fonradar

Son gün ne zaman

Ynt: Son gün ne zaman

Sadece öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın,

Sizin Mali müşaviriniz sizin firma ile hiç mi ilgilenmiyor ?

hangi mali müşavir firmasıyla ilgileniyor yapmayın sayın meslekdaşım dışardan sadece makbuz kesip ödemelerini sorarlar eğer büro hazırlarsa o beyannameyi size sadece fax eder benden çıktı der sorumluluk almaz zaten doğrusuda firmanın içinde bu işlerin takip ediliyor olması bana sorarsanız smmm asla defter tutmamalı hep şirketleri denetlemeli sistem kurmalı iç kontrolü kurmalı vb. işler yapmalı ve her şirketin içerisinde olmalı muhasebeci dışarda olmamalı böylesi her 2 taraf içinde çok daha hayırlısı en en makulü bürosu olan smmm lre defter tutma yasağı getirilmeli onlar kontrolör olmalı müüfettiş olması sistem kurmalı vb.

Dediğiniz gibi bu meslek fax ile makbuz kesmek ile olmuyor.Bunun mütelsil sorumluluğu var.Yarın bir gün vergi ziyai cezası oluştuğunda bunu sen yapmışsın ben yapmadım,haberim yok deme hakları yoktur.Tamam bir çok müşavir bu şekilde çalışıyor ama sizin firma anladığım kadarı ile oldukça faal ve bence gerekirse müşavirinizi değiştirin.Bugüne kadar sormuş olduğunuz sorulara istinaden bunu söylüyorum.Sadece düşüncelerimi paylaştım.Tabiki karar sizin.

Mali müşavirler defter tutmamalı diyorsunuz. Tamam tutmasınlar o zaman içerdeki adamlar tutsun, her ay verilen beyannamlerin en azından son gününü bilen personel çalıştırılmasını isterler. Ve daha neler neler talep ederler bu en basitiydi

Selamlar
Soru başlığı hatalı.."Son gün ne zaman " gibi bir soru başlığı olmaz.
Ayrıca konu başka yerlere kayıyor.
Sayın "yeterlilik" konuyu nasıl mali müşavirin yetersizliğine bağlayabilirsiniz.Yani arkadaşımız 3-5 tane soru sordu diye mali müşavir yetersiz mi çalışmış oluyor.Bu değerlendirmeyi nasıl yapabilirsiniz.Sizin elemanınız foruma sürekli sorular sorsa,sizin hakkınızda "görevinizi yapmıyorsunuz" diye bir etiket yapıştırılabilir mi?Buna hakkımız var mı?Peşin hüküm vermek bu kadar basit olmasa gerek :)

Sayın Tahsin Bey,

Bu kadar da yanlış anlaşılma olmaz diyorum :)

Bakın,arkadaşın şimdiye kadar sormuş olduğu sorular çok hassas konuları oluşturmakta,yanlışlar yanlış üstüne.Ve arkadaş özveri ile bunları düzeltmek için uğraşıyor.

Bende diyorum ki,sizin mali müşavir ne iş yapar ? bu kadar önemli olan konuları tek başına cebelleşmek yerine neden ona sormuyorsunuz ?

Sorduğu soruların bazılarının birebir evrak vs.görmesi gereken sorulardan oluşnmakta.

Ayrıca benim kimsenin hakkında hüküm verme gibi bir hakkımın olmadığını bilmeniz gerektiğini sanıyordum demek ki tam tanışamamışız ;)

SMMM STAJER ' Alıntı:
e bildirge sgk kdv ve muhtasar son gün pazartesimi acaba

Muhtasar ve e-bildirgeler her ayın 23 ü, KDV her ayın 24 ü.
Fakat bu tarihler cumartesi ve pazara gelirse, sonraki ilk iş günü beyan ediliyor.
Bu ay muhtasar pazara geldiği için 24 ü, KDV zaten 24 ü.