SSK Tarih Hatası Yapılması

Üyelik
2 Eki 2006
Mesajlar
86
büromda 29.11.2006 tarihinde işe başlayan bir personelin işe giriş bildirgesi 28.11.2006 tarihinde ssk ya verilmiştir. Ancak, işe giriş bildirgesinde tarih hatası yapılmış, ve işe başlayacağı tarih 29.10.2006 ve imza tarihide 28.10.2006 yazılmıştır. Yani sadece 11. ay yerine 10. ay yazılmıştır.
Ancak bu tarihe göre tarafıma ceza çıkacak. Benim bu cezanın tebliğini bekleyip mi itiraz etmem gerek. Yoksa hatayı anlatan bir dilekçeyle ssk ya önceden başvurmalı mıyım. Sadece hatadan kaynaklandığını nasıl kanıtlayabilirm.
Bana bilgi verirseniz sevinirim.
Hepinize iyi çalışmalar..
 
SSK evrak kayıda alış tarihi belli olacağı için ssk ya düzeltme dilekçesi vermen yeterli olacaktır.

siz bu evrağı internetten verdiyseniz; onayladığınızda bildirgeyi barkod numarasını sonunda evrak veriliş tarihi mevcuttur.. bu yüzden tarihin sehven yazıldığı apaçık ortadadır. fakat internetten vermediğinide ortada çünkü internette yanşlış yazdığınıda sizi uyarıyor ve izin vermiyor.

anladığım kadarıyla kağıt ortamında elden verdiniz işe giriş bildirgesini. ssk ya verdiğinizde evrak kayıt numarası ve tarihi belli olduğu için ispat etmekte güçlük çekmeyeceksiniz.

sizin açınızdan herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

İyi çalışmalar
 
evrak kayıt tarihi

teşekkürler s. Mehmet79

evrak kayıda alış tarihi 28.11.2006 bende de bir örneği var.
ancak işe 1 ay önce başlamış ben 1 ay sonra vermişim gibi gözüküyor bu durumda. evrak kayıt tarihi yeterlimi?
 
Sayın meltembatır;

Sigorta tarih hatalarında taviz vermiyor. İşe girişi geç verdiğinizden dolayı ceza yiyebilirsiniz. bu konuyla ilgili bu bölümün ikinci sayfasında" ssk işe girişte yanlış atılan tarih " başlıklı mesajı incelemenizi tavsiye ederim.

iyi çalışmalar....
 
ssk tarih hatası

gerçekte geciken bi bildirim yokki. ceza gelince itiraz hakkımı kullanmam gerekicek sanırım.
Aslında yanlış yazıldığı belli. bildirim ve taahhütler kısmında da 10. ay yazıyor.
 
eğer işe başlama tarihin doğru olsaydı da sadece alttaki tarih yanlış olsaydı ssknın elle attığı tarih geçerli olacaktı. ama şu durumda sen 1 ay geç bildirmiş gibi oluyorsun ve ssk bu durumda hiç bi açıklamayı kabul etmiyor. aynı şey geçen yıl bi arkadaşımın başına geldi o da 2005 yerine 2004 yazmıştı . skk cezayı kesti. memurun söylediği kelime şu ben anlamam dikkat etseydin :x
ve 1 yıllık ceza kesti

üzgünüm ceza kesilecek :( :(
 
evet evrak kayıt tarihi yeterlidir. çünkü ssk geçmiş tarihli bir bildirgeyi almaz.

siz bunun sehven yanlışlıkla yazıldığını belirtir bir dilekçe yazıp ekinede işe giriş bildirgenın fotokopisini ekleyin.

İyi çalışmalar.
 
Sigortalı Bildirim Belgesi'ni verdiniz mi?

Vermediyseniz doğru tarihli olarak düzenleyip verin.
Bir de SSK yazı yollamadan siz dilekçenizi verin.
İşçinin beyanı da önemli bu arada.

(Ad, soyad imza bölümlerinde işçinin el yazısının olmasına dikkat edin.)
 
emre arkadşın söylediği gibi bildirgede doğru tarih olarak verip size ceza yazısı gelmeden dilekçe ekinde bildirin ama bundan önce şunu yapmanızı tavsiye ederim ilgili bölümün şefini arayıp bu konu hakkında ne yapmanız gerekdiğini danışın
 
gerçekten ssk bu konularda taviz vermiyor, büyük ihtimalle size ceza keserler, bu durumda bence sizin yapabileceğiniz şey ssk ya gidip durumu izah edin ve ikili ilişkiler çerçevesinde 10. ayı 11. ay olarak düzelttirmeye bakın.
 
bu gibi konularda ssk taviz vermiyor. işçinin beyanı, ikili ilişkiler ile çok zaman geçmeden çözmeye çalışın; yoksa ceza kesin gelir.
 
aynı olay benimde başıma geldi. aynı gün fark ettik. dilekçe verdim. sigortalı bildirim belgesi de verdim. ek 1 ide doğru tarihli verdim amaaaaa nafile ssk cezayı kesti. yazışmalarla itirazda bulunduysak ta fayda etmedi. :evil:
 

Benzer konular

Üst