fonradar

Sözleşmelerde Damga Vergisi

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Kas 2007
Mesajlar
823
Slm Kolay Gelsin
Yapılan sözleşme 2 asıl-3 yıl süresi olan-tutar 2.000.000,00 tl tutarında
-Bu sözleşmenin damga vergisi ne kadar dır?
-İki tarafta bu sözleşmenin damga vergisini ödemek zorunda mı?
-Biz limited iz yani damga vergisi mükellefiyetimiz yok sözleşme imzalandıktan itibaren 35 gün geçti bildiğim kadarı ile 15 gün içinde bildirilmeli cezası ne olacak
-Diğer tarafta A.Ş. ve onlarda yasal süresinde damga vergisi beyannamesini verememişler A.Ş. için geç beyan dolayısı ceza ne olur
--Başka bir merak ettiğim olay bazı sözleşmelerde olmakla beraber sözleşme bedeli yazılmıyor sadece yükümlülükler için yapılmış sözleşmeler için damga vergisi ne kadar ödenmelidir?
Teşekkürler
 
Ynt: Sözleşmelerde Damga Vergisi

Damga vergisiniz; %0,75 oranında her bir sözleşme için ki örneğinizde iki adet, sözleşmede damga vergisini kimin ödeyeceğine ilişkin kayıt düşülmemiş ise, imza edenler birlikte öderler. İmzadan itibaren 15 gün içinde beyan edilip ödenir (mükellefiyet yoksa) aksi halde 371 talepli verilebilir. Eğer yıllık tutar ise verdiğiniz rakam ve sözleşme süresi 3 yıl ise matrahınız sözleşme süresi * bedeli şeklinde olacaktır. Eğer sözleşme tutarı 3 yılı kapsayacak şekilde verdiğiniz rakam ise, rakamınız aynı zamanda matrahınızdır.

Sözleşmenin içerdiği hükümlere ve imza şekillerine göre oranlar değişiklik göstermektedir. En iyisi kendi sözlemenize damga vergisi kanunu ve son tebliği ışığında bakmanızdır.
 
Ynt: Sözleşmelerde Damga Vergisi

sözleşmelerdeki damga vergisiyle ilgili olarak bende bişey sormak istiyorum. eğer süre belli değilse ne yapılması gerekiyor. yani sözleşme aylık olarak imzalanmış ama işin süresi belli olmadığı için süre konulmamış. bu durumda nasıl damga vergisi ödenecektir.
syg...
 
Ynt: Sözleşmelerde Damga Vergisi

Arkadaşlar Selam,
7. aya ait sözleşmelerin damga vergisini 9. ayda ödeyebilirmiyiz. Beyannameye eklemeyi unutmuşuz, ne yapmalıyız.

Teşekkürler.
 
Ynt: Sözleşmelerde Damga Vergisi

371 . madde hukumlerınden yararlanarak beyanınızı verırsenız 7. ayı 9. ayda odeyebılırsınız tabıkı .
 

Benzer konular

Üst