Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

ST.SMMM OZ. ' Alıntı:
ben 2009-haziran döneminde kazandım bir inşaat firmasında başlattım stajımı ama hiç bişey öğrenemiyorum faydalı değil yani,bazı sorunlardan dolayı.demek istediğim herşey para değil.şahsen büroya geçmeyi düşünmüyorum değil :'(
selam bende eylülde stajı başlattım büroda maaş yok sigorta benden durum bu fakat bi gerçek var ki amacım büro açmak bunun için bu duruma katlanıyorum işi öğremek için zaten staj süresi uzun şirkette yapmamnın avantajları olacağı gibi dezavantajlarıda vardır örneği benim için büro çok uygun staj işine bu açıdan bakarsanız çok daha iyi olur kib

Katkılarınız için teşekkür ederim.(marbling,PELİNFA,sg-48,ST.SMMM OZ., kubil) Ben bedava çalışmayı göze aldım buna rağmen stajımı başlatamadım. Sigortamı da ben ödersem herhalde bir insan bundan fazla sömürülemez. Sigorta primi ne kadar tutuyor biliyor musunuz??
Meslek mevzuatında benim dikkatimi çeken bi şey var:
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
ADAY MESLEK MENSUPLARI İLE İLGİLİ İŞLEMLER
STAJA BAŞLAMA
MADDE 19- STAJA BAŞLAMA DEĞERLENDİRMESİNİ BAŞARAN ADAY MESLEK MENSUBUNUN, HANGİ MESLEK MENSUBUNUN YANINDA VEYA GÖZETİM VE DENETİMİNDE STAJA BAŞLAYACAĞI SMMM ODALARINCA İLAN EDİLİR VE YANINDA STAJ YAPILAN MESLEK MENSUBUNA BİLDİRİLİR.
bu maddeden çıkan anlam staj yeri smmm odalarınca belirleneceği deği mi?!!

Lütfen Forum Kurallarına uygun olarak mesaj içeriklerinde büyük harf kullanmayınız.!

slimshady ' Alıntı:
Katkılarınız için teşekkür ederim.(marbling,PELİNFA,sg-48,ST.SMMM OZ., kubil) Ben bedava çalışmayı göze aldım buna rağmen stajımı başlatamadım. Sigortamı da ben ödersem herhalde bir insan bundan fazla sömürülemez. Sigorta primi ne kadar tutuyor biliyor musunuz??
Meslek mevzuatında benim dikkatimi çeken bi şey var:
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
ADAY MESLEK MENSUPLARI İLE İLGİLİ İŞLEMLER
STAJA BAŞLAMA
MADDE 19- STAJA BAŞLAMA DEĞERLENDİRMESİNİ BAŞARAN ADAY MESLEK MENSUBUNUN, HANGİ MESLEK MENSUBUNUN YANINDA VEYA GÖZETİM VE DENETİMİNDE STAJA BAŞLAYACAĞI SMMM ODALARINCA İLAN EDİLİR VE YANINDA STAJ YAPILAN MESLEK MENSUBUNA BİLDİRİLİR.
bu maddeden çıkan anlam staj yeri smmm odalarınca belirleneceği deği mi?!!

bu tamamıyla yürürlüğü olmayan bir madde malum bilen bilir stajda sigortanında oda tarafından yatırılacağı m daha sonra m eslek mensubundan alınacağına dair bir madde de var peki yürürlüğü varmı yada kaç kişi biliyor

bende staja mayıs 2009 başladım şirkette çalışıyorum stajyer olarak

gerekirse primini kendin yatıracaksın.unutma önemli olan birşeyler öğrenebilmek. zaten birsene sonra emeğinin karşılığını almaya başlarsın. üzülme yani. bu durumun tek sorumlusu bana göre oda ve bazı meslek mensuplarıdır.

arkadaşlar primimi kendim ödemeye sıcak bakmıyorum ancak ocak dönemini kaçırmamak için kendim bir müddet ödeyebilirim. prim ne kadar tutuyor 138 ytl mi??

asgari ücret üzerinden görünürse maaşınız sgk priminiz 230 TL yapıyor

kasım 2009 da sınavı kazandım ocakta da sıtaj dosyamı açtırdım arkdaşlar ama nereye para yatıracağım zamanı nedir bilmiyourm odaya gittim bana dedilerki tesmer ^^ e-use var ordan takip et dediler ama ordada yeterince bir açıklama yok ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.

ELBURZ ' Alıntı:
kasım 2009 da sınavı kazandım ocakta da sıtaj dosyamı açtırdım arkdaşlar ama nereye para yatıracağım zamanı nedir bilmiyourm odaya gittim bana dedilerki tesmer ^^ e-use var ordan takip et dediler ama ordada yeterince bir açıklama yok ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.

öncelikle hayırlı olsun..1-2 ay sonra e-use cd leri elemeye başlayacak..yılda 3 cde gelecek..cdlerin parasının ilk taksidi 150 lira muhtemelen temmuz/2010 yılında ödenecektir. yani şuan bişey ödemeyeceksin..

?

Lütfen forum kurallarına uyarak küçük harfle yazınız. Yoksa silinecek

MR.SADO ' Alıntı:
ARKADAŞLAR SELAM SMMM STAJA BAŞLATMA SINAVINI KAZANDIM 2009 KASIM AMA STAJ YERİ BULAMADIM BİDE ACİLEN CEVAP VERECEK BİRİSİ OLURSA SEVİNİRİM STAJ YÖNETMELİĞİNDE STAJ YERİNİ ODA BULUR SİGORTA PRİMLERİNİDE TESMER ÖDER DİYOR MADDE 19 MADDE 22 AÇIKLAMA YAPICAK BİRİSİ VARMI?

Lütfen forum kurallarına uyarak küçük harfle yazınız. Yoksa silinecek

keşke bu uygulansa oda öszde yr bulmak zorunda ama nerde sen yinede odayla görüş belki bi sonuç olur gerçi sen 1 - 10 mayısta başlatabilirsin artık en erken prim ödeme yi tesmer ödemez haberin olsun staj yaptığın yerde ya iş yeri sahibi ödeyecek yada benim gibi kendin ödeyecen bağlı olduğun odaya çok fazla güvenme

Hocam ben ticaret lisesi 3. sınıf öğrencisiyim. hocalar yerlerinizi şimdiden ayarlayın diyorlar ancak, hangi smmm ci nin kapısına gitsem ihtiyacım yok diye geri gönderiyor. bunun la ilgili ne yapmam lazım ???

ticliseli_92 ' Alıntı:
Hocam ben ticaret lisesi 3. sınıf öğrencisiyim. hocalar yerlerinizi şimdiden ayarlayın diyorlar ancak, hangi smmm ci nin kapısına gitsem ihtiyacım yok diye geri gönderiyor. bunun la ilgili ne yapmam lazım ???
bir tanıdığın devreye girmesi iyi olur yokmu ? bu arada büroda neden sorun çıkarıyolar ki anlamadım 200 lira maaş başka maliyeti yok smmm ye ama işte nasılsa tanıdık birini yanına almak zorunda olacakya şimdiden kontejanı doldurmak istemiyolardır. ... okul bulur bi şekilde size gaz verip bu işle uğraşmak istemiyolardır çok akıllılar ya ben lise stajımı 2002 de büroda yapmıştım çok olmuş değişen pek bişey yok

ticliseli_92 gülüm ben allah nasip ederse ağustosta büro açıcam stajyere ihtiyacım şu an için yok bütçem yok ama o zamana kadar bir yer bulamazsan benim ofiste gösteririz stajını mailim [email protected]

??? merhaba arkadaşlar hepinizi tbrik ederim stajı kazanmışsınız mali muşvir olma yolunda ilerliyorsunuz ben lisans 4.sınıftayım muhasebe bürosunda çalışıyorum staja başvuracağım gelecek yı nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Sıkıntıl ıbir süreç sizce dimi teşekkür ederim iyi vakit geçirmeniz dileklerimle...

Elesafir arkadaşım. Dehanın ve İslam hocanın kitaplarını al. Tesmerin Staja başlama cd setini al ve bol bol geçmiş yıl sorusu çöz. Hedefin 95 net olmalı.

Hadi hayırlı sınavlar.

Selamlar,

Arkadaşlar bu stajı meslek mensubu denetiminde, gözetiminde veya bürosunda yapmanın bir farkı var mı? Hangisi en avantajlı?