Şubat Ücretsiz İzin

Üyelik
2 May 2009
Mesajlar
3
arkadaşlar merhaba

ben yurtdışında aylık net ücretli çalışıyorum.iş-kur'dan 1 yıllık sözleşmem var.şubat ayı içerisinde ücretsiz izin kullanmak zorunda kaldım. 20.02.2009 günü mesaimi doldurdum ve izne ayrıldım. 10.03.2009 da ise tekrar işbaşı yaptım şubat ve mart ücretlerim net kaç gün yatmalı bilgilendirirseniz sevinirim.ayrıca bununla ilgili iş kanununda madde var ise numarasını verirseniz sevinirim.

benim bildiğim kadarıyla şubat ayından 30 gün üzerinden sadece gelmediğim günler kesilmeli ve mart ayından ise çalıştığım gün kadar ücret almalıyım.
 
Ynt: şubat ücretsiz izin

Şubattan 20 günlük, marttan ise 22 günlük maaş alırsınız.
 
Ynt: Şubat Ücretsiz İzin

ama şöyle bir durum var ben yevmiye hesabı yada saat ücretli değilimki.hatta daha önce yine bu sitede şubattan sadece izinde olunan gün kadar kesinti yapılabileceği söyleniyordu.ama eğer çalışan şubat ayı içerisinde işe girmiş yada işten ayrılmışsa çalıştığı gün kadar alır şeklinde bir yorum vardı.lütfen bu konuyla ilgili birisi yardım etsin.ve mümkünse iş kanunundaki madde numarası ile.teşekkürler...
 
Ynt: Şubat Ücretsiz İzin

Aylik prim ve hizmet belgesinin sosyal güvenlik kurumuna verilmesine ve primlerin ödenme sürelerine dair usul ve esaslar hakkinda tebliğ ;

b.1- Ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların, prim ödeme gün sayılarının hesaplanması
Ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların prim ödeme gün sayıları, ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün çektiği üzerinde durulmaksızın) 30 gün olarak sisteme girilecektir.

Örnek - (A) sigortalısının, özel sektöre ait bir işyerinde 2008/Aralık ayının tamamı için ücret almaya hak kazanmış olduğu varsayıldığında, 2008/Aralık ayındaki prim ödeme gün sayısı, Aralık ayının 31 gün çektiği üzerinde durulmaksızın 30 olarak, 2009/Şubat ayının tamamı için ücret almaya hak kazanmış olduğu varsayıldığında ise, 2009/Şubat ayındaki prim ödeme gün sayısı, Şubat ayının 28 gün olduğu üzerinde durulmaksızın yine 30 olarak sisteme girilecektir.

b.2- Ay/dönem içinde işe başlayan sigortalıların, prim ödeme gün sayılarının hesaplanması Ay/dönemin ilk gününde işe giren ve o ayda tam çalışan sigortalılar hariç, ay/dönem içinde işe giren sigortalıların prim ödeme gün sayıları, işe giriş tarihleri ve ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılarak parmak hesabı yapılmak suretiyle hesaplanacaktır.

Ay/dönemin ilk gününde işe başlamış ve ayın tamamı için ücret almaya hak kazanmış olan sigortalıların, ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayıları ise, ?b.1? bölümünde açıklandığı gibi olacaktır.

Örnek - (D) sigortalısının, özel sektöre ait bir işyerinde 17/2/2009 tarihinde işe başladığı ve işe başladığı tarihten itibaren ayın kalan günlerinin tamamı için ücret almaya hak kazanmış olduğu varsayıldığında, sözkonusu sigortalının 2009/Şubat ayındaki prim ödeme gün sayısı 12 gün olarak, işe başlama tarihi ise 17/2/2009 olarak sisteme girilecektir.

b.3- Ay/dönem içinde işten ayrılan sigortalıların, prim ödeme gün sayılarının hesaplanması Ay/dönemin son gününde çalıştıktan sonra işten ayrılan sigortalılar hariç olmak üzere, ay içinde işten ayrılan sigortalıların prim ödeme gün sayıları, işten çıkış tarihleri ve ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılarak parmak hesabı yapılmak suretiyle hesaplanacaktır.

Ay/dönemin son gününde çalıştıktan sonra işten ayrılmış ve ayın tamamı için ücret almaya hak kazanmış olan sigortalıların ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayıları ise, ?b.1? bölümünde açıklandığı gibi olacaktır.
Örnek - (K) sigortalısının, özel sektöre ait bir işyerinde 19/2/2009 tarihinde çalıştıktan sonra işten ayrıldığı ve işten ayrıldığı tarihe kadar olan sürelerin tamamı için ücret almaya hak kazanmış olduğu varsayıldığında, sözkonusu sigortalının 2009/Şubat ayındaki prim ödeme gün sayısı 19 olacak ve işten çıkış tarihi olarak 19/2/2009 tarihi sisteme girilecektir
 
Ynt: Şubat Ücretsiz İzin

yazdığınız bilgiler için çok teşekkür ederim

Fakat benim durumum farklı ben şubat ayı içerisinde ücretsiz izne ayrıldım ve aylık ücretli çalışıyorum.17.11.2008 tarihinde işe başladım ve 1 yıllık sözleşmem var.20 şubatta mesaimi doldurup izne ayrıldım.bu durumda kaç gün ücret almalıyım.
30 - 8 = 22 yoksa 28 - 8 = 20 ' mi
 
Ynt: Şubat Ücretsiz İzin

murat_fm ' Alıntı:
yazdığınız bilgiler için çok teşekkür ederim

Fakat benim durumum farklı ben şubat ayı içerisinde ücretsiz izne ayrıldım ve aylık ücretli çalışıyorum.17.11.2008 tarihinde işe başladım ve 1 yıllık sözleşmem var.20 şubatta mesaimi doldurup izne ayrıldım.bu durumda kaç gün ücret almalıyım.
30 - 8 = 22 yoksa 28 - 8 = 20 ' mi
Çalıştığınız gün sayısı ve hak kazandığınız hafta tatili günlerine karşılık gelen çalışma ücreti.
İzin süreniz 7 günden fazla olduğu için, hafta tatili eğer pazar günü ise, 1 , 8, 15 ve 22 mart pazar günü için hafta tatili ücretine de hak kazanamayacağınızdan 20 günlük şubat ayı ücreti ve 14 günlük mart ayı ücreti ödenmesigerekir kanuna göre.
 

Benzer konular

Üst