Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

arkadaşlar merhaba,
staja başlama cd setlerinde yarı yarıya fiyat farkı var. hangisini tercih etmek gerekir acaba?

tabiki meslek odandan temin edeceğin cd nin katkısı daha fazla olur.

teşekkürler, peki tesmerin eğitim cdlerinden bahsedilmiş. bunları nereden alabilim, kitapçılarda bulunuyor mu?

kitapcılarda bulamazsın eğer istanbul da yaşıyorsan İSMMMO odasından temin edebilirsin. geçen sene ben aldım. cd ücreti ozaman 150 tl idi. bulunduğun ilin Meslek Odasından temin edebilirsin. CD interaktif yani deneme ve test soruları internetten indiriliyor. cd güncelleştirme özelliğine de sahip.

Merhaba Arkadaşlar

Daha önce TESMER Cd almış ve kazanmış arkadaşlar bu CD'lerini varmek isteyenler varmı?

Arkadaşlar sizden ricam 2004'ten bu yana smmm staj başlatma sınavında çıkmış olup iptal edilen sorulardan hatırladıklarınızı yazmanızdır... Ben geçmiş yılların sorularını çözmeye başladım ama iptal olan soruları yanlış ezberlemek istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim çünkü bazı konuları kitaptan bulamamıyorum...

Ben son anda başvuru yaptım ve bugüne kadar hiç çalışmadım. Şimdi Murat yayınlarının kitabını aldım bi program yaptım. İnşallah yetişir. Bana ne tavsiye edersiniz.

zamanı olmayan arkadaşlara KAMİL ÖZYANIZ - SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVI HAZIRLIK KİTABI nı öneririm. konu anlatımları arasında çıkmış sınav sorularından hatırlatmalar yer alıyor. ne tarz sorular çıkacağı vb açıklamalara değinilmiş. gereksiz ayrınttılara girmemiş bir kitap. faydalı olabilir.

sınava hazırlanan arkadaşlar kendilerine iyi bir çalışma programı yapsın. çıkmış soruları çözsün. sonra ders çalışsın. günde 1 saat çalışsa yine yeter bence.

başarılar.

Arkadaşlar soru bankasına ihtiyacım var. Hangisini tavsiyeedersiniz. Yalnız soru bankasında soruların hemen altında çözümlü cevapları olmazsa daha iyi olur ben o şekilde çalışmakta sıkıntı çekiyorum.

arkadasim biraz once yazmistim ama buyuk harfli yazdigim icin cope gitmis degistiremedim de sonra neyse dehanin deneme sinavlarini oneririm sorular sinavlakilere cok yakin hatta ayni olan bi soru da cikti abartmiyorum eski cikmis sinavlara da bak mutlaka cok ise yariyor
basarilar dilerim yolun acik olsun

Soru: Kullanılabilir gelirde bir artış olduğunda bu gelir artışının ne kadarının tüketime gittiğini ifade eden oran hangisidir?

23.06.2007 A Kitapçığı soru 79. cevap anahtarında doğru cevap C: Ortalama Tüketim Eğilimi deniyor.

05.03.2005 A Kitapçığı soru 83. cevap anahtarında doğru cevap D: Marjinal tüketim Eğilimi deniyor.

Hangisi doğru acaba?

24.03.2006 A Kitapçığı Soru 100 İŞ SOSYAL SORUSU

Soru : 16 yaşından büyük bir sigortalı işsize verilecek işsizlik ödeneğinin tutarı en çok ne kadardır?

Cevap: Asgari ücretin %80 imi?

Şıklarda böyle bir şey yok ama yeni çıkan kanundan anladığım bu. Doğru mu anlamışım acaba?

21.06.2008 A Kitapçığı 59.soru

LİFO dan FİFO ya geçildiği bilanço dipnotlarında gösterilmemişse denetçi:

Olumsuz Görüş mü bildirir

Şartlı mı?

Kitaba göre şartlı bizim hocaya göre olumsuz ...

Bilgisi olan var mı?

Arkadaş kaynak kitapları ucuza getirmek istiyorsanız kesinlikle 2el kitaplara bakın öyle 2.el kitaplar varki çizik bile yok,islam çankaya,deha,murat yayınları,son 10 yılın soruları +deneme,murat yayınları deneme toplam yanlızca 50 tl geldi nasıl diyeceksiniz. sahibinden.com,gittigidiyor gibi siteleri düzenli olarak takip edin haftada bir falan bakın,öyle insanlar varki kitapları almış,çeşitli sebeplerden satıyor çok ucuza. Ben setimi kurdum geriye çalışması kaldı:) geçenlerde islam çankayanın kitabını paketi ile 20 tl aldım 2009 baskı,0 ı 80 lira. Okuduklarıma göre oda zaten her fırsatta para istiyormuş,para lazım daha. Benden söylemesi.

Hepimize değil,Çalışanlara başarılar.

21.06.2008 A Kitapçığı 59.soru

LİFO dan FİFO ya geçildiği bilanço dipnotlarında gösterilmemişse denetçi:

Olumsuz Görüş mü bildirir

Şartlı mı?

Kitaba göre şartlı bizim hocaya göre olumsuz ...

Bilgisi olan var mı?

03.03.2007 A Kitapçığı 63. Soru : Mali tabloların gerçeğe uygunluğu ve doğruluğu hakkında edindiği kanaatini; tespit olunan beyanların ilgili mevzuat hükümleri ve mali tablolar ile uygun olup olmadığı yolundaki görüşünü kim ortaya koymakla yükümlüdür?

Yanıt : Yeminli mali müşavir

Bu soru iptalmi oldu acaba bilen varmı?

Çünkü bence cevap denetçi olmalı...

Bence cevap doğru,ben bir yanlışlık göremedim,mali tablolarının uygunluk görüşünün her zaman son noktasını ymm koyar,hemde ymm de aynı zamanda bir denetçidir. Denetçi derken hangi denetçiden bahsediyorsun,denetçi diyince çok geniş anlam ve farklı görevleri olabiliyor. Dediğim gibi bence cevapta bişey yok.

cevaplar arasına denetçi yoksa ymm cevabı doğrudur çündü ymm de denetçidir.

Cevaplarda hem denetçiler diye bir şık var hemde ymm şıkkı var..