Sözleşme İptali Sonrası Geçici Vergi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan URUM79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

URUM79

Fenomen Üye
Merhaba, 2022 de başka meslek mensubu tarafından tutulacak işletmenin, sözleşme iptali sonrası eski müşterime ait 4.dönem geçici beyannamesini Defter Beyan sisteminden veremiyorum.?

Yaa böyle aptal bir sıkıntı var,maalesef.
Halbuki beyannamenin dönemine göre kabul veya ret et. sözleşmeyi 31.12.2021 olarak iptal ediyorsam,o dönem bana aittir,beyanı verebilmeliyim.

Hocam sürekli böyle bir durum gerçekleşmediği için sanki önceki yıllarda verebiliyorduk diye bildiğimden o şekilde devam et dim. Bilseydim sözleşmeyi geçici den sonra iptal ederdim. Sadece defter beyan için mi geçerli bu saçma uygulama acaba.?

Bu uygulama sanırım Defter Beyan için bu şekilde. Çünkü bilanço usulüne tabi eski müşteri için geçici beyannamesini verebildim.
O zaman defter beyan da verilemeyen beyanname için bilanço da nasıl veriliyor anlamadım...?

Yanlış tabi canım,olur mu öyle şey.
Şunu düşünüyorlar herhalde.Nasılsa defter beyandan kdv vs.verdiliğine göre,kayıtlar tamamlanmıştır.En fazla girip beyan verilecek.İyi de yazmadığım defterin beyanını niye ben veriyorum.2 gün önce birini beyanını verdim mecburen.Ama saçmalık yani,verememem lazım.
Mükellefle 2022 için sözleşme yatım.Dbs'ye mükellefi eklenince tüm yılların defteri komple ekleniyor.herhalde bu yüzdendir.

dün itibari ile bende sözleşmesini feshettiğim bilanço usulüne tabi mükellefin geçici vergi beyannamesini gönderdim.