fonradar

Spk Taslak Tebliğe Öneri - Bağımsız Denetim Lisansının Düzey 3 Belgesine Denkliği Olmalıdır.

Üyelik
18 Mar 2014
Mesajlar
1
Konum
İSTANBUL
SPK 12.03.2014 tarihinde Lisanslama belgeleri ile ilgili tebliğ taslağı yayınlamıştır. Bu taslak ile ilgili 28.03.2014 tarihine kadar görüş ve öneri beklemektedir. Bağımsız Denetim Lisansı belgelerimizin taslak tebliğde tanımlanan Düzey 3 lisansına denkliğinin sağlanması için mücadele edelim.

Ben bugün SPK tarafından verilen "[email protected]" adresine aşağıdaki yazıyı gönderdim.


Düzey 3 lisans belgesi sınav konuları arasında Denetim bulunmamasına rağmen, bu lisans sahiplerinin Müfettiş ve İç kontrol unvanıyla çalışmalarına izin verilmekte, Kurulunuz tarafından Bağımsız Denetçi Lisansı alan, görevi denetim olan kişilerin ise Müfettiş ve İç kontrol unvanıyla çalışmalarına izin verilmemekte lisansları tanınmamaktadır.

SPK Bağımsız Denetim sınavına girerek Bağımsız Denetçi Lisansı alan kişilere de denklik hakkı tanınmalıdır. Bağımsız Denetim sınavı alt konu başlıkları aşağıda yer almaktadır. Bu sınavda başarılı olarak lisans almaya hak kazanan kişilerin iç Kontrol, Teftiş Kurulu Başkanı, müfettiş ve risk yönetim elemanı olarak çalışabilecekleri düşünülerek Düzey 3 lisans belgesine denklik hakları sağlanmalıdır.
 
Üst