Stajer Maaşları???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan o_nur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajer Maaşları???

bende büroda çalışıyorum stajımda sınavımda bitti sınav açıklanınca smmmyim. 7-8 yıldır bu işin içindeyim 1300 tl alıyorum.. ayrıca patron gelmiyor hiçbir işte yapmıyor.. herşey benim kontrolümde.. bana az geliyor bu ücret en aşşağı 1600-2000 arasında olmasını düşünüyorum.. belgeyi alınca değişebilir

Bende büro muhasebesi yapıyorum.Stajım bitti ama sınavlarım bitmedi henüz.Malum büro muhasebesi çok yoğun olduğu için çalışma fırsatı olmuyor.Hele ki 2 çocukda varsa gerisini söylemiyorum bile.Ev-iş-çocuk derken aynaya bakmadan yıllar geçiyor :)
Benim maaşım 1.750 TL.Belgeyi alınca durumum değişecek tabi ki.Ama ne olur nasıl olur bilemiyorum.İşim gerçekten çok yoğun ama değiştirmeyi hiç düşünmüyorum.
Bu arada 1998 den beri aynı yerdeyim.6 yıl kadar sigortasız çalışmıştım.Bu da var tabi.Herşey bir anda olmadı.

maalesef bürolarda çalışanların maaşı hep düşük oluyor firmalara nazaran

Ben de sonuçlar açıklanınca büyük ihtimal smmm oluyorum. Özel şirkette çalışıyorum 2500 net maaş alıyorum. Yılda 1 maaş ikramiye var. ruhsatı alınca ne olur bilmiyorum. Ama 2 yıldır zam alamıyoruz. Malum kriz ortamı.

akkaya ' Alıntı:
Ben de sonuçlar açıklanınca büyük ihtimal smmm oluyorum. Özel şirkette çalışıyorum 2500 net maaş alıyorum. Yılda 1 maaş ikramiye var. ruhsatı alınca ne olur bilmiyorum. Ama 2 yıldır zam alamıyoruz. Malum kriz ortamı.

arzu hanım mevcut stajyerler içinde gayet iyi ücret.. belgede 4000 tl olur heraldeki ben orayı bırakmam.. :D :D

Bende inşaat firmasında 5 yıldır çalışıyorum.meslekte 10.yılım..stajımı eylül 2009 da başlattım..1.300 lira maaş almaktayım..mesleğe 10 yılını vermiş deneyimli biri olarak şunu söylüyorum; bu meslekte insan kendini çok iyi yetiştirmeli ve güvenmeli..üniverste bitirmek ve belge almak çok şey değiştirmiyor hayatta..önemli olan bilginin en iyisine ulaşmak ve karşındakine kendini ispat etmen...bir de şu var iş hayatımda gördüğüm ; muhasebe, firmalarda hep arka planda tutuluyor ve önemsenmiyor fazla..2 firma değiştirdim böyle olduğunu düşünüyorum yada bana öylesi denk geldi bilemiyorum..
çevreye şartlara baktığımızda insan elindekine değer vermeli ve işine sahip çıkmalı arkadaşlar..

mineaydın ' Alıntı:
Bende inşaat firmasında 5 yıldır çalışıyorum.meslekte 10.yılım..stajımı eylül 2009 da başlattım..1.300 lira maaş almaktayım..mesleğe 10 yılını vermiş deneyimli biri olarak şunu söylüyorum; bu meslekte insan kendini çok iyi yetiştirmeli ve güvenmeli..üniverste bitirmek ve belge almak çok şey değiştirmiyor hayatta..önemli olan bilginin en iyisine ulaşmak ve karşındakine kendini ispat etmen...bir de şu var iş hayatımda gördüğüm ; muhasebe, firmalarda hep arka planda tutuluyor ve önemsenmiyor fazla..2 firma değiştirdim böyle olduğunu düşünüyorum yada bana öylesi denk geldi bilemiyorum..
çevreye şartlara baktığımızda insan elindekine değer vermeli ve işine sahip çıkmalı arkadaşlar..
Öncelikli olarak söylediklerine katılıyorum insanın kendisini yetiştirmesi konusunda.Ama belge almak ve Üniversiteyi bitirmekte önemli ben büro açmak isteyen biriyim,belge almadan bu işin tozunuda attırsam birşey ifade etmez.Amaçlar önemli bence. Muhasebe bürosunda çalışmak okadar da etkili olmuyor CV lerde
aslında.

Bende şuan aöf 3.sınıftayım busene bitti 4 diyelim geleceksene kısmet olursa stajımı başlatmayı düşünüyorum iş tecrubesi olarak stajımla birlikte bu 4.senem muhasebe bürosundayım burasıda ik iş yerim başkla yerde filn çalşmadım o yüsden piyasayı pek fazla bilmiyorum ama burdaki yazılan rakamları gorunce birden kendimi aptal gibi hissettim:) bende şuan 900 tl almaktayım yukarıda muhasebe bürosunda 5-6 yıl çalışan arkadaşlar 1.800-3500 den bahsediyo bu kadar maaş veren büro varmı ya şok oldum:(

bende muhasebe bürosunda 1600 den fazla duymadım ama ist.ankarada olabilir 2000-2500.. yalnız şirkette çalışanlar belli olmuyor 3500 alana inanırım..

ugur6666 ' Alıntı:
bende muhasebe bürosunda 1600 den fazla duymadım ama ist.ankarada olabilir 2000-2500.. yalnız şirkette çalışanlar belli olmuyor 3500 alana inanırım..

Evet bürolar malesef iyi paralar vermiyor. Ama şirkettekilerinde işi zor arkadaşlar. Sadece muhasebe yapmayla iş bitmiyor. Alacak, verecek, personel , finansman, özel işler, firma sorunları, bazen sevkiyatlara varana kadar işin içine girdiğimiz oluyor.
Yanlış anlamayın bürolar kolay demiyorum mutlaka onların da farklı zorlukları vardır ama bürodakiler sadece muhasebe yapıyorlar. Bizler de durum biraz daha farklı..

akkaya ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:

Evet bürolar malesef iyi paralar vermiyor. Ama şirkettekilerinde işi zor arkadaşlar. Sadece muhasebe yapmayla iş bitmiyor. Alacak, verecek, personel , finansman, özel işler, firma sorunları, bazen sevkiyatlara varana kadar işin içine girdiğimiz oluyor.
Yanlış anlamayın bürolar kolay demiyorum mutlaka onların da farklı zorlukları vardır ama bürodakiler sadece muhasebe yapıyorlar. Bizler de durum biraz daha farklı..

evet şirketlerdede farklı stresler var.. muhasebe dışı birçok problemle uğraşıyorsun ve bürodaki gibi esnek olmuyor bazı şeyler.. biyerlere hesap vermek zorundasın gibi vs. bürodada 40 tane ayrı mükellefin kahrı oluyor bazen bunaltıyor resmi kurum ve mükellef arasında kalıyosun.. ikisininde farklı zorlukları var (demekki noluyormuş: bedavaya para kazanmak yokmuş :D) sağlık sıhhatin yerinde olsun boşver

2 yılda 1050 olmuş gayet iyi her firma öyle 1500-2000den başlatmıyor maaşları. stajyet oman veya belgeni almış olsan bile farketmeyecek. Eğer senin belgeni kullanmayacaksa işverenin gözünde sıradan bir muhasebecisindir ve haliyle seni çıkartıp yerine belgesiz stajyet olmayan normal birinide alır gene aynı parayı verir ve gena aynı işi yaptırır. yani stajyersin diye ek iş ek sorumluluk yükletmiyosa sana aldığın maaşı bu amaçla yükseltmesi saçma olacak ki işverende ona göre bi yükseltme yapmamış. nitekim belgemi aldım benim işverende oooo smmm oldun alsana kıyağından bir %50 zam demedi :D

bu arada 1500 alıyorum. sektöreve yaptığım işe göre de inanılmaz düşük maaş alıyorum farkındayım sabrediyorum. az kaldı bitiyor 2 ay sonra herşey ::)

Arkadaşlar bence maaşların düşük olmasının ana nedeni Stajyer ünvanı işverenlere stajyer diyince küçümsüyor,halbuki stajyer dediğiniz vatandaş en az 4 yıllık lisans mezunu ve zor bir sınavı vermiş insan heleki bir kaç yıllık deneyimi varsa çoğu muhasebeciyi cebinden çıkarır. Bence stajyer yerine Yetkisiz Mali Müşavir denmesi dah hoş olurdu:D

Merhaba arkadaşlar,

Yüksek lisans mezunuyum, şu ana kadar muhasebe üzerine bir tecrübem olmadı. Bir mali müşavirlik bürosu başlangıç olarak 700 tl + sosyal haklar şeklinde teklifte bulundu. Gitsemmi acaba kararsız kaldım ???

Valla başka işte yok piyasada burayı zor buldum tecrübem olmadığından.

Merak ettiğim, büroda birkaç yıl tecrübe edindikten sonra şirketlerin muhasebe bölümlerinde iş bulmam zor olur mu acaba?

galiba sen kararsız değil seçeneksiz kalmışsın. daha önce muhasebe konusunda tecrüben olmadığına göre; ileride şirket muhasebesinde çalışmayı düşündüğüne göre bu işin sana artısı olur.

Bir yerden başla, gerisi gelir...

slimshady ' Alıntı:
2000-4000 tl kazanan arkadaşlar siz ciddi misiniz? walla bu rakamları görünce göz kapaklarım uçukladı :) sorması ayıp çalıştığınız şirketler hangi alanda faaliyet gösteriyor. ayrıca iyi bir yabancı dil gibi extra özelliklere sahip misiniz?

hakikaten ilginç..biz bedavaya çalışıyoruz o zaman... :(