fonradar

SSK'lı Olup Şirket Kurmak İçin Sorular?

Üyelik
4 Mar 2009
Mesajlar
2
Arkadaşlar herkese merhaba, yardımsever ve bir o kadar da faydalı bu forumda herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum..

--------

SSK'lı olarak bağlı bir çalışanın kendisi üzerine Şahıs Şirketi kurması için neler yapması gerekir?

- Sadece fatura sorununu halletmek için kuracağı bu şirketi kurmak için hangi yolları izlemelidir. Basitten sona doğru sıralandırır mısınız?

- Askerlik gibi SSK'lılığını engelleyecek bir durum söz konusu olmadığı yani SSK'lılığını kesintiye uğratabilecek bir şey söz konusu olmadığı için Bağ-Kur'lu olmasına gerek yoktur değil mi?

- Şahıs şirketi olarak kira ödeyeceği bir mekan değil de kendi ailesine ait bir evde yapacağı işi için kira kontratı vs gerekir mi?

- İzinler ve benzeri işlemler için açıklayıcı bilgileri aktarır mısınız?

Teşekkürler

Ege
 
Ynt: SSK'lı Olup Şirket Kurmak İçin Sorular?

Bu konuda bir meslek meslek mensubu ile birlikte hareket etmezseniz cezalara muhatap olmanız kaçınılmazdır. Kuruluş ve devamında mutlaka bir meslek mensubu le çalışmanız gerekir.
SSK nız kesintisiz devam ettiği sürece bağkurlu olma zorunluluğunuz yoktur.
Adres olarak göstereceğiniz yer size ait değilse mutlaka kira kontratı yapıp stopaj ödemeniz gerekir. (brüt kira x 0,20)
 
Ynt: SSK'lı Olup Şirket Kurmak İçin Sorular?

Şahıs şirketinde aileme ait evi adres göstermek istiyorum, sadece yapacağım iş için fatura keseceğim, iş adresimin ev olması önemsiz yani. Özellikle fatura kesebilmek için bu şahıs şirketini kuracağım. Dediğim gibi SSK'lı çalıştığım iş yerinden ayrılma gibi birşey söz konusu değil. Bo konuda geniş bilgi almak istiyorum. Yukarıda ki cevap için teşekkür ederim ama yeterli gelmedi.

Başka cevaplandırabilecek dostumuz var mı?
 

Benzer konular

Üst