SSK Cezasından Kurtulmanın Bir Yolu var mı?

sevgili meslektaşlarım,

dün şirketimize sskdan denetime geldiler. alt katta depo bölümünde sigortasız çalışan 12 kişi hakkında tutanak tuttular. yanlız ben depoyu firma adına değilde vergi mükellefi olmayan bi kişininmiş gibi tutanağa yazdırdım kişiye imzalattım.. müfettiş yaklaşık 18.000,00 tl ceza geleceğini söyledi... bu durum karşısında bi çözüm yolu var mıdır? bu cezadan kurtulabilir miyim? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Ynt: ssk cezasından kurtulmanın bi yolu var mı?

Merhaba,
Geçmiş olsun. Bence Tutanak tutulduysa yapacak bir durumu kalmamıştır.
Vergi mükellefiyeti olmayan kişi için de kaçak işyeri gözükmeyecekmi daha kötü değilmidir?

Ynt: ssk cezasından kurtulmanın bi yolu var mı?

İşleri iyice karıştırmışsınız maalesef.Tutanakta olmayan mükellefin adı yazıyorsa,belirtilen kişilerin girişleri hangi mükellef adına verilecek.Tabiki tutanakta yazan mükellef.Peki bu mükellefin işyeri tescili var mı?Yok.Tescil için gerekenlerden biri nedir,vergi dairesi yoklaması.Bunun için bu kişiyi vergi dairesine açılış yapmak zorundasınız.Açılış tarihi ile ssk açısından işe başlama tarihi haliyle farklı olup bu defa da işyeri tescilini geç bildirmeniz veya usulsüz bildirmeniz sebebiyle ceza yiyebilirsiniz.Bence çalışan firma adına tutanağı tutuursaydınız daha az sorun ve ceza ile karşılaşabilirdiniz.Saygılar.

Ynt: SSK Cezasından Kurtulmanın Bir Yolu var mı?

Merhaba,

Geçenlerde bir yazı okumuştum: Ali TEZEL yazmış.

Başlığı ?Kontrol memurlarını, Denetmen yapmakta acele ediniz? idi
(Kaynak: http://www.alitezel.com/tezel/yazi_goster.php?id=2797).

Yazıda, İstanbul 6. İdare Mahkemesinin Esas: 2008/341, Karar: 2009/152 Tarih 30.01.2009 tarihli kararında; SGK?nın kontrol memurlarının denetim elemanı olmadıkları dolayısıyla düzenlenen tutanakların geçersiz olduğu, bu tutanaklara göre yazılmış olan cezaların da geçersiz olduğuna hükmedildiği belirtiliyordu.

Söz konusu karara ulaşılabilirse, açılması muhtemel bir davada faydası olabilir.