SSK İşe Girişte Yanlış Atılan Tarih

Üyelik
6 Ara 2006
Mesajlar
11
SSK DA YAPMIŞ OLDUĞUM BİR İŞE GİRİŞTE 10.11.2006 TARİHİ OLMASI GEREKİRKEN BİR AY ÖNCESİNE YANİ 10.10.2006 TARİHİNE GİRİŞ YAPILMIŞTIR. FAKAT GİRİŞİ YAPILAN SİGORTALI ZATEN 10. AYDA BAŞKA BİR FİRMADA SİGORTALI OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. BUNDAN DOLAYI 531,00 YTL İDARİ PARA CEZASI GELDİ. İTİRAZ ETTİĞİMDE DOSYA MEMURU BANA SİGORTALININ AYNI ANDA 2 İŞYERİNDEDE SİGORTALI OLARAK ÇALIŞABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ. BEN BUNU NASIL DÜZELTTİRİRİM.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
SAYGILAR

Not: Konu başlığında ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmak yasaktır. Lütfen mesaj yazmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz.
 
giriş yaptığınız tarihte sigortalı bildirim formu ile doğru tarihi atarak düzeltebilirdiniz,
itirazı dilekçe yazarak mı yaptınız?
 
Bilidiğim kadarıyla bu cezayı ödemek zorundasınız. SSK da iki yerde sigortalı gösterilmenin bir cezası yok. Onun için yaptığınız işlem hatalı oluyor.
 
Ben bugun onu icin ceza ödedim 02.11.2006 yazıcağımız yerde 02.10.2006 yazmıstık bide ilk girişti. sadece bu ceza ile kalmıyor o aya ait ssk prim bildirgesinide ek olarka vermek zorundasınız zamanı gecmişse düzeltme vericeksiniz oradanda artı bir ceza geliyor ssk artık tarih hatalarına taviz tanımıyor bunu bende anlamadım neden böle bir uygulama var işverenlere ceza yazsınlarda e olursa olsun diye düşünüyorlar...
 
gökmen kardeşime;

Ben işe girişi verirken verdiğim anda hatayı anlayıp o anda dilekçe yazdım ama evrakı geri alamadım. idari para cezası geldikten sonra ise durumu itiraz dilekçesi yazarak ve sigortalının 10.ayda başka bir işyerinde çalıştığına dair aylık prim ve hizmet belgesini kuruma verdim. benden dosya memuru bunun yeterli olmadığını söyleyip benden sigortalının işe girmeden önce işvere verdiği her hangi bir resmi evrak yani ikametgah, savcılık kağıdı, sağlık raporu gibi belgeler istedi eğer var ise buna istinaden düzeltme yapabileceğini söyledi. ve bunlarda bizde yok.
bu konu iş müfettişerine gider ise ne gibi durumlarla karşılarşırız.
bir de aynı anda nasıl iki işyerinde sigortalı olarak çalışılıyor onu anlamadım ben. iş kanununda böyle bir olay yok. işverene bağımlılık unusuru var bir işyerinde çalışırken başka işte çalışamaz diye.
cvp ları bekliyorum. ilginize tşk ederim.
 
ercan özyürek'e

sen bu cezaya itiraz etmedinmi peki benim ki de işte aynı olay seninkiyle ama benim kinin bi farkı ben kuruma verdiğim anda anladım ve hemen orada dilekçe yazdım ve yanlış verilen ayda adam zaten sigortalı olarak başka biyerde çalışıyordu ve birde tekrar girişti.
birde geç verilen bildirgeden ne kadar ceza yeriz.
 
imparator58' Alıntı:
ercan özyürek'e

sen bu cezaya itiraz etmedinmi peki benim ki de işte aynı olay seninkiyle ama benim kinin bi farkı ben kuruma verdiğim anda anladım ve hemen orada dilekçe yazdım ve yanlış verilen ayda adam zaten sigortalı olarak başka biyerde çalışıyordu ve birde tekrar girişti.
birde geç verilen bildirgeden ne kadar ceza yeriz.


02.11.2006 yerine 02.10.2006 veriştim ve ilk girişti. Ben ikinci günü anladım stajeri yollamıstım ondan ilk gun alamağım evrağı elime. Hemen anladıgı gibi dilekce yazdım işçinin imzasını tasıyan işyeri giriş bilgi formu var işçinin vermek zorunda oldugu onu verdirttim ama şefle konustum suanda yeni genelgeye göre ssk tarihlerde oynama yapamıyor direk mahkemeye basvuruyorsun dedi biz bişi yapamıyoruz dilekçe versende bişiye yaramaz dedi bide sadece ceza ödememek icin veriyorsun dedi bir gun sonra verdiğim icin.. Artı eğer mahkemeye giderse olay işçiler inceleniyor ne zaman calıstıgı ne kadar aldıgı ücret pusulalarındaki imzalar bankadan ödenen ücretler vs.. Bunlarıda göz önüne aldım ve cezayı ödedim allahtan ayın son günü ek verdim ssk ya onla ilgili ondan ceza yemedim sen suanda ya sonuna kadar gidiceksin mahkeme vs.. Yada hem o cezayı hemde ssk prrim bildirgsini vermediğin için gelecek cezayı ödemekk zordundasın olay bu... Cezasını n tam ne kadar oldugunu bbilmiyorum ama ya asgari ücretin 2 katı yada 3 katı olması lazım
 
valla bilmiyorum bende ne yapacağımı şaşırdım mahkemeye kadar gideceğiz görüküyor benim en büyük dayanağım aynı gün düzeltme dilekçesi vermiş olmam birde sigortalının zaten o ayda başka bir işyerinde sigrtalı olarak çalışıyor olması ki zaten internetten tekrar giriş verdiğinde bile almıyor kabul etmiyor mükerrer girişi ssk nasıl kabul ediyor onu anlamadım.
bir de bölge çalışmada dosyamız yok ondan bi sorun olurmu şimdi bölge çalışmaya açılış versek bundan dolayı bir ceza yermiyiz
 
imparator58' Alıntı:
... birde sigortalının zaten o ayda başka bir işyerinde sigrtalı olarak çalışıyor olması ki...

bu düşünceniz hatalıdır. kişi çalışabiliyorsa birden fazla yerdede ssk'lı olabilir.
 
sayın nane ;

nasıl yani anlamadım bunu biraz daha açarmısınız kanunda var mı böyle bir şey.
 
kanunda "birden fazla yerde çalışan için sadece bir yerden ssk'lı gösterilir" gibi bir madde yok. çalışılan her ayrı işyerinden ssk girişi yapılır, ücret tahakkuk ettirilir ve ödenir.
 
Üst