Sosyal Hakların Alınması Korunması

Üyelik
14 Tem 2009
Mesajlar
2
öncelikle herkeze selamlar

16.02.1995 yılından beri bir gümrük şirketinde 9.000 bin lira maaşla işe başladım halen çalışmaktayım işe şöför olarak alındım işe başlarken iş veren tarafından 6 ayda bir maaş zammı ssk yemek ücreti olduğu belirtildi son 5 yıl öncesine kadar bağzı sorunlar olsada 4 kişilik bir ailenin sorumluluğunu taşıdığım için sineye çekmek durumunda kaldım son beş yıl içerisinde ise ve son bir yıl içinde dahada şiddetlenen tazminat ödememek için istifa etmeye zorlayan birtakim yıldırma politikaları uygulanmaya başlandı durmadan görev değişikliği ve izin hakkımın 10 iş günü ile sınırlandırıp onuda 5 günluk iki devre halinde kullandırmak ve 2006 yılından beri ücret zammı yapmamak gibi daha sonra çalışmakta olduğum şirket 01.01.2009 tarihi itibari ile kendi iş kolunda 5 şirketle birleşme yoluna gitti.
birleşme sonucunda biz daha önce çalıştığımız şirket ünvanından çıkarılmadan birleşilen şirketlerin ortak kurduğu yeni şirket ünvanı altında çalıştırılmaya başlandık ve bu başlayan sureç altında bana herhangi bir tebliğ yada bilgi verilmeden bazı mevcut haklarımız kaldırıldı ve maaş ödemeleri ciddi anlamda gün kaybıyla sadece askeri kısmı bankaya yatırılarak gecikmeli ödenmeye başlandı.
Haklarım şöyleydi 800 lira maaş 74 lira asgari geçim indirimi 125 lira yemek ücreti ve ssk idi şimdi bana herhangi bir tebliğ yapılmadan yemek üçretinin kaldırıldığı asgari geçim indirimininde artık maaşım olan 800 liranın içinde olduğu söylendi.
bende artık haklarımı koruyabilmek için bazı araştırma içine girdim bunlardan biri de size ulaşmaktı diğeri ise sonradan öğrendiğim sosyal güvenlik kurumuna müracat ederek 15 yıl ve 3600 pirim gününü doldurmuş isem tazminatımı sgk dan alacağım bir evrakla işverenden tazminatımı isteme hakkım olduğu idi ve sgk ya giderek gerekli inceleme sonucu talebimin uygun olduğu ve tazminatı talep etmeye hak kazandığımı belirten evrağı alarak işverene verdim ama bu konu ile ilgili şu ana kadar tam anlamıyla duyarsız ve umursamaz bir tavır sergilemektedir aslında bir çok haksızlığı ve suç içeren konular bulunmaktadır ki bunlardan birde maaşımın bir kısmını resmiyet kazandırmak için bankaya yatırıp geri kalanını elden almamız gibi izinlerimizin 10 günle sınırlandırıp bölünerek kullandırılması gibi yada halen ilk iş yeri unvanında çalışır gözükürken başka şirket ünvanı altında çalıştırılmamız gibi iş akdinde maaş lar en geç ayın onuna kadar ödenir demesine rağmen ayın 25 lerine kadar ödenmemesi gibi mesai saatlerinin sabah sekiz de başlayıp akşam 19:00 ? 20:00 cıvarına kadar mesai almadan çalıştırılmamız gibi
bunlara rağmen elimde bazı evraklar bulunmaktadır bağlı olduğum şirketin dışında başka şirket tarafından işvereninde içinde bulunduğu çalıştırıldığımı ispat edecek adımın geçtiği vekaletler teslim tesellüm belgeleri, maaşımın bankaya yatan kısmının üstünü elden aldığıma dair elden ödenen maaş teslimatı. maaşın 10?una kadar ödeneceği belirtilen iş akdi, maaş düzensizliğini gösterecek maaş hesabı banka kayıtları, izin defterlerinde düzensiz izin kullanımları imzasız yıllar, imzatılmamış maaş bordroları ve aklıma gelmeyen mutlaka başka şeylerde vardır.
hak verirsinizki burada amacım sadece uzun yıllar gençliğimi ve emeğimi verdiğim yıllarımın çoluğumun çocuğumun hakkını ve onların geleceğini ilgilendiren bu hakları korumaktır hakkım olanın dışında bir talebim yoktur bizlerin sırtından ultra lüks yaşayan bu kara zihniyet sahibi işverenin haklarımı gasp etmemesi için bana yardımcı olmanızı çıkar yol göstermenizi sizden rica ediyorum

saygılarımla


necat kesener


(sayın yöneticim zaten şaşkın durumdayım sizden özür dilerim ama konuya yardımcı olup uyarınızıda öyle yapabilirdiniz çünki zamanım gittikce kısalıyor çıkmaza düşmüş hissediyorum kendimi her kafadan bir ses çıkıyor aklım iyice karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor tekrar tekrar özür dilerim)
 
Ynt: sosyal hakların alınması korunması

öncelikle geçmiş olsun. maalesef son zamanlarda bu gibi durumlar bir hayli artmakta. ssk. unkapanı bölge çalışmaya gidin öncelikle. eğer buradan hızlı cevap alamazsanız bir avukata başvurun. iş mahkemelerinde somut deliller çok önemlidir. elinizde de bazı somut deliller de olduğuna göre hakkınızı alabilirsiniz.
 
Üst