personel maaş programı

SSK İşlemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan harun8859
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burda konu ile ilgili ssk müdürlüklerinin şifaen vermiş oldukları yapılabileceğine dair beyanlar mevcut olmakla beraber.Bu internetten e-bildirge çıkmadan önce olabilir.e-bildirge çıktıktan sonra bu şekilde bir uygulamaya kanun vs.dayanağı olmadan yapmaya kalkışmak tehlikeli olur düşüncesindeyim.

Kolay Gelsin.

Ynt: SSK İşlemleri

Kurumlara verilecek belgelerin,verilmesi gereken son gününün hafta sonu,bayram veya yılbaşi gibi resmi tatile rastlaması halinde,işverenlerin tatil olması nedeniyle bu yükümlülüklerini yerine getiremeyeceklerinden,tatili izleyen ilk iş gününde verilebileceği bir hukuk kuralıdır.Genel bir kural olması sebebiyle kanun,yönetmelik veya tüzüklere de girmez.

Geniş bilgi,İSMMMO tarafından yayımlanan Mayıs/2005 Sosyal Güvenlik Rehberinde bulabilirsiniz.

ssk'nın görmezden gelme uygulamasıdır. her an bu uygulamadan vazgeçip ipc kesebilirler.

Bu forumu ciddi bir bilgi platformu olarak görmekteydim ve hala da görmek istiyorum. Ancak bazı arkadaşların cevap yazmış olmak için yazdığını görmek, ciddiliğine gölge düşürmeye başlamış. Biraz da yazmaktan çok, doğru bilgileri okumaya çalışsak..
Saygılarımla,

kavadarli ' Alıntı:
Bu forumu ciddi bir bilgi platformu olarak görmekteydim ve hala da görmek istiyorum. Ancak bazı arkadaşların cevap yazmış olmak için yazdığını görmek, ciddiliğine gölge düşürmeye başlamış. Biraz da yazmaktan çok, doğru bilgileri okumaya çalışsak..
Saygılarımla,

Sorun nedir. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

sn deniz gönderdiğiniz lınk, sadece bir sigorta müfettişinin makalesi.
ya herkes bunu söylüyor,ya benim gözümden kaçtı ben bulamıyorum.
bilen arkadaş buraya açıkça yazarmı ssk nın hangi maddesinde,tebliğinde,genelgesinde yazıyor haftasonuna gelen işe başlamalar pazartesi verilir diye.2.2.de işe başlama ve işe giriş bildirgesinin veriliş tarihi de 2.2.
ssk yada sordum ipc kesilir dediler.

22.09.1999 tarihli genel yazıdan bahsedilmektedir. Ancak bu yazıyı bulamadım.
Yoruma açık.

O zaman şöyle yapmak gerekir.
Ya tatil gününde işe almayacaksınız/başlatmayacaksınız ya da yukarda yazılan ve yorumlanan şekilde uygulama yapacaksınız.

http://www.ssk.gov.tr/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_DF?cpid=435#link9
sanırım faydalı olur ( siortalı,tahsisler daire başkanlığından sigortalıların işe giriş bildirgelerinin kuruma verilmesi)

ssk sitesinden bulabildiğim iki link;
ssk 1
II- SİGORTALILARIN BİLDİRİLMESİ
...
İşe giriş bildirgelerinin verilmesi gereken son günün tatile rastlaması halinde bildirgeler tatili izleyen ilk iş günü mesai bitimine kadar da verilebilir.
ssk 2
Sigortalıların İşe Giriş Bildirgelerinin Kuruma Verilmesi
...
İşe giriş bildirgelerinin verilmesi gereken son günün tatile rastlaması halinde bildirgeler tatili izleyen ilk iş günü mesai bitimine kadar da verilebilir.

merhaba arkadaşlar,
bahsettiğiniz sekörde ssk işe giriş bildirgeleri en az bir gün önceden verilmelidir.
iş gününün pazartesiye denk gelmesi önemli değil.
çünkü ssk mevzuatına göre hafta tatili çalışılan günlerden sayılıyor.yani 1 ay tam olarak gösteriliyor.
haliyle pazar günü vermeniz size zarar getirmez ama aynı gün verirseniz ipc var.
bu yüzden çeşitli yorumlara açık olan bu işlemle zor duruma düşmemeniz için bir gün sonrasına vermenizi tavsiye ederim.28 ya da 31 gün olan ayları 30 diye bildiriyoruz da neden cumartesi ya da pazar günü bildirmeyelim.
ve birgün sonra verilmesi gerekir diye ssk genelgesi var ama hafta başı veya sonuyla ilgili bir genelgeye denk gelmedim açıkçası.kimsenin zor durumda kalmaması için yorumları değil mevzuata bakmak daha doğrudur.

saygılar.

Sayın obilaloglu,
Söylediklerinize aynen katılıyorum,
Sonuçta işe başlayacak kişi önceden biliniyordur ve işe girişini yapabilmek için size mutlaka evrak getiriyordur, bu nedenle pazartesi işbaşı yapacak bir kişinin bildirimini ilk giriş ise SSK'ya cuma gününden, tekrar giriş ise internete cumartesi yada pazar gününden yapabilirsiniz, ya da en kötü ihtimalle bu kişiye pazartesi değil de salı günü işbaşı yaptırabilirsiniz,
Bence bir günlük iş kaybı kesilecek ipc'den fazla olamaz diye düşünüyorum.

iyi çalışmalar.