fonradar

Ssk Lı Olarak Çalıştığı Şirkete Ortak Olan Kişinin Durumu

Cemmm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Mar 2014
Mesajlar
112
Konum
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Aile şirketindeki ortaklığımı bitirdik. Yengemle birlikte 2 ortaklı bir ltd şirketi idik ve biz bağkurluyduk. Şimdi biz hisselerimizi dayıma devrettik ve dayım tek ortak oldu. Dayım 2009 Temmuz ayından beri bu şirkette ssk lı olarak çalışıyordu. İnternete baktım konuyla ilgili ama bizim muhasebecinin söyledikleriyle yazanlar arasında kafam karıştı. Sizlere de danışmak istedim. İnternette 2008 sonrası için çalıştığı şirkete ortak olanların ssk dan çıkıp bağkurlu olması gerektiği yönünde yazı var. 2008 öncesinden itibaren çalışanlar ise ssk lılık durumları kesintiye uğrayıncaya kadar da ssk lı sayılacaklar diye. Ama muhasebecimiz de ssk lı olmaya devam edebilir diyor. Acaba hangisi doğru ? Sizlerden yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Kişiler kendi şirketlerinde 4a'lı olamazlar (istisnası: 2008'den önce 4alı iken yine 2008 öncesinde ortak olanlar). Sizin örneğinizde kişi bağkurlu olmak durumunda.

Mevcut durumla devam ederseniz günün birinde bağkurdan -otomatik olarak- ortak olduğu tarihten itibaren bağkurlu olduğunu gösteren evrak gelir. o tarihten itibaren de borcu çıkar. boşuna 4alı sigorta ödemeye devam etmiş olursunuz. onları iptal edip kurumdan mahsup/para almak için bir ton uğraşırsınız.
 
Üst