fonradar

Şube Kapanışı

didem*

Katkı Sunan Üye
Üyelik
23 Ocak 2007
Mesajlar
107
Konum
nevşehir
arkadaşlar herkese kolay gelsin. unlu mamüller fırını şubesini kapatacak yazarkasayı işyeri sahibi adına fatura etmek mi gerekir ,yoksa fatura kesmeden sadece kapanış tutanağı ile geçici kapanış mı yaptırmalı?
 
merhaba geçiçi kapanış derken ne kast ettiğinizi tam anlamadım,fakat subeyi tamamen kapatıp vergi dairesinede kapandıgına dair bildirim yapacagınıza göre onun için kullandıgınız yazar kasayıda iz bedelli fatura ederekten işlemi tamamlamalısınız kanısındayım..
 
yazarkasa ileride kullanılacaksa faturayı mükellef kendine kesecektir.yazarkasa servisi tarafından yazarkasa geçici servis dışı bırakılacak.servisin vereceği geçici servis dışı tutanağının bir nüshası sizde kalacak. bir nüshasını da ö.k.c levhası ile birlikte vergi dairesine teslim edilecek ve yazarkasanın kaydı silinecektir.bunu işe bırakma tarihinden itibaren 30 gün içinde yapmak gerekiyor.ökc vergi levhası vergi dairesine teslim edilmezse vergi dairesi usulsüzlük cezası yugular.
 
takıldığım nokta sadece mükellefin mükellefiyeti devam edecek ilerde başka bir şube açtı yazarkasayı kendinden gider pusulası ile mi alacak yazar kasanın işletmenin kayıtlarında durması gerekmez mi
 
takıldığım nokta sadece mükellefin mükellefiyeti devam edecek ilerde başka bir şube açtı yazarkasayı kendinden gider pusulası ile mi alacak yazar kasanın işletmenin kayıtlarında durması gerekmez mi

sayın didem yazarkasayı ileride kullanmak isteserse yukarda belirtildiği gibi işlem yapılmak zorunda ileride tekrar şube açtınız diyelim.yoklama tutulduktan sonra yazarkasa işlemlerine tekrardan başlamak gerek.izin yazısı alınacak.daha sonra yazarkasayı gider pusulası ile kendinden tekrar alacak.gider pusulası ve ökc ruhsat fotokopisi ile tekrar vergi dairesine gidilip yazarkasanın vergi levhası alınacak(kanuni süreler dikkate alınarak)fakat ben geçenlerde küçükköy vergi dairesine gitmiştim şube açılışı için bana memurun söylediği; yazarkasayı gider pusulası ile tekrardan kendinden almana gerek yok dedi.geçici yazarkasa servis tutanığını ve ökc ruhsatını getirmen yeterli dediler.
 
ÖKC merkezde kullanacağız şeklinde bir dilekçe verip sadece adres bilgilerini değiştirerek saklayabilirsiniz. ÖKC servisine masraf yapmamış ve ft derdinden kurtulursunuz.
 

Benzer konular

Üst