Stajer Maaşları???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan o_nur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajer Maaşları???

Arkadaşalar bu maaşları bence şöyle değerlendirmelisiniz,

İşteki tecrübeniz nedir ? Yeni mezunmusunuz? Yaptığınız iş nedir?

Yeni mezun olmuş ve stajını başlatmış birisinin maaşıyla, bu işe yıllarını vermiş (Benim gibi) 30 yaşında stajını başlatmış birinin maaşı elbetteki bir olamaz...

Stajyer maaşlarını bu kriterlere göre değerlendirmenizde fayda vardır.

Mesleğe yeni başlamış ve düşük ücret alanlar üzülmesinler, nasıl olsa onlarda hak ettikleri yeri bulacaklardır.

Saygılar..

Arkadaşım ilk başlangıç için rakam fena değil.En azından sabit masraflarını karşılarsın artı tecrübende yok.Bu şartların çok çok altında başlayanlar mevcut bunlardan biride ben.Göle su gelinceye kadar kurbağanın canı çıkarmış.Kemal bey düşük ücretinde ölçüsü var değilmi mesela en az asgari ücret olmalı mı sizce ?

Bir şirkette 5 yıldır çalışıyorum.31.05.2010 (Bugün) itibariyle stajım bitiyor.1.100 maaş alıyorum.2,5 yıldır zam almıyorum.Evliyim 350 TL kira ödüyorum.Yeni birde çocuğum oldu.Şirkette birşey öğrenemiyorum, gerektiğinde sekreterlik yapıyorum.
İşten çıkmayı düşünüyorum.Ama piyasa şartlarını bilmiyorum.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Bu stajyerin kriterlerine göre değerlendirilebilecek bir konudur. Yani ücret stajyerler için farklılık gösterebilir. Ancak bu işin bir standartı olması açısından Türmob bir ücret belirleyip ve tıpkı Meslek tarifesi gibi kanunlaştırıbilir. Bu konu malesef ilgililer tarafından göz ardı edilmekte, keşke daha sağlıklı bir sistemle stajylerlik kaliteli bir şekilde yapılsa. Bunlar dilek ve temennilerimdir acizane.
Herkesin daha iyi şartlarda stajını tamamlaması dileğiyle,

Saygılar.

Kemal bey hala stajerin kriterinden bahsediyorsunuz meslek hukuku derki stajerlerin maaşı asgari ücretten aşağı olamaz.yeni başlayan bir insanda zaten asgari ücretin üstünde ısrar etmez

Olmamalıdır zaten. Eğer sigortasına bile kendi cebinde ödeyerek staj yapmaya çalışan arkadaşlarımız varsa bu işte bir sorun var demektir. Ve bunu kabul edende stajyerin ta kendisidir. O zaman kimse asgari ücretin altında çalışmasın demekle de olmuyor bu işler. Denetim ve yaptırım gerekli...

Evet haklısınız size katılmamak mümkün değil.Maddi durumu yerinde olupta tadınık mali müşvire sigortanın parasını verip naylon staj yapanlar ayrıyetten tanıdığı olmadığı için zoraki bir mali müşavir bulup sigorta parasını ödeyip staj yapanlar veya bedava çalışanlar mevcut.Sınavı kazanıpta staj başlatacak yer arayan çok arkadaş olmuştur.Siz aradınız mı bilmiyorum.Ama hiçte kolay bir durum değil.Vatandaş sınavı kazanmış bi şekilde stajını başlatacak meslek mensuplarının bir kısmının bunu fırsata çevirdiğinide unutmamak gerek.Denetim ve yaptırım kitaplarda var ama uygulamada yok.Önce vicdanlarımızın muhasebesini yapalım

110ft ' Alıntı:
Bir şirkette 5 yıldır çalışıyorum.31.05.2010 (Bugün) itibariyle stajım bitiyor.1.100 maaş alıyorum.2,5 yıldır zam almıyorum.Evliyim 350 TL kira ödüyorum.Yeni birde çocuğum oldu.Şirkette birşey öğrenemiyorum, gerektiğinde sekreterlik yapıyorum.
İşten çıkmayı düşünüyorum.Ama piyasa şartlarını bilmiyorum.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Çalışıp para kazanmak mecburiyetindeyseniz,sizin çalışmadığınız zaman geçinemiyorsanız; işinizden çıkmayın derim. 5 yıldır çalışıyorum birşey öğrenemiyorum,zamda yok vb diyorsunuz ama mutlaka çalışmanız gerekiyorsa, yeni bir iş bulana kadar (buradan daha iyi şartları olan) işinizden ayrılmayın bence.
Piyasa şartları sizin niteliğinize göre değişir. Sizin ayrılma niyetiniz var madem, iş aramaya başlayın, çağrıldığınız görüşmelere de gidin. Zaten kafanızda az çok ne yapmanız gerektiği o zaman oluşur. Ailece en uygun olanına karar verirsiniz. Forumda bu cevabı bulamazsınız, herkesin planları farklı.

smmmstajeri ' Alıntı:
Evet haklısınız size katılmamak mümkün değil.Maddi durumu yerinde olupta tadınık mali müşvire sigortanın parasını verip naylon staj yapanlar ayrıyetten tanıdığı olmadığı için zoraki bir mali müşavir bulup sigorta parasını ödeyip staj yapanlar veya bedava çalışanlar mevcut.Sınavı kazanıpta staj başlatacak yer arayan çok arkadaş olmuştur.Siz aradınız mı bilmiyorum.Ama hiçte kolay bir durum değil.Vatandaş sınavı kazanmış bi şekilde stajını başlatacak meslek mensuplarının bir kısmının bunu fırsata çevirdiğinide unutmamak gerek.Denetim ve yaptırım kitaplarda var ama uygulamada yok.Önce vicdanlarımızın muhasebesini yapalım

Meslek mensupları değil sadece, stajer olduğunuzu duyan firma sahibi bile size bakış açısını değiştiriyor. Bu stajer kelimesinin değiştirilmesi gerekiyor. Firmaya bu konuyu sormayınca da olmuyor, belki başka staj yapan var firmada? Sadece tek siz muhasebe de olacaksanız bile, şansa bırakmamak adına sorulması gerektiğini düşünüyorum. Görüştüğüm kurumsal bir firmada başıma geldi, bilmem kimin hangi tanıdığını firmalarında naylon staj yapıyor olarak görteriyorlarmış. Benim içinde bir çözüm önerisinde bulunmuşlardı fakat, bunu sormadan, bilmeden, çözümsüz bir işe başlamakta var..
Firmalara ait bilgileri keşke odalarımız bize verseler. **** Şirketinde mali müşavirlik stajını yapan var mı? Varsa ne kadarlık stajer?
Bizde buna göre o şirketle görüşürüz, fırsatçılık yapamamaları adına da gerekiyorsa bu staj sürecimizi söylemeden, firmayla şartları konuşuruz. (İstisnalarda var tabi, sözümüz meclisten dışarı)

kemalkaya ' Alıntı:
Olmamalıdır zaten. Eğer sigortasına bile kendi cebinde ödeyerek staj yapmaya çalışan arkadaşlarımız varsa bu işte bir sorun var demektir. Ve bunu kabul edende stajyerin ta kendisidir. O zaman kimse asgari ücretin altında çalışmasın demekle de olmuyor bu işler. Denetim ve yaptırım gerekli...
iyi güzel düşünüyorsunda gerçekler böyle olmuyor bende aradım yer bulamadım en sonunda sigortayıda kendim ödeyecek şekilde bir yer bulabildim bu şekilde 9 ay oldu sanırım son 1 yıl kalana kadar böyle devam edecem sanırım son yıl en azından sigortayı ödeyecek biyer bulabiliriz diye düşünüyorum

odalara bu konuda baskı yapmalıyız,benim stajım bitti ama travmasını hala atlatamadım:(
benim işim bitti nasılsa deyip kenara çekilmemk lazım.

Odalar bu forumu takip ediyor mu acaba? Bence kaale almalılar, hem stajyerlerin feryadını duymaları açısından hem de gayet güzel çözüm önerileri çıkıyor ortaya.
Bu arada ben de şirkete kayıcam galiba, hele bu maaş farklarından sonra.
saygılar
mustafa