
Ynt: Son Dakika Yeni ÖNERGE

Neden hiç kimse bakanlık çalışanlarına verilen yetkiye itiraz etmiyor?
İşleri sadece şirket genel kurulları olan bu kişiler muhasebeden ne kadar anladıkları ortadayken...
 

Benzer konular

Üst