Staj yapacağım ama iş bulamıyorumm....!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan issizzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet sınavı kazandım aralıktan beri iş arıyorum, bulamadım..görüşmelere gidiyorum ama bir türlü biryer bulamıyorum.
8 yıllık tecrübem var, bunun 6 yılı büroda çalıştım,geçiciyi ve kurumlar vergisini tamamen öğrenme fırsatım olmadı,ama onların dışında herşeyi biliyorum yapabiliyorum..geçici kurumlar yüzünden de bir kaç işi kaçırdım.
sınavı kazanmak için bir sürü emek verdik bir yola çıktık..ama ilerleyemiyoruz nasıl bir sistem..birde büroda çalışmayı artık çok istemesem de stajım için istiyorum.şirkettede işi öğrenmek adına boş gibi geliyor.

ne önerirsiniz en kolay nasıl iş bulabilirim,ne yapmalıyım ya vakit kaybediyorum? bu kadar tecrübeyle bile işsiz geziyorum :(

birde maaş isteğim ne olmalı sizce?

Ynt: staj yapacağım ama iş bulamıyorumm....!!!

Hangi şehirdesiniz onu yazın.

Bu adamlar stajyer mi arıyor mali müşavir mi. Geçici ile kurumları da gösteriversinler bi zahmet.

istanbul anadolu yakasındayım

vallahi bende anlamadım bir sürü istekleri oluyor,üstelik önerdikleri ücret çok komik rakamlar.Gösterilse yaparım zaten hiç bilmiyor deilim.

stajı başlatmak için ek süre alabilirsin..

Çok şaşırdım 8 yıl bu mesleğin içinde olupta geçici, kurumlar beyn yapamaman. Bu meslekte oturup sana bişey anlatılmasını beklemen çok yanlış her sektörde olduğu gibi mesleğimizde bilgi saklayan öğretmeyen çok kişi var.
Bunun önüne geçebilmek için sizin yırtık olmanız lazım sorucaksınız bıktırana kadar öğrenmek için sonuna kadar gideceksiniz en önemlisi araştıracaksınız. Önünüze mizan koyup geçici vergi yapın illede 3 er aylık dönemde yapmak zorunda değilsiniz ki.
Mesleğimizle ilgili seminerler var üstelik sertifikalı haftalık tatilllerinizden biraz fedakarlık yapmanız lazımdı ki yapsaydınız şu an bu formda bu şekilde sizinle tanışmış olmazdık.

Şahsen 8 yıllık tecrübenize karşılık sizi işe alma konusunda bende tereddüt yaşardım.. Başarılar dilerim

Forumdaşların haklılık payı var tabi,

8 yıllık tecrübeden ne kastettiğine de bağlı, tecrübeyle ilgili bazı yanlış süreler, süreye dahil edilebiliyor çünkü.

Sizin talep ettiğiniz ücret ve size önerilen ücretlerden biraz örnekler verebilirseniz buradan size yardımcı olabilecek arkadaşlar açısından daha faydalı olacaktır.

stajım başlamadı zaten henüz.sürem var

evet 8 yıl ama arada boş zamanlar da var, şirketlerde ön muhasebe yaptım onlarda dahil..
2 büroda çalıştım şimdiye kadar ilkinde öğrendim çoğu işi. en son çalıştığım büroda öğrenme fırsatım olmadı öle bir patronum vardı ki anlatsam inanmazsınız.kaptıklarım da zorla oldu diyebilirim.kendim öğrendim, tamam iş dışında başka yollardan öğrenmeye çalışmadım bu yönden hata ettim zamanım boşa geçti. stajımı yaparken eksiklerimi tamamlamak istiyorum tabiki.

gittiğim bir kaç büroda 800 tl civarı verdiklerini sölediler,yani kurumları dahi yapsam 800 tl imiş...
ben genelde 1300-1400 istiyorum çok değilki bu bence

Ynt: Staj yapacağım ama iş bulamıyorumm....!!!

hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum.Bu dediğin rakamlarla çalışan mali müşavirler var çevremde.Ve geçiciden de kurumlardan da haberdarlar.Bence bu beklentiyle işsiz kalmaya devam edersin.

istanbul' da çalıştığın son muhasebe bürosunda 1400 TL' mi alıyordun?
stajı başlatınca ücretim 'de artar diye mi düşündün?

valla arkadaşlar biraz şükredelim benim bi arkadaşım 1 sene oldu smmm olalı maaşı 1800 yeni oldu.. 1300 1400 tl maaşlar bir stajer için mükemmel rakamlar,ben staj için başvuru yaptığımda para vermem diyeler çok oldu, o yüzden biraz şükredelim

ANADOLU YAKASINDA staj yeri arayanlar için;
ücret yazılmamış. Sorar öğrenirsin..
KADIKÖYDE MUHASEBE BÜROSUNDA ÇALIŞACAK TECRÜBELİ ELEMAN ARANIYOR MÜRACAT: [email protected] CV FAKS:02163302721

Bence ücret konusuna fazla takılma sonra pişman olabilirsin kesinlikle bir büroda stajını başlat kendini en iyi büroda geliştirirsin dediğim gibi ücret konusuna fazla takılma işi öğrenmeye bak

ya arkadaşlar siz ne diyorsunuz emeğinizi bedavaya satıyorsunuz yok mali müşavir arkadaşım 1500 e çalışıyor yok
1300 -1400 çok para dalgamı geçiyorsunuz bunlar paramıdır.eğer bu paralara çalışmaya razı iseniz ne saygı bekleyin nede itibar.bu meslek harbiden beş paralık olmuş.
muhasebecilere neden değer verilmediğini anladım şimdi.çünkü çalıştıranlar 1000tllik adam gözüyle bakıolar demekki.bu paralar gerçekten az

Arkadaşlar yukarıdaki yazıları okuyunca kafamda şöyle bir özet çıktı bizler muhasebecilere ne oluyorsa bizim yüzümüzden oluyor,stajyer diyoruz maaşı 1500 çok iyi diyoruz yahuu bu ne saçma bir zihniyeti,bugün stajyer dediğiniz adam 4 yıllık fakülte mezunu+kpss veya benzeri sınavlardan daha zor bir sınavı vermiş kişi,hee stajyer olmasın düz muhasebeci olsa 1500 civarı hakkıdır deniyor,ama nedense adam stajyer sınavını verince maaşı düşme eğilimine giriyor. Ama bunun kökenindede meslek mensupları var, en başta değer vermesi gereken kişi ezerse şirketler ne yapmaz,ben stajyerken asgari maaşla çalıştım sende çalışscaksın mantığı var,e o stajyer smmm olunca aynısını o yapıyor,stajyer ya çalışmaya mecbur düşür maaşı, böyle şaçma bir işmi olur. Bazı arakdaşlar ben smmm yim 1800 alıyorum stajyer 1500 alıyorsa şükresin diyor,böyle şaçma kıskanç bir zihniyetide kınıyorum sen bir smmm olarak 1800 alıyorsan 1500 alan stajyeri maaşını aşağı çekilmesini istiyeceğine sen maaşını yükselt.

stajer34 ' Alıntı:
valla arkadaşlar biraz şükredelim benim bi arkadaşım 1 sene oldu smmm olalı maaşı 1800 yeni oldu.. 1300 1400 tl maaşlar bir stajer için mükemmel rakamlar,ben staj için başvuru yaptığımda para vermem diyeler çok oldu, o yüzden biraz şükredelim

Fazla şükür iyi değildir dostum,senin arkadaşın sömürülüyor diye herkes öyle olmak zorunda değil,senin arkadaşın standarmı yani millete şükür dua sı yaptırıyorsun. Benimde tandımığım smmm 5500tl alıyor hadi bakalım,stajyerinkinide sen hesapla...

1economist ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:

Fazla şükür iyi değildir dostum,senin arkadaşın sömürülüyor diye herkes öyle olmak zorunda değil,senin arkadaşın standarmı yani millete şükür dua sı yaptırıyorsun. Benimde tandımığım smmm 5500tl alıyor hadi bakalım,stajyerinkinide sen hesapla...

5500 tl maaş alacak kadar ne iş yapıyor çok merak ettim doğrusu, bu dediğim arkadaş büroda çalışıyor 5500 tl verecek bir büro var mı???

çok uçuk bir rakam diilki 5500 tl zaten büroda çalıştığınıda söylememiş iyi bir şirkette çalışıyosa zaten alması gereken rakam bu

stajyer 34 "5500 tl maaş alacak kadar ne iş yapıyor çok merak ettim doğrusu" demişsin.yani bir smmm senin gözünde 5500 tl lik iş yapamaz çok yazık böyle düşünüyosanız.

stajyerzade ' Alıntı:
istanbul' da çalıştığın son muhasebe bürosunda 1400 TL' mi alıyordun?
stajı başlatınca ücretim 'de artar diye mi düşündün?

1200 alıyordum ama geçen yaz dı bu ücret.yani evet artmalı ben de boş bilgisiz bir eleman değilim ki..

yorumlara teşekkür ediyorum.. medcezir ve 1economist tamda benim düşüncelerimi yazmışlar