Sözleşme Onay Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, yeni bir tüzel kişi ile yaptığım sözleşmeyi internet vergi dairesine girdim, fakat mükellefin interaktif vergi dairesinde sözleşme görünmüyor ve haliyle onay verilemiyor. Bu durumda beyanname de gönderemiyorum. Sözleşmeyi silip tekrar yapsam, damga vergisi ödendi ve internet vergi dairesine bildirim süresi olan 15 gün geçti. Ne yapmalıyım sizce?

Merhaba, internet vergi dairesine girdiğiniz sözleşmenin onaylandığına emin misiniz.? Önce buradan sözleşme listesinden bir kontrol edin. Şayet listede var ise Aracılık sözleşmesi yapmadığınıza emin olun. Çünkü Aracılık sözleşmeleri ile beyanname iletilmiyor. Özetle bunları bir kontrol edin. Sonrasında sorun devam ederse vergi dairesi ile görüşün derim.

Geçerli e beyanname listesinde görünüyor. Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi olarak giriş yapıldı. Tek sorun mükellefin interaktif vergi dairesine geçmemiş olması.

merhaba;
bende yeni bir firma ile yaptığım sözleşmeyi gib den sözleşmeyi girdiğimde Vergi numaralı mükellefe ait merkez veya hepsi olarak sizin tarafınızdan girilmiş geçerli bir sözleşme sistemde mevcut. böyle bir uyarı alıyorum fakat e beyanname sözleşmeleri listesinde o firmayı göremiyorum ve beyannamelerini gönderemiyorum daha önce başına gelen oldumu ne yapmam lazım

interaktif vergi dairesine giriş yapıp arama kutusuna sözleşme yazın. onay bekleyen sözleşmeler kısmına düşmüş olabilir. Buradan kontrolü sağlayın onayda bekliyorsa onaylayın . probleminiz çözülecektir.

merhaba;
bende yeni bir firma ile yaptığım sözleşmeyi gib den sözleşmeyi girdiğimde Vergi numaralı mükellefe ait merkez veya hepsi olarak sizin tarafınızdan girilmiş geçerli bir sözleşme sistemde mevcut. böyle bir uyarı alıyorum fakat e beyanname sözleşmeleri listesinde o firmayı göremiyorum ve beyannamelerini gönderemiyorum daha önce başına gelen oldumu ne yapmam lazım
Merhaba, aynı sorun bende de var. Gibden sözleşme yaptığıma eminim ama yetkiniz yok. Yeniden sözleşme yapmayı deneyince sözleşmeniz var diyor.
İnteraktif'den onay bekleyen sözleşmelere de baktım bir şey yok.

Merhaba, aynı sorun bende de var. Gibden sözleşme yaptığıma eminim ama yetkiniz yok. Yeniden sözleşme yapmayı deneyince sözleşmeniz var diyor.
İnteraktif'den onay bekleyen sözleşmelere de baktım bir şey yok.
Sorunum çözüldü. Mükellefin İnteraktif Vergi Dairesinden onay bekleyen sözleşmelerde bekliyormuş. Oradan onay verince sorun kalmadı.