fonradar

SSK dan Emekli Olan İşyeri Açarsa

Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
69
Konum
SAMSUN
sskdan emekli olup maliyeye kayıtlı olarak işyeri açanlar 1 ekim 2008 tarihinden sonra sosyal güvenlik destek primini bağkur 12.basamağın gelir diliminin %10 u kadarmı ödeyecekler,yoksa %30 mu ödeyecekler.Teşekkür eder,Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Ynt: sskdan emekli olan işyeri açarsa

Hangi kurumdan emekli olursa olsunlar, emekli aylıklarının;
2008 yılı için %12 si,
2009 yılı için %13 ü,
2010 yılı için %14 ü
2011 yılı için %15 i,
oranında SGDP ödeyecekler.
 
Ynt: SSK dan Emekli Olan İşyeri Açarsa

cevap için teşekkür ederim.ancak kanunda sadece bağkurdan emekli olanlardan bahsediliyor ssk.lılar için ben birşey göremedim.varsa yazarsanız sevinirim.
 
Ynt: SSK dan Emekli Olan İşyeri Açarsa

Kanun maddesi:

"MADDE 73 ? 5510 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.
Sosyal güvenlik destek primine ilişkin geçiş hükümleri
b) Bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılanlardan, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alınacak belgelerle doğrulamak kaydıyla faaliyette bulunulmadığına ilişkin süreler hariç olmak üzere çalışılan süreleri için, sosyal güvenlik destek primi oranı olarak bu Kanunun 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendinde belirtilen hükümler uygulanır. Bu oran, bu maddenin yürürlüğe girdiği yılda % 12 olarak, takip eden her yılın Ocak ayında bir puan artırılarak uygulanır. Ancak bu oran % 15?i geçemez."

Burada bahsedilen 4/b Bağ-Kur'dan emekli olanlar anlamı taşımaz. Çalışma faaliyetinin tarifi yapılmıştır. O da "b) Köy ve mahalle muhtarları, hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan ise;" şeklindedir.
 
Üst