SSK-BAGKUR hizmet birleştirmesi

Üyelik
20 Tem 2010
Mesajlar
4
Ben Bağkur emeklisiyim. Toplam prim gün sayısının bir bölümü SSK ve ödenen primler tavan üzerinden yapılmıştır. Gağkur da ise basmak emekli olduğumda 12 idi. Şimdi burada bir haksızlık var. Hizmet birleştirmesi yapıldığında tavandan yatırılan primler hiç dikkate alınmadı ve basamak yükseltilmesi dahi yapılmadan emekli olmam sağlandı.
Ortada olan bu gerçek doğrultusunda emekli aylığıma SSK tavan prim ödemelerim etki etmelimiydi? Uğradığım hak kaybı nasıl telafi edilebilinir.?
 
Ynt: SSK-BAGKUR hizmet birleştirmesi

Herhalde hiç bir uzman bu konuda görüş sahibi değilki cevap veren olmadı...!
 
Ynt: SSK-BAGKUR hizmet birleştirmesi

Forum sayfasının yararı nedir anlayamadım. Bahsettiğim konuyu buraya taşımam; bilgi sahibi olan kimselerin yol göstermesi ve yaklaşık 10 yıl SSK lı olarak tavandan prim yatırmış olmama rağmen BAĞ_KUR emeklisi olduğumda bu on yılın asgari ücretli primi gibi değerlendirilmiş olması karşısındaki adaletsizliğin giderilmesinin yolu ne olmalıdır?
 
Ynt: SSK-BAGKUR hizmet birleştirmesi

5510 öncesi sigortalı olanların emeklilik hesaplamaları son 7 yıla göre yapılır.
 
Ynt: SSK-BAGKUR hizmet birleştirmesi

1977-1978 Bağkur
1978-1882 dort yıl SSK ve prim tavandan yatırıldı.
1982-1986 Bağkur
1986-1982 SSK ve prim tavandan tarırıldı.
1992-2002 BAĞKUR ve emeklilik

10 yıl SSk lı olarak prim yatırdım ve primler tavandan yatırıldı. Uygulamada son 6 veya 7 yıla göre emeklilik oluşacağını biliyorum ancak arada 10 yıl SSK lı olarak prim yatırdım ve en üst düzeyden.
Birincisi SSK lı oluşum basamak yükselmesine hiç bir katkı vermedi
ikincisi ödemiş olduğum tavan primlerin bana hiç bir katkısı olmadı. Bu husus aslında hukuki bir sorun olmalı ve bana göre dava açılırsa birçok sigortalıya emsal olabilecek sonuç alınabilir.
Aslında konu hukukçular tarafından incelenmeli ve haklı bir düşünce varsa ona göre hareket edilmeli.
 

Benzer konular

Üst