fonradar

Sürekli Araç Değişiminden Doğan Sorun (Memur İçin )

Üyelik
16 Haz 2017
Mesajlar
2
Konum
Erzurum
Merhabalar,

2015 yılına ait 4 sıfır araç ve bunları sürekli değiştirmekten dolayı 11 araç değiştirdim.
2016 yılında ise bu sayı 8 buldu.
bildiğiniz üzere 2016 yılının son çeyreğinde 3'ten fazla araç değişimi sorunu gündeme geldi ve bildiğim kadarıyla halen daha yasalaşmadı. Aynı zamanda eğer 3'ten fazla araç değişimi yapılması noterlerin yetki belgesi sormasıyla engellenecektir. Araçlardan kar etmediğim aşikar çünkü her aracı aldığımda kasko yaptırdım ve kişiye değil galerilere takas karşılığında verdim.

Bu durum maliye 2015 yılını incelemeye aldı ancak ben devlet memuruyum. Yaklaşık 1 aydır sürekli çağrılıyorum. Açıkçası devlet memuru oluşum beni tedirgin ediyor. Bilmediğim veya bilinmeyen bir durumdan dolayı sorun yaşamam beni oldukça yıprattı.

Sizlerden bu konuda ne yapmam gerektiğini veya emsal teşkil edecek durumlar söz konusu ise yardımcı olmanızı istiyorum.

Teşekkürler.
 
Bu kadar çok alım satım yapmanız ticari faaliyet yapmanız demektir ve vergi mük. olmanızı gerektirir. Bu da devlet memurluğundan atılmanız demektir.
 
Bu kadar çok alım satım yapmanız ticari faaliyet yapmanız demektir ve vergi mük. olmanızı gerektirir. Bu da devlet memurluğundan atılmanız demektir.

Devlet memurluğundan atılmak değil ancak kademe ilerlemesi durdurma yapılabilir. Bu konuda anlamadığım ticari amaçla yapmadığım şeye beni tacir ilan etmeleri. Zaten tacir olsaydım ailemde birkaç kişiden vekalet alarak bu sorunu yaşamazdım. Ne yazık ki ülkemiz gerçek tacir bile ayırt edemiyor.
 
sorgulamak bana düşmez ama iki senede yaklaşık 20 tane aracı neden alıp satarsınız?
 
Üst