Sözleşme iptal süresini geçirme

stajer34

Katkı Sunan Üye
31.12.2011 de iş yerini kapatan bir mükellefin sözleşme fesih süresini geçirdim ceza miktarı nedir?

Ynt: Sözleşme iptal süresini geçirme

cezayı boşver sözleşmeyi iptal etmediysen geriye dönük 15 içinde ver, sözleşmenin süresi 1 yıl olmak zorunda değil. sen belki 13 aylık yaptın o yüzden iptal etmediysen sorun olmaz birde iptal etmeyeceksin zaten süresi bitmiştir diye bildirim yapacaksın ceza 1500 civarında diye biliyorum

Ceza miktarı : 1.170,00-TL VUK/376 Sonrası ise = 780,00-TL
--------------------------------------------------------------------------
Bu konuda, İdare yasal süresi olan 15.01.2012 kadar bildirim yapmadığınız için cezayı uygulayacağını bildiriyor.
Diğer tarafdan bazı meslek mensubu arkadaşlar ve bazı smmm odaları sözleşmelerin ancak 24.01.2012 tarihinde beyanname verileceğinden bu tarihden sonra son bulacağını söylerek, ceza kesilemeyeceğini söylüyor.
---------------------------------------------------------------------------
Benim şahsi fikrim idarenin uygulamasının yersiz olduğu yönünde bilindiği üzere işyeri terklerinde 30 günlük süre var. İşi terk eden mükellef 29.01.2012 tarihinde Meslek mensubuna gelip ben işi 31.12.2011 tarihinde terk ettim derse ne olacak meslek mensubunun bunu sisteme girmesi 29.01.2012 tarihinden sonra olacaktır ki, bu durumda meslek mensubu mağdur olacak. idarenin uygulaması yersiz. Dava konusu yapılırsa kesinlikle kazanılır.

mohicans ' Alıntı:
Ceza miktarı : 1.170,00-TL VUK/376 Sonrası ise = 780,00-TL
--------------------------------------------------------------------------
Bu konuda, İdare yasal süresi olan 15.01.2012 kadar bildirim yapmadığınız için cezayı uygulayacağını bildiriyor.
Diğer tarafdan bazı meslek mensubu arkadaşlar ve bazı smmm odaları sözleşmelerin ancak 24.01.2012 tarihinde beyanname verileceğinden bu tarihden sonra son bulacağını söylerek, ceza kesilemeyeceğini söylüyor.
---------------------------------------------------------------------------
Benim şahsi fikrim idarenin uygulamasının yersiz olduğu yönünde bilindiği üzere işyeri terklerinde 30 günlük süre var. İşi terk eden mükellef 29.01.2012 tarihinde Meslek mensubuna gelip ben işi 31.12.2011 tarihinde terk ettim derse ne olacak meslek mensubunun bunu sisteme girmesi 29.01.2012 tarihinden sonra olacaktır ki, bu durumda meslek mensubu mağdur olacak. idarenin uygulaması yersiz. Dava konusu yapılırsa kesinlikle kazanılır.
dediğinize yerden göğe kadar katılıyorum. mükellef dediğiniz gibi misal 20 ocakta gelip ben iş yerimi 31.12.2011 de kapatmak isitiyorum diyor bende yok kardeşim geçiti borun pazarını sür eşşeğini niğdeye deyip ocakta mı yapallım diyecem kapanışı iş yeri terklerinde bu süre en az 30 gün olmalıdır.

benim de böyle bir mükellefim var,30.07.2011 de kapanışını yaptım,ama sozlesmeyı ıptal edersem kalan beyanlarını veremem dıye bu zamana kadar terk ıslemını yapmadım,işletme kapandı ama..30.07.2011 de..ne yapabılırım arkadaşlar?

10hagi10 ' Alıntı:
benim de böyle bir mükellefim var,30.07.2011 de kapanışını yaptım,ama sozlesmeyı ıptal edersem kalan beyanlarını veremem dıye bu zamana kadar terk ıslemını yapmadım,işletme kapandı ama..30.07.2011 de..ne yapabılırım arkadaşlar?
Sizin durumunuz yoruma bağlı, dava konusu yapılır. Kazanma olasığının yüksektir.
- 01.08.2011 tarihinden itibaren Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmelerinin/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmelerinin süresinin sona ermesi, iptal ya da feshedilmesi durumunda buna ilişkin bilgi girişinin, sürenin sona erme tarihinden ya da iptal/fesih tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde elektronik ortamda https://intvd.gib.gov.tr/ adresinde yer alan internet vergi dairesine girişinin yapılması gerekmektedir.

aciiiiiiiiiil yardım
slm arkadaşlar benden 2011 yılı sonu itibari ile defteri alıp başka mali müşavir arkadaşa veren mükellef oldu.ben de nasıl olsa yıl bitti sözleşme süresi kendiliğinden sona erdiğinin sanarak hiç bir iptal fesih işlemi yapmamıştım ama daha sonra şubnat yaında sözleşmenin iptal fesih edilmesiğ gerektiğini öğrendim bende 15 günlük süreyi göz önüne alarak 31.01.2012 fesih tarihi yaptım şimidi diğer mali müşavir aradı ocak 2012 beyannameyi gönderemiyormuş ne yapmam gerekir iptal fesih tarihinde değişikliği izin vermiyor bilgisi olan arakadaşlar lütfenyardımmmm acillll

Yeni mali müşavir 444 0135 nolu telefonu arayıp durumu anlatması gereklidir. Bu durum sistemden kaynaklanmaktadır.
Onlar bir çözüm yolu bulacaklardır. Diğer tarafdan şöylede yapabilirsiniz Ocak/2012 dönemine ek bir smmm sözleşmesi yapın Beyannameyi öyle siz gönderin.
Kolay gelsin.