fonradar

SSK na ödenen primler ....

metintacer

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
İZMİR
İyi Günler;
Şahıs SSK na tabi iken bir Ltd.Şti.kuruyor.2 ay sonra da kendi işyerinde SSK girişi yapılıyor.İlgili Bağkur Müdürlüğü bunu tespit edip gönderdiği yazı ile kendi şirketine SSK lı olarak girdiği tarih itibari ile Bağkur kaydını açıyor.

Şimdi burda öğrenmek istediğim ;SSK na ödediği primlerin Bağkur da biriken borçlarına mahsubunun yapılıp yapılamayacağı? Eğer yapılabiliyorsa bunu nasıl yaptırabiliriz.?

Sigortalılık hâllerinin birleşmesi veya çakışması
(3) Sigortalının, bu madde hükmüne göre sigortalı sayılması gereken sigortalılık hâlinden başka bir sigortalılık hâli için prim ödemiş olması durumunda, ödenen primler birinci fıkraya göre esas alınan sigortalılık hâli için ödenmiş ve esas alınan sigortalılık hâlinde geçmiş kabul edilir
.
 
Ynt: SSK na ödenen primler ....

Bu konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşların yanıtlamasını rica ederim.

Saygılarımla...
 
Ynt: SSK na ödenen primler ....

Özür dileyerek tekrar gündeme getiriyorum sorumu.

Çünkü Bağkur dan da doyurucu bir cevap alamadım.Bu konu ile ilgili görüşlerinize ihtiyacım var.

Saygılarımla
 
Ynt: SSK na ödenen primler ....

Sosyal Güvenlik Kurumuna yazı ile başvurup, söz konusu primlerin Bağ-Kur borcuna mahsup edilmesini talep edin. Bu talebinize yanıt alacaksınız. Bu yanıttan sonra gerekir ise yargıya başvurursunuz. Olumsuz yanıt alamamanızın tek nedeni kendi firmasında SSK lı olarak çalışmasını göstereceklerdir. Kurumdan sözlü olarak alacağınız bilgi sizi doğru yolda ilerlemenizi sağlamaz.
 
Ynt: SSK na ödenen primler ....

Sigortalının, bu madde hükmüne göre sigortalı sayılması gereken sigortalılık halinden başka bir sigortalılık hali için prim ödemiş olması durumunda, ödenen primler birinci fıkraya göre esas alınan sigortalılık hali için ödenmiş ve esas alınan sigortalılık halinde geçmiş kabul edilir.
_________________________________________________

7) Sigortalı sayılması gereken sigortalılık halinden başka bir sigortalılık hali için prim ödemiş olması halinde, ödenen primler 1 inci maddeye göre esas alınan sigortalılık hali için ödenmiş ve esas alınan sigortalılık halinde geçmiş kabul edilir.
_________________________________________________
Dilekçe ile başvurun.
 
Ynt: SSK na ödenen primler ....

Ceavplarınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
 
Ynt: SSK na ödenen primler ....

Arkadaşlar Bağkur a bu konu ile ilgili başvuru yaptık.

Kişinin kendisi veya vekaleti olan birinin dilekçe ile başvurması halinde 5458 sayılı kanunun 16.maddesine istinaden gerekli mahsup işlemi yapılmaktadır.
Paylaşmak istedim.
 
Üst