fonradar

SSK`lı olarak çalışan vergi mükellefi olursa kesin bağkurdan`mı emekli olur?

Üyelik
6 Ocak 2011
Mesajlar
4
ben bir ev hanımıyım kendim dikip veya alıp interntten satmak istiyorum.

*.vergi mükellefi olmam için bağkur ödemem gerekiyormu. ödeyemiyorum.buyüzden,
*.eşim bi şirkette SSK lı olarak çalışıyo onun üzerinden satsam eğer çıkartılırsa SSK dan emekli olamıyormuş.
1-sorum şu: eşim şirketiyle anlaşsa beni çıkartacağınız zaman çıkartmadan önce haber verin bende vergi mükellefi olmayı durdurayım (bu olay olabilirmi) yani vergi mükellefliği istediğin zaman durdurulacak bişeymidir? bu olay SSK`dan emekliliğe kesinlikle sonmu verir?

2-. sorumda son çare olarak benim babam devlet işçisi. emeklilik günü doldu. ama hala çalışıyor. babam vergi mükellefi olsa 2-3 seneye kadar emekli olmak istiyor. emekliliğini isteyince SSK`dan değilde bağkur`dan emekli olma gibi bi tehlikesi varmı? eğer yoksa emekli olduktan sonra bağkuru durdurabilirmi yani bağkur borcu diyolar öyle bişeyle karşıkarşıya gelirmi?

(bu arada evde yapılan işlere makina girdiği sürece bağkur gerekiyormuş. dikişi ben makinayla dikiyorum. oyüzden buna göre cvp verirseniz sevinrim.)
teşekkürler..
 
Ynt: SSK`lı olarak çalışan vergi mükellefi olursa kesin bağkurdan`mı emekli olur?

5615 sayılı Kanunla, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun;

- 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendi, "6. Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir

Dikiş makinesi engel değil
 
Ynt: SSK`lı olarak çalışan vergi mükellefi olursa kesin bağkurdan`mı emekli olur?

ben dikiş makinasıyla giyim (elbise pantalon ceket vb.) satacağım.
bu saydıklarınızın içinde giyim geçmiyor.ve duyduğuma göre giyim bağkur gerektiriyormuş.
bu konudada yardımcı olursanız çok memnun olurum.
 
Üst