Stopaj Geçici Vergi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
31/12/2009 tarihli kestiğimiz 2 adet serbest meslek makbuzunu 2009/4. dönem geçici vergide mahsup edilecek stopajlarda göstermemişiz. 2010/1. dönem geçici vergide göstermemiz mümkün mü?

Ynt: Stopaj Geçici Vergi

Olmaz. Gelir Vergisi Beyanı ile paralellik göstermez. Kaldı ki karşı firmanın muhtasarı ile de dönem uyuşmaz, problem yaşarsınız. Dzt verin.

Yıllık beyanda da mı göstermediniz?

Biz bu makbuzları yıllık gelir vergisinde göstermişiz, yalnızca 2009/4. dönem geçici vergi beyannamesinde göstermemişiz. Bu durumda 2010/1. dönem geçici vergi beyannamesine eklemeli miyiz eklememeli miyiz?

Yıllık beyanda gösterdi iseniz artık yapacağınız bir şey yokki! Yıllık beyan geçici beyanların son halidir.

merhaba,
2009 yılklık beyanda gosterdıgınız makbuzları 2010/1 donemde gosterırsenız mukerrer olmazmı.?
bence gostermeyınız ve 2009 mahsup ıslemlerıne dahıl ettıgnız makbuzlarınızı muhtasarda ve 12.ay kdv de bıldırdıgınıze gore sorun olmayacaktır.

gelirler idaresi dilekçematikte;
Mahsup talep dilekçesi doldurayım dedim. Ama vergi dönemi 2009 gözüküyor. 2010 çıkmıyor.. Nisan/2010 daki ödenmesi gereken KDV ye iade edilmesi gereken sm stopajını mahsup edecem ama 2009 çıkıyor vergilendirme dönemi.. Bi acayiplik mi var sitede..

fatihcan merhaba, yıllık gelir vergisinde mahsupta gösterdim. fakat 2009 un son geçici vergi beyannamesinde mahsup olarak göstermedim. makbuzların tarihi 31/12/2009

Geçici v. dönemi yıllık beyanla birlikte kapandı. Geçici v. yaptığınız bildirimleri son hali ile yıllık beyanda düzelterek vermişsiniz zaten. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok.