Son Sınav Hakkım Tavsiyenze İhtiyacım Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ncllp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar temmuz 2010 da maliyet sınavından son hakkım kursa başladım çıkmış soruları çözmeye çalışıyorum

ama çok panik ve korku halindeyim daha önceki sınavlarada çalıştığım halde gözden kaçan ufak detaylardan dolayı kaldım hep maliyetten hazırlanmak için az süre kaldığı için mart sınavına girmedim ve girmediğim için gerçekten çok pişman oldum.

sonuç olarak son hakkım ve çok panik haldeyim şuanda nasıl bi yol izlemeliyim sizinde fikrinizi almak istedim

Ynt: son sınav hakkım tavsiyenze ihtiyacım var

selamlar bende 2008 temmuz sınavında son hakkımda tek dersim maliyeti vermiştim. öncelikle maliyet konularını başlıklar halinde çıkartıp sonra hiç konu atlamadan her konuyu ezberlemeden (mantığını anlayarak) çalışıp bol bol soru çözmeni öneririm.önceki dönemlerde çıkmış soruları konu başlıklarına göre ayırarak hangi dönem hangi konular çıktığını tespit etmek çıkabilecek olası soruları tahmin etmede yararlı olacaktır ben bu çalışma sistemiyle 90 alarak verdim ve şu an büromdayım. kolay gelsin başarılar.

Ynt: Son Sınav Hakkım Tavsiyenze İhtiyacım Var

ncllp ' Alıntı:
Arkadaşlar temmuz 2010 da maliyet sınavından son hakkım kursa başladım çıkmış soruları çözmeye çalışıyorum

ama çok panik ve korku halindeyim daha önceki sınavlarada çalıştığım halde gözden kaçan ufak detaylardan dolayı kaldım hep maliyetten hazırlanmak için az süre kaldığı için mart sınavına girmedim ve girmediğim için gerçekten çok pişman oldum.

sonuç olarak son hakkım ve çok panik haldeyim şuanda nasıl bi yol izlemeliyim sizinde fikrinizi almak istedim

mart sınavına girmediğin hakkaten çok kötü olmuş.. kesin geçerdin

Ynt: son sınav hakkım tavsiyenze ihtiyacım var

gnihal ' Alıntı:
selamlar bende 2008 temmuz sınavında son hakkımda tek dersim maliyeti vermiştim. öncelikle maliyet konularını başlıklar halinde çıkartıp sonra hiç konu atlamadan her konuyu ezberlemeden (mantığını anlayarak) çalışıp bol bol soru çözmeni öneririm.önceki dönemlerde çıkmış soruları konu başlıklarına göre ayırarak hangi dönem hangi konular çıktığını tespit etmek çıkabilecek olası soruları tahmin etmede yararlı olacaktır ben bu çalışma sistemiyle 90 alarak verdim ve şu an büromdayım. kolay gelsin başarılar.

inş.benimde senin gibi olur. heyecan yapıp sorları karıştırmazsam inş. şimdiye kadar hep dikkatli okumamaktan kaybettim çünkü

İlk tavsiye, panik yapmayın, sakin olun.
İkinci tavsiye, sınav öncesi yüzünüzü yıkayın.

hem deha yayınları hemde yurdakul çaldağ kitaplarını mutlaka ezberleyin sonrada çıkmış soruların son 5-6 yılı çözün.. ayrıca gerekirse işten 20 gün izin alın.. garanti olsun.. ayrıca evde gürültü olmasın.. birde bir iki tane sınava girecek arkadaşla kanki olun mutabakat şeklinde sorularla iyic pekiştirin.. böyle yaparsan 100 alır geçersin.. birde soruları mutlaka iyi okuyun..

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar
zaten bu olayın bu kadar uzamasının sebebi sanırım maliyet sorularını dikkatli okumamamdan kaynaklanıyor

dehaya gidiyorum tavsiyenize uyup yurdakul hocanın kitabınıda hemen alacağım ve içindeki bütün soruları sular seller gibi ezberlemeyi düşünüyorum.

ncllp ' Alıntı:
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar
zaten bu olayın bu kadar uzamasının sebebi sanırım maliyet sorularını dikkatli okumamamdan kaynaklanıyor

dehaya gidiyorum tavsiyenize uyup yurdakul hocanın kitabınıda hemen alacağım ve içindeki bütün soruları sular seller gibi ezberlemeyi düşünüyorum.
Yurdakul hocanın kitabında ki bazı sorular hatalıdır, komple ezber yapmayın.

İnşallah verirsin şu dersi. Bizimlede paylaş mutlaka..

Başarılar.

kemalkaya ' Alıntı:
İnşallah verirsin şu dersi. Bizimlede paylaş mutlaka..

Başarılar.

inş. veririm kesin paylaşacağım emin olun

ben bu sınavda maliyetten satışların maliyeti tablosu sorulur diye tahmin ediyorum sizlerinde tahminleri varsa paylaşırsanız sevinirim

ncllp ' Alıntı:

Anladığım kadarıyla sen zaten bu dersi yalayıp yutmuşsun, senin sorunun daha çok böyle bir sitresin altından nasıl kalkabileceğinle ilgili. Sana şunu söyleyim tesadüfemi inanırsın kaderemi inanırsın bilmiyorum ama şöyle bir gerçek varki bu sınavdan alacağın sonuç önemli bir sonuç ve elinden gelen herşeyi yapmışsın artık geriye dua kalmıştır. Ve çoğu insanın birçok zaman gözden kaçırdığı bir gerçek varki dua; elinden gelenin sonuna kadar yapılması ve artık tüm samimiyetle gelecek sonucun Allah'ın takdirine kalması yönünde dilektir. Bu inançla sınava girersen eminimki yaradan sana yardımcı olacaktır.
Başarılar diliyorum.

selam. bende son hakkıma girdim maliyetten ve çok iyi sonuç bekliyorum. ilk kez bu sınavda çalıştım diyebilirim.benim taktiğim şöyle idi ve kesin sonuç alacağına inanıyorum. şimdiye kadar bir çok kez çalıştın nasıl olsa hiç çalışmadan yada soru çözmeden neyin nasıl yapıldığına sadece bir göz at ve en son sınavdan başlayarak soruları çözmeye çalış. çözemediğin takıldığın konuları not et. sonra bu konuları konu olarak çalış ve en sonda soru çöz. neden böyle çünkü anlamaktan ziyade konular hep aynı cevaplarda ezberleniyor bir yerde. önce konu çalışıp arkasından soru çözdüğünde yutmuşsun gibi geliyor sonrası malum. çalışmadan çözmeye çabala. ben çıkmış sorular kitabını baştan aşağı çalışmadan çözmeye çabaladım. bildiğim konular zaten cepte. çözemediklerimede konu çalışarak çözdüm. ve son bir genel soru tekrarı yaptım. sonucu paylaşırım. kolay gelsin.

maliyet soruları insanın gözünü korkuyuyor.kağıda bakınca insanın siniri bozuluyor.paniklemeden soru kağıdını elinize alın.cevap kağıdınıza sakin sakin verileri aktarın.soru net olarak ortaya çıkıyor ve birşeyi atlama şansınız kalmıyor.başarılar dilerim.

ne ezberi Allah aşkına. hayatımda hiç birşeyi ezberlemedim. heleki o tuğla gibi kitapları yurdakul'un kitabını falan :D
sayısal ders aynı soruyu 3 defa çöz neyi neyle neden çarptığını öbürünü neden böldüğünün cevaplarını verebil kendine o çözdüğün soruyu dallandırıp budaklasınlar bana mısın demezsin...

bol şans gözünde büyütme o kadar bol soru çöz anla en yüksek notu alırsın maliyetten

nunna ' Alıntı:
ne ezberi Allah aşkına. hayatımda hiç birşeyi ezberlemedim. heleki o tuğla gibi kitapları yurdakul'un kitabını falan :D
sayısal ders aynı soruyu 3 defa çöz neyi neyle neden çarptığını öbürünü neden böldüğünün cevaplarını verebil kendine o çözdüğün soruyu dallandırıp budaklasınlar bana mısın demezsin...

bol şans gözünde büyütme o kadar bol soru çöz anla en yüksek notu alırsın maliyetten

ben ezber derken kitabı bire bir ezberleyin anlamında demiyorum.. ayrıntılara iyi çalış soru kaçırma anlamında kastettim.. zaten ezberlemek saçmalıktır..

son iki yıldaki 6 sınavın maliyet sorularını gözden geçir.. eski sorulara bağlı kalmamanı öneririm..
son iki yıldaki soru dağılımlarına bir bak neler sorulmuş.. aynı dönemde aynı tür sorular gelmiş mi bunlara bak yani mart/2008, mart/2009, mart/2010 daki maliyette aynı tür soru çıkmış mı? gibi.. Çıkmayan konuları tespit et.. dağılımlarının neler olacağını gözden geçir ve bu sınavı soru çözerek ver kurtul..

ÜZER ' Alıntı:
maliyet soruları insanın gözünü korkuyuyor.kağıda bakınca insanın siniri bozuluyor.paniklemeden soru kağıdını elinize alın.cevap kağıdınıza sakin sakin verileri aktarın.soru net olarak ortaya çıkıyor ve birşeyi atlama şansınız kalmıyor.başarılar dilerim.
verileri cevap kağıdına aktarırken bir tanesini yanlış aktarınca gidiş yöntemlerim doğru ama sonuçlarım yanlış çıktı ve o sorudan 0 aldım mart 2010 sınavından temmuzda daha dikkatli bakacağım soruya,tamam ben bunu biliyorum diyip sevinerek dikkatsiz bir şekilde çözmeyeceğim soruları

Satışların Maliyeti Tablosu, Gelir Tablosu bunları sormuyorlar artık son iki yıldır soru formatı da değişti. Takıntılı bir ders dosya yakacak bir engel yaptılar maliyet muhasebesini. Mart sınavından çıktım cevapları bile hani belki hatırlamam diye soru kâğıdına yazdım, tesmer soruları ve cevapları açıklamasa da deha dan baktım ilk soru bire bir aynı 60 puan. İkinci soru formül kurmaya kadar tamam formül de bıraktım, ama arkadaşlar 20 puan verdiler, ne dersiniz ne yapmalıyım ? Nasıl moralimizi yüksek tutalım, şu dersten nasıl kurtulalım, Sayısalcılar için sayısal kolay tabi ama biraz da empati yaparak yardımcı olsak lütfen..

yazılanları okuyunca kağıtların okunmasında bir tuaflık olduguna güngeçtikçe inanıyorum.
pazartesi bir avukatla görüşmeye bile karar verdim.sorular evet kolaydı ama sanki herkesi geçirmemek için bi halt çevrilmiş gibi geliyor bana.dava acmayı düşünen kimse yokmu.

evet inanmak çok güç geliyor, kasti olarak düşük puan veriyorlar bu bir teori değil gerçeğin kendisi..