Stajyer Yurtdışına Çıkabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umt35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Staj yaptığım şirkette pazar araştırması sebebiyle 15 gün kadar yurtdışına çıkabilirim bu durum stajımda herhangi bir soruna neden olabilir mi?

Ynt: stajyer yurtdışına çıkabilir mi?

umt35 ' Alıntı:
Staj yaptığım şirkette pazar araştırması sebebiyle 15 gün kadar yurtdışına çıkabilirim bu durum stajımda herhangi bir soruna neden olabilir mi?

Sorun olmaz.

Ynt: Stajyer Yurtdışına Çıkabilir mi?

odaya mutlaka giderek danışın ...

umt35 ' Alıntı:
Sayın üye,
TESMER'e yazılı olarak başvurup dumunuzu sorunuz...

Stajın yapılması ve yöntemi:

Madde 16 - Staja her yılın Mayıs, Eylül ve Ocak aylarında başlanır. Staj kesintisiz yapılır. Yapılan denetlemelerde 1 yılda 3 defa mücbir sebep olmaksızın staj mahallinde bulunmayanların stajı iptal edilir.
Mücbir sebepler; stajın fiilen yapılmasına engel olacak derecede ağır kaza, ağır hastalık ve tutukluluk hali ile yangın, yer sarsıntısı, su basması gibi afetler ve kişinin iradesi dışında meydana gelen (askerlik v.s.) gibi hallerdir. Staj, mücbir sebepler dışında kesintisiz olarak yapılır. Ancak, mücbir sebeplerden dolayı eksik kalan staj süresi Oda Yönetim Kurulu Kararları ile tamamlatılır.

hiç böyle bir durumla karşılaşan olmadı mı?

2008 yılında iş dolayısı ile bende 20 gün yurt dışı yapmıştım.Oda ile görüştüğümde 1 aydan fazla değilse sorun olmaz demişlerdi.1 aydan fazla olsaydı da galiba belgeler filan isteyeceklerdi.O yüzden sorunuza karşılık problem olmaz dedim.Ben haber verdim ancak haber vermeme gerek yokmuş.

buradan sağlıkı bilgi alamazsın kardeş,herkes ayrı telden bişeyler söylüyor,sen ara odayı en sağlam ordan öğrenirsin,

umt35 ' Alıntı:
hiç böyle bir durumla karşılaşan olmadı mı?

Arkadaşım istanbul odasına bağlıyım 2008 yılında 20 günlüğüne Almanya'ya gittim iş için,odayı aradım ne olur ne olmaz diye.Demet hanım; 1 aydan fazla değilse problem olmaz dedi.Gidebilirsiniz dedi.Ama sen yine de emin olmak istersen ara sende sor.İş için gideceğini söylersin.İyi yolculuklar bu arada.

Staj el kitabından;

? Yurt dışı eğitimi (Meslek-Yabancı dil vb.) nedeniyle sınav ve staj süresi en fazla bir yıl dondurabilir. Ancak bu işlemlerin yapılabilmesi için TESMER tarafından Yönetim Kurulu Kararı alınması gerekmektedir.

teşekkürler arkadaşlar odayla görüşünce sizleri de bilgilendiririm. umarım bir sorun çıkmaz da yurtdışı da görürüz:)