SSK- Vergi Dairesi İşleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pascal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SSK- Vergi Dairesi İşleri

bende şirketin müdürünün tc kimlik nosunu girdim. bildirgeyi göndereceğim umarım sorun çıkmaz

Eğer şirket olmakla birlikte şahıs gözüküyor ise mutlaka sgk gidip düzelttirilmeli. TC no hanesi boş görünen şahıslar için nıyu yazıp kaydetmek yeterli.

tüzel kişilik olupta gerçek kişi olarak gözüken arkadaşlar;

Bir dilekçe ekinde vergi levhası fotokopisi, ticari sicil gazetesi ve ortaklara ait ikmategahlar ile şirketinizi tüzel kişiye çevirebilirsiniz.

E-Bildirge için başvuru yapan kişinin tc kimliği girilmiş diye yazmış bir kaç arkadaş, lakin sgk nın verdiği bilgiye göre yönetim kurulu başkanının tc kimliği kayıtlıdır. Dilekçe ile düzeltebilirsiniz dedi. Kontrol ettim 4 şirketimde evet yönetim kurulu başkanının tc kimliği kayıtlı.

Bir başka enteresanlıktan bahsedeyim size.

Ana şirketim gerçek kişi gözüküyor ve tc kim dahi girilmemiş
Lakin açtırdığım 4 şube tüzel gözüküyor ve doğru işlem yapılmış. buda ayrı bir enteresanlık.

Sormak istediğim bir soru var;
İşyeri vergi şube sıra no dan kasıt nedir?
Vergi daireleri bile böyle bişey bilmiyor?
Ne yazdınız veya ne yazmayı hedefliyorsunuz?

Anladığım kadarı ile birden fazla vd kaydı olan işyerlerinde o şık çıkmakta. VD nakli veya muhtasarda merkez ayrı şb ayrı vd beyan ediliyor ise bu şeçenek olmakta. Eğer vd arası nakil var ise en son vd seçilmeli. Diğer durumda sgk bildirgesi verilen işyeri ile o işyerinin muhtasarının verildiği vd eşleştirilmeli. Bir ara ssk işyeri bilgi günselleme diye bir form doldurtmuştu. O formları o zaman vermedi iseniz bu sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bende sadece 2 şahısta tc no çıkmadı onlarda 10 yıldan eski mükellefler, son 5-6 yılda açılmış işyerlerinde tc nolar çıkmakta.

Sayın TURKO,

Aynı durum bende de var. Yeni açtığımız şirketlerimizde sorun yok. Tek sorun İşyeri vergi şube sıra no kısmına ne yazmam gerektiği. Aslında dediğiniz işlemleri hepsi geçerli

vergi dairemiz büyük mükellefler oldu, birden çok şube var, vs.. vs..

Merkez ve şb hepsi için "b.mük. vd" muhtasar veriyor iseniz "sorgulama" tıklıyorsunuz ekrana listeliyor ve siz son vergi dairenizin bulunduğu noya tıklıyorsunuz ve kaydediyorsunuz. Şb muhtasarlarını farklı vd veriyor iseniz yine listeletip o şubenin vd şeçip kaydetmelisiniz.

işyerimin vergi numarası yanlış diye beyoglu sgk ya gittim. orası da beni aradı diyorki beşiktaş sgk da e-borcu yoktur aktivasyonun var. orayı pasif duruma getir. yoksa biz bir şey yapamayız diyor. benim 25 farklı ssk müdürlüğünde işyerim var. ve hepsi bir merkezden e-borcu yoktur a aktive edilmiş durumda. böyle bir şey var mı allah aşkına ssk kurumları arasındaki sistemsizliği bile bize düzeltmek için yüklüyorlar.

ne bileyim beyoğlu ssk beşiktaş ssk ya on-line ekrandan mail atssa olmazmı vallahi eziyet

pascal ' Alıntı:
işyerimin vergi numarası yanlış diye beyoglu sgk ya gittim. orası da beni aradı diyorki beşiktaş sgk da e-borcu yoktur aktivasyonun var. orayı pasif duruma getir. yoksa biz bir şey yapamayız diyor. benim 25 farklı ssk müdürlüğünde işyerim var. ve hepsi bir merkezden e-borcu yoktur a aktive edilmiş durumda. böyle bir şey var mı allah aşkına ssk kurumları arasındaki sistemsizliği bile bize düzeltmek için yüklüyorlar.

ne bileyim beyoğlu ssk beşiktaş ssk ya on-line ekrandan mail atssa olmazmı vallahi eziyet

Aynı durumdayım, merkez için e-borcu yoktur aktivasyonu var ekranda değişilkiğe bu nedenle izin vermiyor ama Haziran bildirgelerini onayladım.Bu ay sonuna kadar vergi dairesi numarası tanımlaması ile ilgili işlem yapamayacağım.İşlem yaptırabilirseniz bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim.

hakankrl ' Alıntı:
pascal ' Alıntı:

Aynı durumdayım, merkez için e-borcu yoktur aktivasyonu var ekranda değişilkiğe bu nedenle izin vermiyor ama Haziran bildirgelerini onayladım.Bu ay sonuna kadar vergi dairesi numarası tanımlaması ile ilgili işlem yapamayacağım.İşlem yaptırabilirseniz bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim.

beşiktaş sskya gittim. diyorlarki istemi ancak yarım saatliğine aktivasyonu kaldırabilirim. böyle şey olur mu arım saatte kim ne yapar.

arkadaşlar bu işlmelerle ilgili ssk bilgilerinizi güncelliyeceksiniz diyor