Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar,
31/12/2009 tarihli kestiğimiz 2 adet serbest meslek makbuzunu 2009/4. dönem geçici vergide mahsup edilecek stopajlarda göstermemişiz. 2010/1. dönem geçici vergide göstermemiz mümkün mü?
Biz bu makbuzları yıllık gelir vergisinde göstermişiz, yalnızca 2009/4. dönem geçici vergi beyannamesinde göstermemişiz. Bu durumda 2010/1. dönem geçici vergi beyannamesine eklemeli miyiz eklememeli miyiz?
gelirler idaresi dilekçematikte;
Mahsup talep dilekçesi doldurayım dedim. Ama vergi dönemi 2009 gözüküyor. 2010 çıkmıyor.. Nisan/2010 daki ödenmesi gereken KDV ye iade edilmesi gereken sm stopajını mahsup edecem ama 2009 çıkıyor vergilendirme dönemi.. Bi acayiplik mi var sitede..
fatihcan merhaba, yıllık gelir vergisinde mahsupta gösterdim. fakat 2009 un son geçici vergi beyannamesinde mahsup olarak göstermedim. makbuzların tarihi 31/12/2009
Geçici v. dönemi yıllık beyanla birlikte kapandı. Geçici v. yaptığınız bildirimleri son hali ile yıllık beyanda düzelterek vermişsiniz zaten. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok.