Staj Başlatma

Üyelik
12 May 2006
Mesajlar
1
Nisan 2006 'da dosya açtırdım. Temmuz sınavını kazanamadım. şimdi bir smmm yanında çalışırsam ve kasımdaki sınavı kazanırsam bu süreyi 2 yıllık staj döneminden sayılıyor mu?
Dosya açtırdığın zaman stajınınbaşladığını duydum doğru mu?
Teşekkür ederim...
 
Staj sınavını vermeden önceki çalışmalarınız stajdan sayılmaz. Staja başlayabilmek için gerekli şartlardan birisi Staja başlama sınavını vermektir.
 
Kural olarak staj başlatma sınavından önceki çalışmalarınız staj süresine sayılmıyor, ancak staj yeriniz belirli ise onay almışsanız, staj başlatma sınavına girdiğiniz dönemde stajınızı oda başlatıyor. Yani, ben temmuz 2004'de staj başlatma sınavını kazanmıştım. Ancak stajım mayıs 2004 itibarıyla başladı. Sadece dönem başlangıcına geriye yürütme yapılmıştı. Yerim belirliydi, sigortam ödeniyordu. Bu anlamda kazancım olmuştu. Sonraki dönemde başlasaydım stajım daha bitmemiş olurdu.
 
Selam arkadaşlar haziran/2006 staj başlangıç sınavını kazandım. kazanan diğer arkadaşlarıda kutluyorum

Bir bankadanın genel müdürlüğünde çalışmaktayım bir kaç soru sormak istiyorum bilen arkadaşlar cevaplar ise çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

1-Bankaların hangi biriminde staj yapılabilir? muhasebe bölümü mü? bütçe müdürlüğü mü? mali işlemler mi? müşavirlik bölümü mü? veyahut istediğimiz her hangi birisi olabilir mi?
2-Bankada emekli sandığı göre sigortalıyım uygunmudur?
3-Tezsiz yüksek lisans diplamasını sunduğumuz zaman ne kadarı stajdan sayılır tezli yüksek lisans ile farkı var mı?
4-Özel üniversitelerin 2 yada 3 dönemlik tezsiz yüksek lisansları sayılıyor mu?
 
Bankada çalışmadığım için bilmiyorum.Ancak bağlı olduğunuz odayla bunları konuşsanız daha doğru bilgiler verirler :roll:
 

Benzer konular

Üst