fonradar

Sponsorluk Bedeli ve kdv' si hk.

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,029
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar,
Bir vakfın iktisadi işletmesine bazı firmalar logolarını kullanması için ödeme yapıyorlar. İktisadi işletme tahsil ettiği paralara fatura kesecek. Bu faturalarda yapılan işe "sponsorluk bedeli" yazsa sorun olur mu? Bir de bu durumda faturadaki KDV oranı % kaç olmalı?
 
Ynt: Sponsorluk Bedeli ve kdv' si hk.

Arkadaşlar bu konuda bir fikri olan yok mu, acilen görüşlerinize ihtiyacım var.
 
Ynt: Sponsorluk Bedeli ve kdv' si hk.

sponsorluk olarak soylediğiniz sekılde olmaz, gençlık spor mud. yönetmeliğine uygun bir sponsorluk sozlesmesı yapılır, ama once vergı daırenızden, (sponsor olmak ıstedıgınz ıcın) borcu yoktur yazısı alırsınız ve sonra bu yazı ile birlikte sozlesmenızı vergı daırenıze verırısınız,
odemelerinizi yaparsınız,
sizin yaptıgınız işlem reklam /pazarlama alanına giriyor kanımca, %18 kdv li reklam tanıtım dıye acıklamalı fatura alabilirsiniz.
 
Ynt: Sponsorluk Bedeli ve kdv' si hk.

Gençlik Spor Müd. ile ne alakası var? Bütün sponsorluklarda bu sözleşme olayı ve vergi dairesinden yazı alınma gerekliliği geçerli mi? Eğer öyleyse reklam tanıtım olarak kesmek gerçekten en doğrusu olacak galiba.
 
Ynt: Sponsorluk Bedeli ve kdv' si hk.

Gençlik ve Spor Müd. Yönetmeliği ile şu açıdan alakası var ; size sponsor olan firmaların bu giderlerini kullanabilmesi için Gelir vergisi ve Kurumlar vergisi kanunu bu yönetmeliğe uygun olarak yapılmış bir sponsorluk sözleşmesi olması gerektiğini söylüyor. Diğer türlü yapılan harcamalar reklam gideri niteliğinde olacaktır.
 

Benzer konular

Üst