Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

Ben özel bir şirkette stajımı ymm denetimde yapıyorum. Şirket bünyesinde mali müşavir gözetimde de yapabilirdim fakat muhasebe müdürü olan şahsa gebe kalmak veya staj notu silahını kullanma eğilimiyle davranış bozukluğu sergilemek gibi nedenler olaşabileceği için, uzak olsun güzel olsun mantığıyla ymm denetiminde yapıyorum.

Önemli olan gözetimde yada denetimde yapılmış olması değil, önemli olan şirketmi yoksa büroda mı staj yaptığındır. Bunun nedeni ise büroda farklı sektörlere ilişkin işlemleri görebilme ortamı mevcut olmasından dolayıdır.

Saygılar.

merhaba arkadaşlar
hepimiz meslektaşız. birbirimize destek olabileceğimiz güzide forumlardan biri burası.
bende mart 2010 snavını ilk hakkınmda başarı ile geçtim. geçtim ama staj yapacak bi yer henüz bulamadım.
zaman daralıyor. bu ayın 10 una kadar işe girişimin yapılması gerekiyor.ve en son çare olarak ssk primimi ben yatırmayı planlıyorum. çok uzun süre yatıramıcam 1 ay kadar kısa bi süre kendim yatırsam sonrada stajımı dondursam ve de dondurduktan sonra istediğimiz bi tarihte tekrar başlatabilirmiyiz.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum
çok acil!................

iyi bir strateji olmaz. çünkü stajını başlatırsan devam zorunluluğu var. eğer primini bir ay ödeyip başlatırsan 3 ay içinde ya iş bulucan ya da primlerini ödemeye devam etcen yoksa staj iptal. benzer sıkıntıları ben de yaşadım ocak 2010 dönemini kaçırdım mayıs ta başlattım. 4 ayım uctu gitti .

??? çok sıkıntıdayım inanın.....
sınava hazırlanırken hiç bukadar sıkıntı çekmemiştim. şirkette çalışınca kendimi geliştirebilirmiyim peki ön muhasebeden ileri gidebilirmiyim. maalesef konyada şirketle görüşünce direkt ön muhasebeye alıyorlar. bürolarda malum maaş sıkıntılı...... :-\
deneyimli meslektaşlarmdan yanıt bekliyorum.......
saygılarla........

merhaba.

Bende kasım sınavına katılacağım, 8 yıldır meslekteyim prosedürleri az çok biliyorum ama sınavla ilgili çok fazla bilgim yok. Bundan sonraki süreç tamamen çalışma ve araştırmaya yönelik olacak. Tek korkum matematik :) Diğer dersleri bir şekilde çalışarak halletmeye çalışırım fakat o konuyu ne yapacağım bilmiyorum.

Bir başka konu ise çalışma yöntemi. Staj başlatma sınavını kazanan ve sınav tecrübesi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.

ozdgn ' Alıntı:
merhaba.

Bende kasım sınavına katılacağım, 8 yıldır meslekteyim prosedürleri az çok biliyorum ama sınavla ilgili çok fazla bilgim yok. Bundan sonraki süreç tamamen çalışma ve araştırmaya yönelik olacak. Tek korkum matematik :) Diğer dersleri bir şekilde çalışarak halletmeye çalışırım fakat o konuyu ne yapacağım bilmiyorum.

Bir başka konu ise çalışma yöntemi. Staj başlatma sınavını kazanan ve sınav tecrübesi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim.

alan derslerine ağırlık verin. alan derslerinden ne kadar çok soru yaparsanız, genel kültürün önemini azaltmış olursunuz. 4 kere sınava girdim hiç birinde genel kültüre çalışmadım. ama en az 7-8 doğru geldi genel kültürden. bol bol soru çözün. geçmiş yıl sorularını çözün.

2010 mayıs stajeiyim

kocaeli smmm odası
Hatice

arkadaşım ben bu sınavı ilk girişimde deha staja başlama serisi ile 5 aylık düzenli bir çalışmada verdim
ve matematikten tek bir soru bile yapmadım alana ağırlık verdim hep sonuçta gayet başrılı alandan en az 75 net

g.k dende 7-8 net kurtarır seni emin ol... disiplinli bir çalışma-geçmiş yıl sınav soruları-ve dehanın 15 adet deneme sınavı var sınav formatında çok iyi bi kaynak tecrübeyle sabitlenmiştir...

bu meslekte birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var, mesleğimizi çok detaylı konuları içeriyo
bilgi paylaşıldıkça güzeldir, kocaeliden stjer arkadaşlarımla tanışmak isterim.

umarım hepimiz ilerde mesleğinin hakkını veren smmm lerden oluruz.

HATİCEMMM ' Alıntı:
2010 mayıs stajeiyim

kocaeli smmm odası
Hatice

arkadaşım ben bu sınavı ilk girişimde deha staja başlama serisi ile 5 aylık düzenli bir çalışmada verdim
ve matematikten tek bir soru bile yapmadım alana ağırlık verdim hep sonuçta gayet başrılı alandan en az 75 net

g.k dende 7-8 net kurtarır seni emin ol... disiplinli bir çalışma-geçmiş yıl sınav soruları-ve dehanın 15 adet deneme sınavı var sınav formatında çok iyi bi kaynak tecrübeyle sabitlenmiştir...

ben seni forumstajerin çalışma gurubuyla kazandın sanıyordum hatice...

merabalar
Benim nisan/2009 da stajım başladı ve bir yıl oldu daha stajımı ankarada yapıyorum.Kendimi geliştirme konusunda sıkıntım var,mevzuatı bilmiyorum gerek vergi gerekse sgk konuları olsun;ooofffffffff çok zor bir meslekmiş ya.Oku oku hiç bir şey kalmıyor aklımda bana önerebileceğiniz bir şeyler varmı,bir fırın ekmekle çözülcek bir şey değil bu ya .......

disiplinli bir çalışma konusunda forumstajerin ders programını kullandım ama deha kitapları ile çalştım 2 sini birleştirincede başarılı oldum :))

Matematikten korkan arkadaşa tavsiyem şudur... 8 sorudan ikisini kurtarmak istiyorsan bütün şıkları aynı yapmalısın. En az iki şıkkı tutturabilirsiniz... Ben alan derslerine daha çok önem verdim... Matematiğide o şekilde hallettim... 95 netle hemde.. Matematikten korkmayın, o sizden korksun...

Merhaba arkadaşalar;
Mart dönemi staj sınavını kazandıktan sonra kazandığıma kazanacağıma pişman oldum neredeyse başvurmadığım SMMM bürosu kalmadı gibi odanın ilanlarınada baktım ama nafile tabi deneyimde olmadığı için iş bulmak işgence büro olsun çok istiyordum ama bir an önce stajımı başlatmak istediğim için de iyi kötü bir şirket bulup çalışmaya başladım maaş falan almıyorum sigortalı gözüküyorum sadece zaten prim ödemelerimide yapmıyorlar :'(
Aslında söylemek istediğim sınava girmeden önce herkes iyi kötü staj yerini hazır etmeli yoksa felaket günler sizi bekliyor olabilir

slm ozdgn genelde kim smmm sınavına hazırlanıyorsa yada sınavı kazanmışsa genel kültür derslerine fazla önem vermemiş ve alan derslerine yönelmiş eğer gerçekten matematikten hiç bir net yapamayacağınıza inanıyorsanız sizde öyle yapabilirsiniz fakat birazda olsa alt yapınız varsa asılın ve boş bırakmayın derim.
benim içinde hukuk derslerini çalışmak işgenceden farksızdı ve genel kültür dersleri sayesinde bu açığımı kapattım yeni sınava katılacak arkadaşlar öncelikle hangi derslerde daha çok net yapabiliriz diye kendinizi tartın ve hiç bir derse önem vermemezlik yapmayın
herkese kolay gelsin tabi banada... :'(

Genel kültürden o kadar da kötü değilim aslında :) Türkçe ve Tarih derslerinin tamamını yapabilirim. Tek düşündüğüm 90 netin yetmemesi. Çünkü üstadlarımın söylediği kadarıyla kazanma şu şekilde gelişiyor; o dönem kazanması gereken maksimum stajer sayısı belirleniyor ve netlerine göre ilk sıradakiler alınıp geri kalan ise 59,999 not ortalamasına tabi tutuluyor.

Misalen o dönemde 100 kişi alınacaksa ilk 100'e girenler alınıyor, 101. sıradakinin puanı 59,999 oluyor.

O yüzden sıkı çalışmak gerekir. Açıkçası ben deha'nın konu anlatımlı kitabı ile soru bankası kitabını aldım, tam tasdik raporları bittiğinde çalışmaya başlayacağım. 90 net yapmayana kadar da geçebileceğimi düşünmüyorum. Yani sadece 30 yanlış yapma hakkım var.

ozdgn ' Alıntı:
Genel kültürden o kadar da kötü değilim aslında :) Türkçe ve Tarih derslerinin tamamını yapabilirim. Tek düşündüğüm 90 netin yetmemesi. Çünkü üstadlarımın söylediği kadarıyla kazanma şu şekilde gelişiyor; o dönem kazanması gereken maksimum stajer sayısı belirleniyor ve netlerine göre ilk sıradakiler alınıp geri kalan ise 59,999 not ortalamasına tabi tutuluyor.

Misalen o dönemde 100 kişi alınacaksa ilk 100'e girenler alınıyor, 101. sıradakinin puanı 59,999 oluyor.

O yüzden sıkı çalışmak gerekir. Açıkçası ben deha'nın konu anlatımlı kitabı ile soru bankası kitabını aldım, tam tasdik raporları bittiğinde çalışmaya başlayacağım. 90 net yapmayana kadar da geçebileceğimi düşünmüyorum. Yani sadece 30 yanlış yapma hakkım var.

85-90 net arası yeter..şimdiden başarılar :)

Deha'nın konu anlatımlı kitabı ile soru bankası kitabını aldım. Umarım yeterli olur...

o kitapları bitirdikten sonra sınava 15 gün kala dehanıın kırmızı kıtabını al 15 adet deneme sınavı ve çıkmışları bol bol çöz yetrli olur

o kitapları bitirdikten sonra kabayı bitirmiş olacağım :) teşekkür ederim.

herkese merhaba ,

ben henüz stajyer değilim 2010/3 dönem sınavına girmeyi planlıyorum fakat bilmediğim o kadar şey varki mesela, staj başlatma sınavında tek seferde bütün sınavları vermemiz gerekiyormu yoksa diğer dönemler de parça parça verebiliyormuyuz. Birde 3-4 aylık süre hazırlanmam için yeterli olurmu.
yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..