fonradar

SPK Bağımsız Denetim Soru İptalleri Açıklandı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bil57
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SPK Bağımsız Denetim Soru İptalleri Açıklandı.

eğer bu işi yapıyorsan 4 yılda bir yapmıyorsan 2 yılda bir eğitimlere katılman gerekiyor bildiğim kadarıyla. mutlaka bağımsız denetim şirketinde çalışmana gerek yok...
asıl önemli olan kgmdsk'nın yapacağı düzenlemelerde bu sınavı da referans göstermesi?? bu sınavları referans göstermeme ihtimali var.. ???
turmobta bastırıyor bi taraftan bizim eğitimlerimize referans verin diye ortada ciddi bi karmaşa var...

en son gittiğim seminerde
"spk yıllardır zor bir sınav yapıyor ama bu sınavlarla yetki almış bağımsız denetçiler tarafından yapılan denetimler ve yazılan raporlar hatalı çıkıyor dolayısıyla sınav hiç bir şeyi ölçmez"
diyordu turmob yöneticileri.
geçen yıl 47 tane spk'na tabi şirket SPK tarafından incelenmiş 43 tanesi için eleştiri yazılmış gibi bir istatistik vardı söylentiler arasında..

Arkadaşlar İptal soruların hesaplanması nasıldır?

100 puan kalan soru sayısına mı bölünüyor, bulunan sonuç adayın doğru cevapladığı sorularla mı çarpılıyor?

Bildiğim kadarı ile iptal edilen soruları hekes doğru bildi varsayımı ile herkese puan veriliyor.Diyelim denetimden 3 soru iptal edildi.İptal edilen sorulara yanlış cevap veren birisi 3x4= 12 not almış oluyor

Notların silinmesi ve eğitim hakkında şu tebliğe bakmanızda yarar var arkadaşlarım:
http://www.spk.gov.tr/apps/Mevzuat/MevzuatGoster.aspx?nid=1816

Seri: VIII, No: 74 sayılı Tebliğin yürürlük tarihinden önce lisanslama sınavlarına giren adayların, aşağıda belirtilen tarihlerde lisans almaya hak kazanamamaları halinde,
2007 yılı içerisinde girdikleri lisanslama sınav konularından aldıkları notlar 2011 yılı sonunda,
2008 yılı içerisinde girdikleri lisanslama sınav konularından aldıkları notlar 2012 yılı sonunda,
2009 yılı içerisinde girdikleri lisanslama sınav konularından aldıkları notlar 2013 yılı sonunda,
2010 yılı içerisinde girdikleri lisanslama sınav konularından aldıkları notlar ise 2014 yılı sonunda silinir.

Bu adaylardan lisans almaya hak kazananlar, ilk kez girdikleri sınav sonuçlarının açıklandığı tarih ile lisans almaya hak kazandıkları tarih arasında 2 yıldan fazla 4 yıldan az bir sürenin geçmiş olması halinde, bu Tebliğ?in 19 uncu maddesi kapsamında yapılacak lisans yenileme eğitimlerine katılım şartı ile lisanslarını alabilirler.

lisans başvurusunda eğitim ihtiyacı ile ilgili bilgisi olan var mı çünkü lisans başvuru klavuzunda böyle bir ibare var
Not: sorduğum soru lisansı aldıktan sonraki eğitim ile ilgili değildir.