Soyadı Değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kavazlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavazlı

Katkı Sunan Üye
merhabalar,

firmamızda 5.6 adet çalışanımızın evlilik nedeniyle soy ismi değişti.normalde yeni kimlikleriyle sgk ya başvurup soyisimlerini değiştirmeleri gerekiyor. acaba onlar adına toplu bir şekilde bu değişliği ben yaabilirmiyim ?.

Ynt: soyadı değişikliği

kavazlı ' Alıntı:
merhabalar,

firmamızda 5.6 adet çalışanımızın evlilik nedeniyle soy ismi değişti.normalde yeni kimlikleriyle sgk ya başvurup soyisimlerini değiştirmeleri gerekiyor. acaba onlar adına toplu bir şekilde bu değişliği ben yaabilirmiyim ?.

Yapabilirsiniz tabiki , kimlik ve isimleri belirtilen çalışanlarımızın evlilik nedeni ile soyadları ...... olarak değişmiştir diye dilekçe yazın. ( Tabi nikah yapan kişiler önce kimliklerini değiştirsinler de ) Dilekçeyle beraber evlilik cüzdanı ve kimlik fotokopisi de göndermiştim ben.

Ynt: soyadı değişikliği

evlilik cüzdann ft. kimlik ve dilelçe ile işlemi yapabilirsiniz.

Ynt: Soyadı Değişikliği

kimliği değişmemiş olsa dahi evlilik cüzdanıyla yapabilirsiniz dilekçenin yüzüne dahi bakmıyorlar direkt sistemden düzeltiyorlar ama yinede siz dilekçenizi yanınızda bulundurun

smmmstajeri ' Alıntı:
kimliği değişmemiş olsa dahi evlilik cüzdanıyla yapabilirsiniz dilekçenin yüzüne dahi bakmıyorlar direkt sistemden düzeltiyorlar ama yinede siz dilekçenizi yanınızda bulundurun

İyide ya posta ile gönderilirse , kendileri bizzat giderse arkadaşların dilekçeye hiç bakmadan direk sistemde değiştirmelerinden daha doğal ne var ki..? Burada onların adına işveren işlem yaptıracaksa , dilekçe de gerekir , kimlik de , evlilik cüzdanı da. Ben gideyim kafama göre şu adamların soyadını değiştir diyeyim nasıl olur dersiniz :(

Sayın Hazelsu konuyu açan arkadaş çalışanlarımız diyor.benim anladığım firmada bu işi yapacak kişi arkadaşın kendisi çalışanlar tek tek gitmeyecek.Dilekçeye bakmadan sistemden değiştirmeleride aslında olmaması gereken bir durum.İşverende gitse şahsın kendisi de gitse hatta posta ile gönderseler dahi olması gereken dilekçe ve eklerin olmasıdır.

Evt.Bir başkasıda gitse soy isim değişikliğini yapıyorlar.

Sebebi de Tc Numarası üzerinden zaten soyadının değiştiğini görüyorlar ekrandan, geriye kalan Ssk kayıtlarındaki soyadını değiştirmek oluyor.

Bunun için de herhangi bir dilekçe yada itiraza gerek yok.Onlar da zaten bunların güncellenmesini istiyorlar.