Şüpheli Ticari Alacak Karşılığı ve Geçici Vergide %10 Fazla Beyan

günizi

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 May 2007
Mesajlar
121
Konum
izmir
Öncelikle herkese işlerinde kolaylıklar diliyorum.
Bir mükellefin 2008/4. dönem Geçici Vergi (Kurumlar V.ne tabi) beyanını yapıldı. Ancak Kurumlar Vergisi aşamasında, 2008 yılı içinde icra takibine başlanmış bir şüpheli alacağı olduğu anlaşıldı. Bu Şüpheli Alacak için Karşılık ayırma durumunda beyan edilen Geçici Vergi ile beyan edilecek olan Kurumlar Vergisi arasında %10.dan fazla bir matrah farkı ortaya çıkıyor. Geçici V.-Kurumlar V. arasındaki %10.luk fark için, %10.dan daha fazla eksik beyan edilmiş olması hali açık ve net. Ancak, bizim durumumuzda matrah eksik değil fazla beyan edildiği için, matrahta düşüş gerçekleşecek. Sizce, bu durum maliye açısından inceleme sonucuna varır mı? Yoksa, fazla ödenen vergi mahsup edilerek, herhangibir inceleme yaşanmadan süreç tamamlanır mı?
 
Ynt: Şüpheli Ticari Alacak Karşılığı ve Geçici Vergide %10 Fazla Beyan

Kimse yok mu? ???
 
Ynt: Şüpheli Ticari Alacak Karşılığı ve Geçici Vergide %10 Fazla Beyan

Kurumlar vergisi beyannamenizi yukarıda anlatmış olduğunuz olayı gelir tablonuzda düzelterek verin illaki bir geçici vergi iadesi söz konusu olacaktır beyannamenizde. Olayı izahlayarak mahkeme evraklarınızla ve kurum beyannamenizi ek yaparak bağlı olduğunuz vergi dairesine bildiriniz vergi dairesi illaki sizden somut evrakları isteyecektir. Sonuçta başımızdan geçtiği için ve bu yönde yapmanızı tavsiye ederim. Kolay Gelsin
 
Ynt: Şüpheli Ticari Alacak Karşılığı ve Geçici Vergide %10 Fazla Beyan

Çok teşekkür ederim. Kurumlar Vergisi öncesinde, Geçici Vergi için düzeltme verilmesi gerekiyor mu? Siz vermiş miydiniz?
 
Üst