Şubenin Merkez Olması

kariyerim3568

Katkı Sunan Üye
Değerli Arkadaşlar.
Şirket merkezimiz. Şube adresine nakil olacak haliyle şube adresi merkez olacak. Yani, Şubeyi kapatıp merkez kararı alacağız. Nasıl bir karar almam gerekiyor. Bilgilerimizi bekliyorum

Ynt: Şubenin Merkez Olması

öncelikle şubeyi kapatmanız gerekiyor merkezle şube aynı yerdemi

..... adresindeki şirket merkezimizin ....... (şube adresi) adresine nakline, aynı adresteki şubenin kapatılmasına şeklinde karar alabilirsiniz,

ist.tic.sicilinde de bu şekilde örnek karar vardı ama şu anda site hata veriyor.

Bir kaç gündür site hata veriyor. Ya bana denk geliyor yada hata veriyor. Merkez ile şube ayrı yerde. Merkezi şube getircez ve haliyke şubede kapanacak, yardımcı olan arkadaşlarımıza tşk ederim

smmm-ankara ' Alıntı:
..... adresindeki şirket merkezimizin ....... (şube adresi) adresine nakline, aynı adresteki şubenin kapatılmasına şeklinde karar alabilirsiniz,

ist.tic.sicilinde de bu şekilde örnek karar vardı ama şu anda site hata veriyor.

Arkadaşım çok tşk. ederim. İTO açıldı ve örneğini ordan aldım

Öncelikle şubeyi kapatacaksınız şube kapanış kararı alacaksınız

Merkez adresinide şubeyle merkez aynı yerde olduğu için adres değişikliği kararı alacaksınız merkezi şubenin adresine taşıyacaksınız

merhaba,

karar ornegını burda yayınlayabılırmısınız

yada bır lınk varmı

tesekkurler.

aslında tek bir karar ile iş çözülebilir şube merkez olacaktır diye tekrar tekrar tescil ilan kayıt masrafları ;D yeni ttk meclis gündeminde ilk sırada nasıl olsa bununla ilgili değişiklik de eklense iyi olmaz mı ;D

Sevgili arkadaşlar bu konu hakkında bir sorum olacak ilgili arkadaşlara şimdiden teşekürler..

Merrkez adresini kapatıp şubeyi merkez olarak tescilini yapacağız..Sıkıntımız şu..

Şubeyi açtığımızda yanlızca karar alıp noterden onayladıktan sonra vergi dairesine bildirim yapıldı.
Ticaret sicilde tescil yapılmadı..

Bu durumda merkez işyerinin kapatıldığını ve şübe adresimizin merkez olarak tescilini yaptığımızda bir sıkıntı olur mu? Şubenin tescilinin daha önce yapılmadığı için bir sıkıntı yaşarmıyız..

evet sıkıntı olur bana göre, önce bir kararla şube tescilini tic.sicile şu an onaylatıp (sadece tic.sic.e gidip vergi dairesine gitmeden) 10gün sonra da değişikliği yapabilirsiniz. aklıma gelen en pratik çözüm bu.

Sayın smmm-ankara ilginiz için teşekürler..

Konu hakkında fikri olan arkadaşların katkılarını bekliyorum..

andac ' Alıntı:
Sayın smmm-ankara ilginiz için teşekürler..

Konu hakkında fikri olan arkadaşların katkılarını bekliyorum..

değerli fikirlerinizi bekliyorumm..

Anonim Şirketin merkezi ve şubesi aynı ilde, bölge olarak aynı sigorta müdürlüğüne ancak farklı vergi dairelerine bağlı. Merkez adresini şube adresine nakletmek istiyoruz.
Önce yönetim kurulu kararı ile merkez adresini şube adresine taşımayı, sonraki tarihte şube kapanışına karar almayı düşünüyoruz. (şube işçileri merkeze nakledilecek, şube kapanışı vergi dairesine bildirilecek vs )
Ancak ATO "şube ile merkez aynı adreste faaaliyet gösteremez" diye adres değişikliğine ilişkin tescil talebimizi geri çevirebilir mi? Kısa bir süre merkez ve şube aynı adreste faaliyet gösterebilir mi?

ATO "Şubeyi kapatmadan merkezi buraya nakledemezsiniz" diyebilir mi?