Son Kullanma Tarihi Geçen İlaç. Dur.

Üyelik
20 Eyl 2006
Mesajlar
97
değerli üstatlar;

Bie eczane mükellefim var .Son kullanma tarihi geçmiş ilaçların imhası için gerekli tespitleri yaptırdık yaklaşık 20.000.00ytl olarak tesbit ettiğimiz bu ilaçların muhasebeleştirlmesini nasıl yapacağım ,kdv durumu nasıl olacak vs.. yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden herkese tşk.ederim.
 
Ynt: son kullanma tarihi geçen ilaç.dur.

sn pavri_53

bununla ilgili forumda arama yapmanızı öneririm daha önce buna benzer konu tartışıldı.kolay gelsin...
 
Ynt: Son Kullanma Tarihi Geçen İlaç. Dur.

konuyu yazmadan önce forumda arama yaptım fakat sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım .iginize tşk.ederim...
 
Ynt: Son Kullanma Tarihi Geçen İlaç. Dur.

Sayın pavri_53,

Öncelikle söz konusu stokları diğer stoklar hesabına alın. İmha edilince diğer olağan dışı gider ve zararlar hesabıyla kapatın.

KDV konusunda ise, Katma Değer Vergisi Kanunu?nun 30/c maddesinde, zayi olan malların alış vesikalarında gösterilen katma değer vergisinin indirim konusu yapılamayacağı belirtilmiştir.

MB benzer olaylarda kdv indirimine müsaade etmemesine karşın, İlaç kullanım süresi geçmesi nedeniyle Takdir Komisyonunca imha edilmesine karar verilen ilaçların, zayi olan mallar kapsamında değerlendirilmeyeceği ve imha edilen ilaçların alış faturalarında gösterilen katma değer vergisinin indirim konusu yapılabileceği yönünde görüşler vermiştir.
 
Ynt: Son Kullanma Tarihi Geçen İlaç. Dur.

Kullanım süresi dolduğu için imha edilen ilaçlara ait yüklenilen katma değer vergisinin zayi olan mallar kapsamında değerlendirilerek indirim konusu yapılıp yapılamayacağı hk.


Başlık Kullanım süresi dolduğu için imha edilen ilaçlara ait yüklenilen katma değer vergisinin zayi olan mallar kapsamında değerlendirilerek indirim konusu yapılıp yapılamayacağı hk.
Tarih 28/01/2002
Sayı B.07.0.GEL.0.52/5201-134/4013
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelirler Genel Müdürlüğü


SAYI : B.07.0.GEL.0.52/5201-134
KONU :
ANKARA VALİLİĞİNE
(Defterdarlık: Vasıtalı Vergiler Gelir Müdürlüğü)


İLGİ : 26.12.2001 tarih ve 14682 sayılı yazınız.

İlgide kayıtlı yazınız ve eklerinin incelenmesinden, kullanım süresi dolduğu için imha edilen ilaçlara ait yüklenilen katma değer vergisinin zayi olan mallar kapsamında değerlendirilerek indirim konusu yapılıp yapılamayacağı hususunda tereddüde düşüldüğü anlaşılmıştır.

Bilindiği gibi, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 30/c maddesinde, zayi olan malların alış vesikalarında gösterilen katma değer vergisinin indirim konusu yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.

Ancak, kullanım süresi geçmesi nedeniyle bir komisyon nezaretinde imha edilen ilaçların, zayi olan mallar kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, imha edilen söz konusu ilaçların alış faturalarında gösterilen katma değer vergisinin indirim konusu yapılabileceği tabiidir.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.
 
Üst