Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

mrb bende eylül 2009 da stajımı başlattım. çoook uzun bir süre var önümde biliyorum. Ama bu 3 yılı iyi değerlendirmek istiyorum stajım bittiği zaman gerçekten donanımlı bir mali müşavir olmak istiyorum. Bu konuda neler yapabilirim ??? en iyi nasıl değerlendirebilirim bu 3 yılı ??? bu konuda ki düşünlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim :D

Bende 2009 Eylülde başlattım stajım. Zorlu bir yolculuğun sonunda başardık. Şimdi dediğin gibi mali müşavirliği layığı ile yapabilmek önemli olan. Herkese çok okuma, çok araştırma tavsiye ediyorum nacizane..

ben cdlerden çalışmayı düşünüyorum ama herkes cd lerin işe yaramadığını söylüyor. Kafam karıştı :-\

selam ben de 2008 eylül stajyeriyim.cdler ile fazla zaman kaybetmeyin derim.sadece dinleyin zaten o da şart.kendimizi geliştirmenin yolu olarak ne kadar toplantı varsa katılmak,sürekli meslek mensubu üyeleri ile görüş alış verişi yapıp tartışmak ve nerede sorunlu iş varsa üzerine gitmek. her sorunlu iş sonunda bir çok şey öğrenmiş oluyorsunuz.

merhaba arkdaşlar bişey sormak istiyorum smmm strajeirn hem 4/c li hemde 4/a lı oalbilirmi yani
memur olacak hemde ssklı gözükecek staj iptalı olabilirmi ? ben araştırdım sadce 4/cli olrusan iptal oluyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

cagsis iyi söylüyorsunda çalışma şartlarımız malum çok yoğun ve şirkette çalışıncada izin sorunu falan oluyo bu durumdada toplantılara katılmak zorlaşıyor. çok karamsarlaşmaya başladım çoook :-\

aslında haklısın marbling.bu işi serbest yapacaklar için şirketlerde staj yapmak gerçekten zor. ben de eski çalıştığım şirketten biliyorum o yoğun ortamda başka bir şey çıkmaması için dua ediyorsunuz.bu yüzden ben de büroya geçtim.ama şirkette devam edecekseniz bence yoğun ortamınızda stajınız süresince şirketin her türlü detayını öğrenirsiniz diye düşünüyorum...

Merhaba arkadaşlar ben mayıs 2008 stajımı başlattım.
Odanın staj başlatma kursuna gidip staj süremi kısalttım ve mart 2010 yeterlilik başvurumu bugün yaptım.
Herkese başarılar dilerim.

PELİNFA ' Alıntı:
Odanın staj başlatma kursuna gidip staj süremi kısalttım ve mart 2010 yeterlilik başvurumu bugün yaptım.
selam eylül 2009 da staja başladık odanın açtığı staj başlatma kursuna giderek 3 ay süre azaldı fakat yeterlilik için başvuruda bulundum derken staj bitimine az kaldı ve yeterlilik sınavı için zaman geldi diye odaya mı bildirdin orasını anlayamadım benim daha çok var temmuz 2012 3 ay azalmış olarak sınavlar için staj bitmeden odaya bildirmek mi gerekiyor 3 ay sürenin azaldığını dosyamızda kursa katılım belgesi zaten var demişlerdi ayrıca zaten ilk sınavlara girmek mecbur diye biliyorum sonuç olarak staj biterken durumu bildirmemiz gerekiyor mu ? :(

Selamlar
Adım Alp Gürsal.7 Kasım 2009 staja başlama sınavını kazandım.1 senedir mali müşavir yanında çalışmaktayım. Odanın kursuna gittim.

Sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim.

Merhabalar , biraz geç bir tanışma oldu benim için ama en azından tanışmış olacağız. 31 Ocakta sınavım bitiyor benim , Mart 2010 sınavına kısmet olursa giricem :))

kubil ' Alıntı:
PELİNFA ' Alıntı:
selam eylül 2009 da staja başladık odanın açtığı staj başlatma kursuna giderek 3 ay süre azaldı fakat yeterlilik için başvuruda bulundum derken staj bitimine az kaldı ve yeterlilik sınavı için zaman geldi diye odaya mı bildirdin orasını anlayamadım benim daha çok var temmuz 2012 3 ay azalmış olarak sınavlar için staj bitmeden odaya bildirmek mi gerekiyor 3 ay sürenin azaldığını dosyamızda kursa katılım belgesi zaten var demişlerdi ayrıca zaten ilk sınavlara girmek mecbur diye biliyorum sonuç olarak staj biterken durumu bildirmemiz gerekiyor mu ? :(

Kubil kayıtlı olduğunun odanın kursuna gidip kısaltma alıyorsan bunun belgelerini zaten odan sağlayacaktır. Ve stajını kısaltma kullanarak 3 ay öncesine alacak . Tüm işlem ve yazışmalar bağlı bulunduğun oda tarafından yapılıyor. Sana düşen sadece staj süresince odanın yapmış olduğu kursa katılmak .. Saygılar

marbling ' Alıntı:
mrb bende eylül 2009 da stajımı başlattım. çoook uzun bir süre var önümde biliyorum. Ama bu 3 yılı iyi değerlendirmek istiyorum stajım bittiği zaman gerçekten donanımlı bir mali müşavir olmak istiyorum. Bu konuda neler yapabilirim ??? en iyi nasıl değerlendirebilirim bu 3 yılı ??? bu konuda ki düşünlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim :D

Merhaba Marbling, Öncelikle stajını yaptığın yerde mümkünse her işe dokun , dosya tasnifinden beyanname boldurmaya, resmi yazışmaları okumaya, beyanname kontrolüne , dosya evrak kontrolüne , bu işler senin değilse bile bitmiş işi kontrol et bence , mevzuatı olabildiğince yakından takip etmeni tavsiye edebilirim .. Kendi içinde olduktan sonra her şekilde mesleğin gerekli şartlarını sağlarsın . Bol şans diliyorum .

Buzbeyaz ' Alıntı:
marbling ' Alıntı:

Merhaba Marbling, Öncelikle stajını yaptığın yerde mümkünse her işe dokun , dosya tasnifinden beyanname boldurmaya, resmi yazışmaları okumaya, beyanname kontrolüne , dosya evrak kontrolüne , bu işler senin değilse bile bitmiş işi kontrol et bence , mevzuatı olabildiğince yakından takip etmeni tavsiye edebilirim .. Kendi içinde olduktan sonra her şekilde mesleğin gerekli şartlarını sağlarsın . Bol şans diliyorum .

merhaba Buzbeyaz ben de öyle yapıyorum çalıştığım şirkette zaten beyannameleri biz hazırlıyoruz ve mali müşavirimiz kontrolunu yapıyor. Ama muhasebenın sadece beyanname doldurmakla öğrenilemeyeceğini düşünüyorum ve özellikle sgk ve şirket açılış kapanışları konusunda kendımı çok yetersiz goruyorum. Bulunduğum şirkette personel ve sgk farklı bir bölüm olduğu için malesef ki bu konuda pek bir bilgiye erişemiyorum. Eksik olduğum konuları 3 yıllık staj süresince detayı bir şekilde öğrenmek istiyorum. Tabi bunu nasıl sağlıyacağımıda şimdilik bilemiyorum.

kubil ' Alıntı:
PELİNFA ' Alıntı:
[/quot
Ben şöyle yaptım stajımı başlatırken odaya kurs katılım sertifikamın fotokopisini verdim ve staj süresinden saydırmak istediğimi bildirdim.
Şimdi Mart sınavına başvuru yapmaya gittiğimde kimse bana sen temmuzda gireceksin demedi.
Çünkü dosyamda sertifikam mevcut.
Ama benim bildiğim sertifikanı kendin götürmelisin.
Çünkü sen karar veriyorsun stajdan saydırıp saydırmayacağına.
Oda ne bilsin ki bunu.

Gördüğüm kadarıyla herkes bir şekilde stajını başlatmış. Ben de kasım 2009 sbs kazandım ancak staj yeri bulamıyorum. Sizler nasıl staj yeri buldunuz?? Çok merak ediyorum!! Ocak dönemini kaçırmak istemiyorum. Stajını başlatan arkadaşlardan biraz tavsiye istiyorum..

Benim önerebileceğim ya ücret almadan sgk nı ödeyerek bı yerde çalışcan ki bu genel muhasebe bürolarında oluyo. Yada internete veya gazeteye ilan vererekte bulabilirsin belkii...

slimshady ' Alıntı:
Gördüğüm kadarıyla herkes bir şekilde stajını başlatmış. Ben de kasım 2009 sbs kazandım ancak staj yeri bulamıyorum. Sizler nasıl staj yeri buldunuz?? Çok merak ediyorum!! Ocak dönemini kaçırmak istemiyorum. Stajını başlatan arkadaşlardan biraz tavsiye istiyorum..

ben zaten mevcut işyerimdeki kişinin stajının bitmesini bekliyordum 2 yıldır.
Onunki bitince hemen başlattım.
ama ben şirkette çalışıyorum.
Gördüğüm kadarıyla bürolarda maaş vermeden çalıştırıyorlarmış.
Yani sınavı kazanıp yer bulmak daha zor.
Nasılsa ihtiyacı var bunu staj yerine diye suistimal ediliyor maalesef

slimshady ' Alıntı:
kolay maaş almayacaksınız ssk primlerinizi siz yatıracaksınız ve çalışacaksınız umarım meslek mensubu olunca aday meslek mensubu aradaşlarımıza biz bunları yapmayız

ben 2009-haziran döneminde kazandım bir inşaat firmasında başlattım stajımı ama hiç bişey öğrenemiyorum faydalı değil yani,bazı sorunlardan dolayı.demek istediğim herşey para değil.şahsen büroya geçmeyi düşünmüyorum değil :'(