Ssk Baslangıç

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 42sago
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
94 yılında staja başladım ve tam 18 yaşında -idim bana verilen ssk sicil numarasında 15 yıl sonra öğrendim ki başka isme ait 45 günlük prim var sorum bu prim benim başlangıcım olurmu ...benim primlerim hep bu numara üzerinden yattı. E halen yatitor

Siz düzelttirmezseniz devlet de farketmezse otomatikman başlangıç olur ama o 45 günlük primi olan kişi de bir gün emeklilik için işlemlerini başlatınca mutlaka bunu farkedip düzelttirecek, bu durumda size hatalı işlem yapıldığı için verilen haklar faiziyle geri istenir ki bu sizin için çok daha kötü olur. Zaman zaman medyada ödenen emekli maaşlarının yanlış hesaplama yüzünden faiziyle geri istenmesi gibi haberler görüyorsunuzdur, öyle bir durum olur.

Şansınız iyi olur da o 45 günlük prim kime aitse hiçbir başvuru yapmaz, emeklilik istemezse o primler sizin başlangıç priminiz olarak kalır.

Riskli bir durum, düzelttirmeniz daha doğru olur, doğrusu da budur.

Merhaba
Ssk affetmez,bir yerde yakalar.
Hatırlayın geçenlerde hatalı emekli yapılanlarla ilgili tekrar bir düzenleme yaptılar.Yani emekli olup maaş almaya başladıktan sonra bile bunlar farkediliyor.O 45 günlük primi yine alıyorlar.
Bence gidin şimdiden düzelttirin,ileride başınız ağırmasın.